WebPillangó főoldal
Oldalak: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Weboldalkészítés kérdések  (Megtekintve 15911 alkalommal)
Hajdu_M

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #80 Dátum: 2010. 01. 15. - 12:21:10 »

Majd utána nézek ,de szerintem valami ilyesmire gondolsz? http://www.walterzorn.com/tooltip/tooltip_e.htm

Nem konkrétan erre, hanem, hogy amikor a kurzort a gomb fölé viszem, mellette egy külön erre fenntartott területen jelenjen meg egy kép, ha átviszem másik gombra ugyanott, másik kép, vagy szöveg jelenik meg, de nem kell, hogy kövesse a kurzort, csak egy összefoglaló lesz arról ami  azon az oldalon lesz található.

Meg igazából Fireworks-ös megoldás lenne jó, mert se html-hez se Java script-hez nem igen értek.

A tippet köszönöm, de ez nekem lesz üdvös megoldás sajnos.
Naplózva

A bölcs alkot, de művét nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem őrzi, el sem veszíti.
Tao Te King
Steven

Új tag
*

« Válasz #81 Dátum: 2010. 01. 15. - 13:25:44 »

Értem. Ha időm engedi hamarosan utána járok a problémádnak. Már rég nyúltam a Firework-hoz. De megnézem a régi leckéimet. Hátha találok valami ilyesmit. A RollOver image körül kell szaglászni. Azt könnyen meglehet csinálni, csak akkor neked egy külön "összefoglaló" helyre kell tenni.Majd jelentkezem. Kacsint
Naplózva
Hajdu_M

Új tag
*

« Válasz #82 Dátum: 2010. 01. 15. - 13:26:53 »

Majd utána nézek ,de szerintem valami ilyesmire gondolsz? http://www.walterzorn.com/tooltip/tooltip_e.htm

Köszönöm a fáradozást. Találtam a youtube-n egy tutorialt hozzá, gyorsan meg is csináltam párszor, hogy rögzüljön, rögzítettem is egy kis screen videót róla, ha érdekel esetleg valakit feltöltöm valahova, és legyen közkincs.
Naplózva

A bölcs alkot, de művét nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem őrzi, el sem veszíti.
Tao Te King
Hajdu_M

Új tag
*

« Válasz #83 Dátum: 2010. 01. 15. - 13:28:36 »

Értem. Ha időm engedi hamarosan utána járok a problémádnak. Már rég nyúltam a Firework-hoz. De megnézem a régi leckéimet. Hátha találok valami ilyesmit. A RollOver image körül kell szaglászni. Azt könnyen meglehet csinálni, csak akkor neked egy külön "összefoglaló" helyre kell tenni.Majd jelentkezem. Kacsint

Ha vannak Magyar nyelvű tutorialjaid esetleg azt szívesen magaménak tudnám Mosolyog) minden jöhet ami Fireworks, meg Dreamweaver
Naplózva

Tao Te King
Hajdu_M

Új tag
*

« Válasz #84 Dátum: 2010. 01. 15. - 13:55:19 »

Ha vannak Magyar nyelvű tutorialjaid esetleg azt szívesen magaménak tudnám Mosolyog) minden jöhet ami Fireworks, meg Dreamweaver

De jut eszembe, van még egy kérdés, nevezetesen az, hogy mi módon lehet, Fireworks oldalba, Flash objektumot integrálni? Na ezt egyáltalán nem tudom, még a képváltást gondoltam, hogy a rollover efektek körül kell keresgélni, bár azt sem találtam, de ehhez még csak ötletem sincs.

Sőt az kellene leginkább, hogy ugyanazzal az effektel, tehát kurzor a gomb fölé, egy flash objektum kezdje meg működését.

Na ez egy igazi fogós ravasz kérdés, mert erre aztán elképzelésem sincs.
Naplózva

Tao Te King
Steven

Új tag
*

« Válasz #85 Dátum: 2010. 01. 15. - 17:01:15 »

Mint azt te is láthatod a kezdőoldalon van egy csomó tutorial link megadva általam. Ezek rendszeres látogatója vagyok és biztosra veszem,hogy van közte Fireworks is. Sajna nem érek most rá,hogy keresgéljek helyetted. De ahogy igértem utána nézek. Bocsi. Kacsint
Naplózva
Steven

Új tag
*

« Válasz #86 Dátum: 2010. 01. 15. - 19:54:44 »

