WebPillangó főoldal
webszerkesztés és photoshop fórum - WebPillangó
WebPillangó
»
Általános társalgó
»
Videókártya
Username:
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Password:
Főoldal
Súgó
Keresés
Quick Search
Advanced Search
[Close]
Bejelentkezés
Regisztráció
Oldalak: [
1
]
Le
« előző
következő »
Nyomtatás
Szerző
Téma: Videókártya (Megtekintve 2873 alkalommal)
Tupacko
WebPillangó
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető
Videókártya
«
Dátum:
2007. 10. 10. - 16:52:16 »
Szeretnék több információt megtudni arról, hogy az Ati vagy a GeForce videókártyák jobbak. Állítólag Ati melegedik, GeForce jobb játszani, de nem megfelelő grafikázni stb. Oszlassuk már el a kételyeket
Naplózva
Y@hOO
Új tag
Nem elérhető
Re: Videókártya
«
Válasz #1 Dátum:
2007. 10. 11. - 15:01:49 »
ati: több fps
dzsíforsz: szebb anti-aliasing (élsimítás) és szebb anisotropic filtering
Naplózva
Tupacko
WebPillangó
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető
«
Válasz #2 Dátum:
2007. 10. 11. - 17:02:42 »
Köszi az infót. Utána néztem mélyebben a dolgoknak ... nagyon az Ati fele hajlok, mivel sokkal kissebb a CPU használata, illetve a képminőség sokkal jobb. A gond az Atival annyi, hogy nagyon, de nagyon nagy az ára az nVidia chipsetes termékekhez képest.
«
Utoljára szerkesztve: 2007. 10. 11. - 18:17:11 írta Tupacko
»
Naplózva
Y@hOO
Új tag
Nem elérhető
«
Válasz #3 Dátum:
2007. 10. 13. - 16:01:07 »
őőő :/
8800GTS = 90k
HD2900XT = 96k
és az ati az erősebb, de be kell vallani, az ati-nak nem jobb a képminősége, sőt, az élsimítása egyszerűen siralmas, ati élsimítása nagyon lassú, majd megpróbálom megkeresni azt a tesztet, csak sajna fogalmam nincs hogy keressek rá
ez egy msáik:
http://www.firingsquad.com/hardware/ati_nvidia_image_quality_showdown_august06/page3.asp
de itt is nagyon jól látni
«
Utoljára szerkesztve: 2007. 10. 13. - 16:06:51 írta Y@hOO
»
Naplózva
Tupacko
WebPillangó
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető
Ati vs. nVidia
«
Válasz #4 Dátum:
2007. 10. 13. - 18:44:20 »
Nem tudom, egyelőre még nVidia párti vagyok, most is az van, de lehet át fogok térni.
Naplózva
Y@hOO
Új tag
Nem elérhető
«
Válasz #5 Dátum:
2007. 10. 14. - 09:21:55 »
ha ati megcsinálná ezt az élsimítást nagyon jó lenne, azon kívül meg veri nvidia-t, sokkal kiforottabb driverek, stb
Naplózva
hawkkk
Új tag
Nem elérhető
«
Válasz #6 Dátum:
2008. 08. 27. - 18:54:27 »
hát, sztem is az ati jobb videókártyák, nekem is az van, méghozzá Ati Radeaon 9600-as ami már egy 10000000 éves dolognak tűnik de simán viszi a pro streetet meg a cod 4et is
igaz, vannak bugok is vele (felhúzom a pro streetet full grafikára és akkor meg csak nem full grafikán jelenik meg
), de az fps 25-30 közöt mozog.
Naplózva
Balou
Tag
Nem elérhető
«
Válasz #7 Dátum:
2009. 03. 16. - 17:32:26 »
Hát, ugyan már régi a téma,de azért egy jó tanács!
Gainward gyártmányú kártyát (Geforce-okat csinál) NE vegyen senki! Anno még amikor összeraktam ezt a gépet, én botor,ezt vettem...2 éve szívok vele, most untam meg..fél évente kártya kivesz,hűtő le,gépzsír elő,mert különben zúg és melegszik alapjárati 70 fokra!! De már úton van a kis Sapphire HD4830-as Ati-m..
Naplózva
Blogom
Hutchington
Új tag
Nem elérhető
«
Válasz #8 Dátum:
2009. 03. 17. - 07:08:48 »
Régen megszállottan ATI&AMD párti voltam. Most már teljesen mindegy. Bár ha azt veszed, megvette ugye az AMD az ATI-t, így ha veszel egy olyan gépet, ami AMD proci, AMD/ATI videókártya, és még egy AMD alaplap, akkor szerintem az legalább van olyan ütős, mint az Intel-Intel cuccok.
Én mostanában már nem törődöm az ilyenekkel, szépen fusson a fotósop, és támogassa az új ps fjúcsört, más nem kell, csak legyen egy stabil vas. Jelenleg egy DELL Optiplex GX280 tower-el nyomulok, dzsíforsz 6600-al.
Ha jól tudom, adobe pont az nvidiával állt össze, amikor kifejlesztették az új 3d gyorsítást ps cs4-ben.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető
«
Válasz #9 Dátum:
2009. 03. 17. - 10:18:54 »
Markafuggetlenul, vannak hibas termekek. Lattam hibas Dell notebookot is (megvasarlastol szamitott ket napon belul elszallt a DVD iro) es lattam jol menu Acer-t is. Alapbol a Gainward eleg jo kartyakat gyart tudtommal (amugy Ati-kat is, nem csak nVidiakat). Nem felso kategoria, de nem is az alja. A hutest altalaban kulsoleg vasaroljak, pl. a Sapphire a Zalman-tol vasarol. (nekem is Sapphire van amugy).
Intel vs. AMD ... volt mindekettom, tobb fele alaplap, tobb proci: Intelre szavazok!
[off]Hutchington: magyarul kerlek
[/off]
Naplózva
Balou
Tag
Nem elérhető
«
Válasz #10 Dátum:
2009. 03. 17. - 10:42:14 »
Én is Intel párti vagyok inkább prociban
Hutchington: Most nekem is egy 6600 GT-m van...és azért képes néha kb 4 év után beadni a derekát egy izzasztóbb melónál
Meg már 4 éves a drága..tényleg a végét járja...
Tupacko: a Gainward-okkal nem csak én szívok..több fórumon olvastam,hogy nagyon gond van a hűtésükkel,10/6 arányban..az azért eléggé kellemetlen..lehet,hogy te pont a 4es szekcióban vagy, te mázlista
Amúgy tény,ha a hűtést nem nézzük,tényleg jó kártya
És nem mindegyik Sapphire van Zalman hűtővel szerelve tudtommal. (Amúgy pont az előbb kaptam az sms-t,hogy megjött a boltba a kártya, úgyhogy majd írok róla tapasztalatot
Naplózva
Blogom
lowert
Tag
Nem elérhető
«
Válasz #11 Dátum:
2009. 03. 17. - 15:34:06 »
Sziasztok!
Processzorkérdésben nekem más a választás,
IBM PowerPC vs Intel, de akkor is Intel!
Naplózva
Tupacko
WebPillangó
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető
«
Válasz #12 Dátum:
2009. 03. 17. - 20:35:05 »
Nem mennek bele a reszletekbe, az Intel vs. AMD csata es Intel vs. IBM Power PC kulonbsegbe, de annyit hozzafuznek, hogy nem egy kategoria (Intel es AMD architektura nagyon hasonlo, IBM PowerPC teljesen mas felepitesu, mas az instruction set, stb. - ket eve ezeket a szepsegeket tanuljuk egyetemen: felepites, logika, stb.)
Nem Gainwardom van, ahogy mondtam, hanem Sapphire-om es a tobbseg Zalman hutesu. Vegulis a Zalmannal annyit akartam erzekeltetni, hogy minosegi hutorendszer (legyen az aktiv vagy passziv hutes, levego vagy folyadek, stb.)
Naplózva
Balou
Tag
Nem elérhető
«
Válasz #13 Dátum:
2009. 03. 17. - 21:41:29 »
Hm..nem tudom miért emlékeztem egy pillanatra úgy,hogy Gainwardod van,pedig írtad is,hogy nem
Közben beszereltem már a kis drágámat
Idáig 100%-ig meg vagyok vele elégedve:) írtam is egy
postot
róla
Tud valaki valami "kínzó" dolgot,hogy megnézzük, hol melegszik?
Benchmark-ozni nincs kedvem
Naplózva
Blogom
Tupacko
WebPillangó
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető
«
Válasz #14 Dátum:
2009. 03. 18. - 09:46:34 »
Ahogy a blogodon is irtam, hasznald egeszseggel!
Benchmark, 3D render, kemeny jatek, bar szerintem nem lesz gondod vele, egy darabig biztosan nem
Naplózva
Balou
Tag
Nem elérhető
«
Válasz #15 Dátum:
2009. 03. 18. - 18:26:19 »
Gondom szerintem se lesz, inkább a hőfok-zajszintre lennék kiváncsi...de azt hiszem, megnézem ma..kezdésnek egy kis NFS Undercover-rel...
Naplózva
Blogom
Oldalak: [
1
]
Fel
Nyomtatás
« előző
következő »
Ugrás:
Kérlek válassz egy célt:
-----------------------------