AAron
Új tag
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: 2008. 02. 26. - 23:30:50 » |
|
Nem tudtam hova sorolni a kérdésem ezért ide írom. Szóval az lenne a kérdésem, hogy bejelentkezésnél az egérkúrzór egyből ott várja a felhasználót az input mezőben, tehát ne kelljen rákattintania, akkor azt hogy valósíthatom meg? CSS-ben? vagy JS-ben? HTML-el próbáltam de nem akarta az igazat. A választ előre is köszönöm.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|
Tupacko
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2008. 02. 27. - 18:47:49 » |
|
Mivel még nem volt egy olyan témakör, ahova meglehetett írni azt a kérdést, amit tudtunk, hogy weboldalkészítéssel kapcsolatos, de nem tudtuk a konkrét területet, létrehoztam ezt a témát. A válasz, amit én tudok, az JavaScript, pl. <input name="login" id="username"> <script language="JavaScript" type="text/javascript"> if (document.getElementById) document.getElementById('username').focus(); </script>
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
AAron
Új tag
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2008. 02. 27. - 19:47:10 » |
|
Aham értem köszönöm. És más módszer nincs? mert a JS-t azt szídja mindenki. Meg az nem független.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|
Tupacko
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2008. 02. 27. - 20:41:46 » |
|
Amíg a Googlenek és a Yahoonak megfelel ez a módszer ... nekem is  Mást nem tudok.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
jaki
Új tag
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2008. 03. 03. - 14:55:05 » |
|
Hi all Én az NVU segítségével készítem a weblapomat. Táblázatot akarok csinálni (lehet hogy szövegtérnek hívják nemtom) de nem azt a vastag szélű szüke színűt, hanem a vékony feketét. Nem biztos hogy az is táblázat, de valaki írja má meg hogy kell olyat csinálni az NVu-ban. Lehetőleg szedje le az NVU-t mert más mint a többi html szerkeztő. Előre THX NVu-t letöltheted: http://lhp.hu/ftp_letoltes/programok/nvufull.exe
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
dying.inside
Új tag
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2008. 03. 04. - 20:59:42 » |
|
ha csak ennyi, táblázatnál megadod html-ben: <table border="0" class="osztálynév, valami" id="vagy lehet id-s elem is"> ....................</table> a css pedig: .osztálynév, valami { border: 1px solid #000000; }
#vagy lehet id-s elem is { border: 1px solid #000000; }
ha az id-s megoldást választod, fontos, hogy id-s elemeket nem duplázhatsz.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
[ dying.inside ] tudastarlap.extra.hu
|
|
|
|
jaki
Új tag
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2008. 03. 05. - 16:32:04 » |
|
Köszönön majd megértem.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|
TreamX
|
 |
« Válasz #7 Dátum: 2008. 03. 08. - 20:01:56 » |
|
Nemtudtam hova írjam, így itt kérdezem meg, hogy nem e tudna valaki segítteni az oldalam PHP részében, már annyira nem állunk rosszul, cserébe az ajánlatom fél éves banner megjelenítés minden oldalon (468x60). Az oldal amiről szó van: http://vtpc.extra.hu
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
AAron
Új tag
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #8 Dátum: 2008. 03. 08. - 20:34:03 » |
|
Te már nagyon közel állsz ahhoz, hogy befejezd ezt egyedűl. Szerintem ne add fel! Csináld végig amit elkezdtél. Fog az menni!!! 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|
TreamX
|
 |
« Válasz #9 Dátum: 2008. 03. 08. - 20:35:35 » |
|
Hát az túlzás. Ez csak a látszat. Még admin menü sincs kész, és elég bonyolult rendszer lenne, egy profinak is jó időbe telne, hogy megcsinálja, nem még nekem, egy kezdőnek 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|
Tupacko
|
 |
« Válasz #10 Dátum: 2008. 03. 09. - 00:57:34 » |
|
Ne add fel. Néha nehezebb, néha könnyebb. Ha meg akarsz tanulni valamit, akkor magad kell csináld! Ügyes vagy, csak kitartás kérdése az egész!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Balou
Új tag
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11 Dátum: 2008. 03. 24. - 16:55:48 » |
|
Ahoy!
Lenne egy eléggé fontos kérdésem... Ti mit csinálnátok az alábbi helyzetben: Van egy bolt weboldal, ahova ki kéne rakni egy viszonylagos ismertető terméklistát. Viszont a képek különböző méretűek..ergo fix méret nem adható meg neki,mert akkor tuti,hogy torzulni fog egy nagy része...ha meg százalékos formában kicsinyítem le a thumbnaileket, akkor ugyan ott tartok,hogy össze-vissza méretek vannak, ami nem szép... az a megoldás meg nagyon nem szimpatikus,hogy kirakok mindegyikhez egy linket,hogy a képhez kattintson rá..főleg,mert úgy tutira nem fogja megnézni...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|
Tupacko
|
 |
« Válasz #12 Dátum: 2008. 03. 24. - 18:33:55 » |
|
Több megoldás is van. Személy szerint mindenikről készítenék egyforma arányú képet és akkor a nézőképek lehetnének egyforma méretüek. Ez esetben plusz szolgátatást nyújtasz, szóval többet is kell érte fizessen a kliens. Egy másik megoldás, hogy mindenik képből kivágsz egy bizonyos arányú részt, ahol látszik a tárgy fő része és azt kicsinyíted fix méretre az adott arány keretein belől. Természetesen ez is plusz munka. Ha nem tetszik a kliensnek, hogy jó munkájért többet kell fizetni, akkor mind1 neki, hogy jól néz ki vagy sem kicsinyítés után a nézőkép, szóval akkor téged se érdekeljen. Azt végezd el, amit megfizetnek. Más taktika lehet az, hogy ezúttal olcsóbban készíted el, mivel nem fizetik meg a plusz munkát, viszont ha elmondja Jancsi bácsinak, hogy van ez a srác s jól megcsinálja, akkor már startból többet tudsz kérni az új munkáért.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Balou
Új tag
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #13 Dátum: 2008. 03. 25. - 10:04:40 » |
|
Hát ez az  Semmit se kapok érte, mert saját/illetve párom boltjáról van szó  De ez a részlet kivágós dolog nem is olyan nagy hülyeség...bár elleszek vele,amíg kb 300 képhez kitalálok egy megfelelő képméretet... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|
Tupacko
|
 |
« Válasz #14 Dátum: 2008. 03. 25. - 11:58:59 » |
|
Sajnos ez nem olyan dolog, amit Photoshop Actionkkel meg lehet oldani, mert az nem tudja eldönteni, hogy a kép mely része az, ami a legjobban megfogja a klienst  Jó munkát és sikeres üzletet!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
kovger
Új tag
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #15 Dátum: 2008. 05. 20. - 13:30:18 » |
|
Sziasztok! Megakadtam egy kicsit az oldalammal. A tartalom beküldéshez,tiny mce szerkesztőt használok. Egy gondom van vele, hogy nem tudok semmilyen flash-t beszúrni. Van rá megoldás? -- Sikerült megoldanom a problémát. Felraktam egy újabb verziót.
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008. 05. 20. - 19:02:07 írta Tupacko »
|
Naplózva
|
Ne lopj! Az állam nem tűri a konkurenciát.
|
|
|
|
Yeti
Új tag
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #16 Dátum: 2008. 06. 28. - 15:58:26 » |
|
hogy tudnám lecserélni az alap wp themeben a fejlécet?mert én csak a színátmenet állítását találom 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Ti mind egyéni egyéniségek vagytok, de én nem!" Yeti oldala
|
|
|
|
AAron
Új tag
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #17 Dátum: 2008. 06. 28. - 17:16:03 » |
|
kovger!
Az üzenőfal súgot mivel csináltad? Meg lehet ezt képre is csinálni?
Amúgy az oldal tetszik.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|
Tupacko
|
 |
« Válasz #18 Dátum: 2008. 06. 28. - 20:03:02 » |
|
Yeti: át kell írd a header.php-t. Abban találod a fejlécet. AAron: én ahogy látom egy JavaScript oldja meg a dolgot. Afféle pop-up info. A googlen ránézve, sok találat van 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Hannibal
Új tag
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #19 Dátum: 2008. 07. 20. - 12:20:11 » |
|
Sziasztok szeretném ha segítene nekem valaki! Szóval csináltam egy menüt css-sel ezt dreamweaver-ben beleraktam egy layer-be, és mikor feltöltöm a szerverre a menü elcsúszik, szal nem ott van ahová én raktam. Kérlek segítsetek! 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|