A tutorialt szívesen megnézném én is. Elég ha megadod a linket. Magyar tutorialt nem hiszem,hogy találni fogsz. Örülök,hogy sikerült valamely szinten találnod megoldást a problémádra. Idézetett neírj légyszíves.Tudni fogok róla ha válaszolsz. Ja,és üdv az oldalon. Arra következtetek,hogy Fireworks-ban csinálod,tervezed a honlapod ,vagy amit akkarsz. Pont van egy ilyen leckém ami arról szól,hogy Fireworks-ben van megcsinálva az oldal, ami Flash képgalériát tartalmaz. Ha ez érdekel megoszthatom veled .Nagyon egszerű az egész. De most még nincs időm rá.Csak arra,hogy válaszoljak. Mosolyog
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag

« Válasz #87 Dátum: 2010. 01. 16. - 10:12:12 »

Udv a forumon! Egy kis HTML/JavaScript ismeretet konnyeden elsajatithatsz es meglatod, megkonnyiti az eleted. A Fireworks az web DESIGN program Mosolyog Dreamweaverben hamarabb megoldast talalsz a dolgaidra, mint sima Fireworks-ban, de a legjobb, ha meg is erted (elolvasod es megjegyzed a logikajat) a HTML reszet is. Nagyon jo kezdo leirasok vannak a http://www.w3schools.com/ oldalan!

Jo tanulast Mosolyog
Naplózva
Hajdu_M

Új tag
*

« Válasz #88 Dátum: 2010. 01. 17. - 21:04:56 »

Mindenféle tutorial érdekel. Most éppen a flash a fireworks-ben, ha vna ilyened azt kifejezetten megköszönném, ha megosztanád velem.

Régebben bele nézegettem én a html rejtelmeibe, meg Java script témában is kezdtem érdeklődni. Volt egy programozó matek tanár szomszédom, ő kezdett Pascal-t meg C++-t tanítani, bár ezek nem webes dolgok, de valamiféle rálátást reméltem a programozás logikájára, csakhogy a szomszéd elköltözött, a programozás tanulás meg abba maradt. Most meg hirtelen rátaláltam ezekre a Macromédia, most már Adobe, programokra, és igen megtetszettek. Photoshopot nyúzom már pár éve, és megvolt a Macromedia Studio 8 csomag, csak nem tudtam használni, teljesen más a logikája mint a photoshopnak, de most találtam pár Magyar tutorialt hozzá, és kezd egyre jobban megtetszeni, csakhát hiányos az ismeret, úgyhogy most ezeket próbálom megtanulgatni egyenlőre.

A screen videot akkor feltöltöm, és belinkelem valahova az oldalra, ahova való, átböngészem az oldalt és megkeresem a helyét.
Naplózva

Tao Te King
Steven

Új tag
*

« Válasz #89 Dátum: 2010. 01. 17. - 21:42:49 »

Pontositanám az elöző hozzászólásomat. Valaki úgy csinálja,hogy Photoshoppal készít egy látványtervet, hogyan nézzen is ki a weblapja. Ezt tovább feldolgozva Fireworks-ben elkészíti a teljes lap navigációját ill belső vagy akár külső hivatkozásait (POP-up menüt készít stb.). Felépíti az oldalt. Már ezt készítve tudja tesztelni böngészőben.Ezt tovább adva Dreamweaver-be már csak a flasht ágyaza be.És kész. Tehát Fireworks-be nem tudsz beszúrni média ellemeket PL:flash,video stb. Csak elkészíted a helyét amit majd a Dreamvearver-ben tudsz beszúrni. Adobe tréninganyag rengeteg van. Én is netről tanulok mindent plusz könyvekből.Látogass el pl: a http://www.totaltraining.com/ -ra válaszd ki a online tréning menüt, azon belül a Free Guest Pass lehetőséget. Add meg az e-mail címed,telefon nem kell. Ezek után az Access Online Training-re kattintva ingyenesen nézhetsz tréning videókat. Fireworks is van a többi Adobe progik mellett. Sok sikert! Kacsint
Naplózva
Hajdu_M

Új tag
*

« Válasz #90 Dátum: 2010. 01. 17. - 21:44:36 »

Melyik topikba szoktatok tutorialokat linkelni?

Köszi megnézem.
Naplózva

Tao Te King
Steven

Új tag
*

« Válasz #91 Dátum: 2010. 01. 17. - 21:53:11 »

A linket csak szúrd be ide. Viszont ha készítesz egy jó kis tutorialt ami tényleg hasznavehető, azt előbb be kell küldened. Leírás beküldéséről a főoldalon találsz a Te Oldalad menüponton belül.
Naplózva
Hajdu_M

Új tag
*

« Válasz #92 Dátum: 2010. 01. 18. - 00:30:34 »

Udv a forumon! Egy kis HTML/JavaScript ismeretet konnyeden elsajatithatsz es meglatod, megkonnyiti az eleted. A Fireworks az web DESIGN program Mosolyog Dreamweaverben hamarabb megoldast talalsz a dolgaidra, mint sima Fireworks-ban, de a legjobb, ha meg is erted (elolvasod es megjegyzed a logikajat) a HTML reszet is. Nagyon jo kezdo leirasok vannak a http://www.w3schools.com/ oldalan!

Jo tanulast Mosolyog

Köszi a tippet, meg is nézegettem, és lámcsak html-ben érdekesen egyszerű megoldásokat találtam, ami már is hasznomra vált. pl, hogy hogyan szúrjak be flash objektumot, valahova, majd holnap átböngészem.
Naplózva

Tao Te King
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag

« Válasz #93 Dátum: 2010. 01. 18. - 19:41:14 »

Igazabol a Te Oldalad annak a szerzonek a weboldalra kellene mutasson, akinek a tutorialjai a legjobbak. Amennyiben tudom, jelenleg nincs ilyen weboldal, de ha tevednek, szoljatok es lecserelem a linket! Mosolyog
Naplózva
Hajdu_M

Új tag
*

« Válasz #94 Dátum: 2010. 01. 18. - 19:56:10 »

Ez a Te oldalad nevű topik hol van? Nem találok ilyet. Vagy az én weboldalam, mezőbe, a profilomnál kellene, hogy egy tutorial oldalra mutasson? Nem értem ezt most.
Naplózva

Tao Te King
Steven

Új tag
*

« Válasz #95 Dátum: 2010. 01. 19. - 00:21:38 »

Ha a "Te Oldalad" (  ami a kezdőlapon található) gombra kattintasz ott el olvashatod a Leírás beküldése c. fejezetett. Vagy nem? Mosolyog Ha erre rámész az egérrel megjelenik egy tool tip amin ez szerepel: Tutorial küldés.
Naplózva
Hajdu_M

Új tag
*

« Válasz #96 Dátum: 2010. 01. 19. - 08:33:43 »

Megvan! Nem találtam, mert én csak a fórumot néztem a főoldalt eddig nem nagyon Mosolyog
Tutorialt csak írásban fogadtok el, vagy videó is jöhet?
Naplózva

Tao Te King
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag

« Válasz #97 Dátum: 2010. 01. 22. - 16:24:34 »

Videot is szivesen latunk, de akkor azt jo volna feltolteni egy megosztora, pl. YouTube vagy Vimeo es onnen lesz embedelve. Parsz mondatban viszont a video eseteben sem rossz, ha le van irva, hogy mit is latunk majd a videon Mosolyog
Naplózva
Steven

Új tag
*

« Válasz #98 Dátum: 2010. 01. 23. - 01:11:22 »

Sziasztok! Most én szorúlnék egy kis segítségre. Az volna a kérdésem,hogy Photoshopban elkészített weboldal tervből hogyan lehetne Wordpress sablont készíteni. Egy alapos tutorialra lenne szükségem egészen a PSD fájl elkészítéséről, layerek nevei stb.,html és css fájl elkészítéséig. Na meg ami kell,hogy működjön az oldal. Mosolyog
Naplózva
Balou

Tag
**

« Válasz #99 Dátum: 2010. 01. 23. - 12:29:05 »

Hali!

Ez egy viszonylag jól összefoglaló sorozat: http://www.wpdesigner.com/2007/02/19/so-you-want-to-create-wordpress-themes-huh/

Amúgy, ha úgy vesszük a Wordpress egy sima keretrendszer, a külső felépítése ugyan úgy megy, mint bármilyen más oldalnak, annyi extrával hogy vannak funkciók, amiket meg kell hívni Mosolyog De a PS-es terv felszabdalása ugyan úgy megy,mint egy sima statikus oldal esetében.
Naplózva

Oldalak: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: