WebPillangó főoldal
webszerkesztés és photoshop fórum - WebPillangó
WebPillangó
»
Programozás
»
PHP
Username:
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Password:
Főoldal
Súgó
Keresés
Quick Search
Advanced Search
[Close]
Bejelentkezés
Regisztráció
Oldalak:
1
...
11
12
[
13
]
Le
« előző
következő »
Nyomtatás
Szerző
Téma: PHP (Megtekintve 7681 alkalommal)
Alex
Új tag
Nem elérhető
Re: PHP
«
Válasz #240 Dátum:
2008. 07. 16. - 17:04:48 »
Értem. Kipróbálom a függvényes megoldást, de át kell írni miatta az oldalmotort.
Nézegettem közben a MySQL-t, valóban nem túl bonyolult. Bár szerintem csak rendszeresen frissülő oldalak esetében könnyítheti meg igazán a munkát.
Naplózva
Alex
Új tag
Nem elérhető
«
Válasz #241 Dátum:
2008. 07. 16. - 20:00:21 »
Van egy igen bonyolult megoldásom, amely működik. Azonban nem fogom használni, mert nem tökéletes. Mindenesetre beírom ide, hátha érdekel valakit.
Kód:
<?php
function
currentPageURL
() {
$pageURL
=
'http'
;
if (
$_SERVER
[
"HTTPS"
] ==
"on"
) {
$pageURL
.=
"s"
;}
$pageURL
.=
"://"
;
if (
$_SERVER
[
"SERVER_PORT"
] !=
"80"
) {
$pageURL
.=
$_SERVER
[
"SERVER_NAME"
].
":"
.
$_SERVER
[
"SERVER_PORT"
].
$_SERVER
[
"REQUEST_URI"
];
} else {
$pageURL
.=
$_SERVER
[
"SERVER_NAME"
].
$_SERVER
[
"REQUEST_URI"
];
}
return
$pageURL
;
}
?>
<?php
$URL
=
currentPageURL
();
$oldal
=
'http://example.com/index.php'
;
$oldal1
=
'http://example.com/index.php?site=1'
;
$oldal2
=
'http://example.com/index.php?site=2'
;
$oldal3
=
'http://example.com/index.php?site=3'
;
if (
$URL
==
$oldal
) {
$title
=
'Page Title 1'
;
}
elseif (
$URL
==
$oldal1
) {
$title
=
'Page Title 2'
;
}
elseif (
$URL
==
$oldal2
) {
$title
=
'Page Title 3'
;
}
elseif (
$URL
==
$oldal3
) {
$title
=
'Page Title 4'
;
}
else {
$title
=
""
;
}
?>
...
<title>
<?php
echo
$title
;
?>
</title>
...
«
Utoljára szerkesztve: 2008. 07. 16. - 20:04:06 írta Alex
»
Naplózva
Tupacko
WebPillangó
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető
«
Válasz #242 Dátum:
2008. 07. 16. - 21:51:11 »
Húha ... ez a sok elseif ... használj inkább switch-et, bár ez tényleg túlkomplikált. Van az oldalon egy PHP weboldalmotor (minimális, de működik). A fórumban is van neki téma, nézd meg hátha segít.
Naplózva
Alex
Új tag
Nem elérhető
«
Válasz #243 Dátum:
2008. 07. 16. - 22:33:13 »
Nos, én így tanultam (if-else-elseif). Mindegy, ezt a megoldást úgysem fogom alkalmazni, de legalább működik.
A weboldalmotorodat láttam, nem rossz, az enyém is hasonló.
Naplózva
0246886420
Új tag
Nem elérhető
«
Válasz #244 Dátum:
2008. 07. 17. - 10:09:09 »
Hellosztok!!
Van egy portálom mivel én csak 13 vagyok nincs még saját weboldalam. Csak nézzétek meg, aztán, ha tetszik regisztráljatok! Ja és pont egy hete kezdtem szóval nincs sok minden rajta. A főbb modulok már meg vannak, de nincsen nagyon aprólékosan még megcsinálva.
Nézzétek meg légyszi!
Naplózva
AAron
Új tag
Nem elérhető
«
Válasz #245 Dátum:
2008. 07. 17. - 18:26:06 »
Ha kűldesz egy linket szivesen megnézném.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető
«
Válasz #246 Dátum:
2008. 07. 17. - 22:07:02 »
Itt a link. Kerlek tovabbiakban a honlapkritikahoz irjatok
Nem a PHP topic a megfelelo erre a celra
http://minden1-ben.gportal.hu/gindex.php?pg=27669688
Koszonom.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető
Include probléma
«
Válasz #247 Dátum:
2008. 09. 04. - 11:04:26 »
lowert
írta
, hogy gond van egy PHP filebeolvasással. Nem talál a dolog a CSS témakörbe, ezért írom ide a választ.
Ellenőrizd, hogyha létezik az állomány (vigyázz a kis és nagybetükre, ha linuxon dolgozol). Ha létezik, helyezz el benne valami PHP kódot, ami kiír egy szöveget. Ha kiírja a szöveget, akkor megtalálja a filet. Ellenkező setben vagy az elérési útvonal vagy az állomány neve hibás.
Naplózva
lowert
Új tag
Nem elérhető
«
Válasz #248 Dátum:
2008. 09. 04. - 20:02:09 »
köszi a választ:) akkor hozzáírok valami szöveget PHP-ban, mondjuk a címet
és akkor hátha működik, most sajnos nincs sok időm, nem tudom kipróbálni, most kell mennem, és bocs, hogy a CSS-be írtam
csak a DIV méretét akartam dinamikusra csinálni, aztán ott ragadtam
Naplózva
kovger
Új tag
Nem elérhető
«
Válasz #249 Dátum:
2008. 09. 06. - 17:46:07 »
Kerestem az internetek egyszerűbb értékelőket, amit betudnék épiteni az oldalam vicceihez.
A legszebb megoldás AJAX lenne, de sehogyse tudom összehozni a két kód adatbázisát.
Szóval egy egyszerűbb értékelőre lenne szükségem.
Előre is köszi.
Naplózva
Ne lopj! Az állam nem tűri a konkurenciát.
Tupacko
WebPillangó
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető
Saját PHP szavazó
«
Válasz #250 Dátum:
2008. 09. 09. - 12:01:35 »
Egy eléggé általános dolog (mivel nem ismerjük az adatbázisod felépítését), ha létrehozol egy új táblát az értékeléseknek. Ebben megjegyeznéd az IPcímet, az időt, az értékelést és az értékelés sorának egyedi számát (egy IDt, ami legegyszerűbben egy auto_increment mező), illetve egy vagy több mező, ami alapján azonosítani tudod, hogy melyik vicchez tartozik a szavazat.
Erre azért van szükséged, ha ki akarod védni a gyakori szavazást ugyanarról az IP címről. A lényeg végülis az értékelés értéke és az azonosító, amihez tartozik.
Amikor valaki szavaz, ellenörződ, hogy ha eltelt a megfelelő idő, hogy ismét tudjon szavazni (pl. 24 óra). Ha nem, nem adsz hozza a táblához szavazati sort. Ha tud szavazni, akkor beszúrsz egy újabb sort, majd elmentesz egy sütit is a felhasználó gépén (kettős kijátszási védelem, bár tökéletes kivédés nincs a gyakori szavazás ellen).
Kiírásnál összeszámolod a szavazatokat, áltagot számolsz és megjeleníted. Ha sok a szavazás és nagy az adatbázis, azt is meglehet oldani, hogy készítesz egy gyorsítótár táblát, amiben tárolod a jelen szavazati értéket és a vicc IDját, amit csak akkor frissítesz, amikor valaki szavaz. Így felgyorsítod a megjelenítést, hiszen nem kell minen alkalommal átlagot számolni, csak amikor új szavazat érkezik.
Sok sikert!
U.i.: az AJAXot hozzakötni már nem nehéz, ha egyszer ez működik. Majd azt is leírom a JavaScript témában.
Naplózva
kovger
Új tag
Nem elérhető
Re: Dátum kiírása
«
Válasz #251 Dátum:
2008. 09. 20. - 10:42:54 »
Az oldalamon ez a rész jeleníti meg, hogy a viccet mikor küldték be.
Kód:
".showdate("%y.%m.%d", $data['joke_datestamp'])."
De én azt szeretném, hogy a dátum helyett ezt írja pl. Beküldve: 1(,2,3,4...) napja/1 hete/1 hónapja/1 éve .stb
Naplózva
Tupacko
WebPillangó
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető
Bekűldve x napja
«
Válasz #252 Dátum:
2008. 09. 20. - 13:25:27 »
Nos, ha a joke_datestamp egy időbélyeg, akkor elég egyszerű a dolog. Ügyelni kell arra, hogy a PHP timestamp másabb, mint a MySQL timestamp. Azt, hogy a PHPnak is jó legyen (mármint, hogy mindkettő ugyanarra az időpontra utaljon) a következő képpen érheted el. Az sql parancsban átalakítod az időd UNIX_TIMESTAMP függvénnyel.
Kód:
SELECT UNIX_TIMESTAMP(`joke_datestamp`) as `viccIdo` FROM ...
Ezt követően a PHPban feldolgozod, s kiíratod, amit szeretnél. Kiszámolod, hogy mennyi ideje van publikálva és azt a számot írod ki, valahogy így:
Kód:
$hanyNapjaVanAzOldalon = ceil((time() - $date['viccIdo']) / 86400);
Pár szót arról, hogyan is számol. A jelen időből kivonom, hogy mikor volt beküldve, majd azt elosztom egy napnak megfelelő másodpercel (60 * 60 * 24), az eredményt felkerekítem a legközelebbi egész számra.
Naplózva
kovger
Új tag
Nem elérhető
Évszám script
«
Válasz #253 Dátum:
2008. 09. 25. - 21:33:09 »
Sziasztok!
Egy kis off
: A mai napon kikaptam a töri vizsga anyagát.
Megnéztem a lapot 80 évsz.
Próbáltam írni egy kis scriptet, ami kiírja a kérdést, és be kell írnom a hozzátartozó évszámot, és kiírja hogy jó, vagy rossz. De nem sikerült.
Valaki tudna egy olyan scriptet amit át lehetne alakítani?
Előre is köszi.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető
«
Válasz #254 Dátum:
2008. 09. 26. - 09:19:49 »
Hirtelen nem jut eszembe, de gyorsan összelehet dobni egy programot. Most nem a dinamikusságon és hasonlón van a lényeg, szóval a funkcionalitásra kell a hangsúlyt fektetni.
1. Fogsz egy szerkesztőt
2. létrehozol egy php állományt
3. a dokumentum elején lesz egy PHP script, ami vizsgálja, ha van vagy sem GET (vagy POST).
4. Ha van, kiszedi egy asszociatív tömbből azt az indexű elemet, ami önmagában egykét elemet tartalmazó tömb (kérdés és évszám)
5. megnézi, ha az évszám egyenlő a tömbben szereplővel. Ha nem, egy változót hamisra állít, ha igen, akkor igazra.
6. ha nem volt beküldütt válasz, akkor készítesz egy random számot, majd kiválasztod azt az indexxel rendelkező elemet a többől.
7. a HTML részben kiírod, az új kérdést, vagy a válasz helyességét
8. beküldöd az új választ és ismét bent vagy a körforgásban.
U.i.: ha fél orán belül nem tudod megírni, akkor hagyjd és inkább tanúlj! Majd hétvégén ránézel és megírod, amikor nincs már vesztenivalód. 80 évszám nem sok, fel a fejjel!
Sok sikert!
Naplózva
kovger
Új tag
Nem elérhető
«
Válasz #255 Dátum:
2008. 10. 03. - 13:24:58 »
Nem találtam sehol sem a problémám megoldását.
Van egy fájllistázó scriptem, ami sajnos megjeleníti az oldalam design elemeit az images mappát.
Hogyan lehetne, hogy az a mappa ne jelenjen meg?
ui.: A béta verzió itt tekinthető meg:
http://www.users.cwi.hu/humorporta/scriptek/
Naplózva
Tupacko
WebPillangó
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető
Mappa listázása PHPval
«
Válasz #256 Dátum:
2008. 10. 03. - 16:35:21 »
Ha az opendir, readdir, closedir fügvénycsaládot használod, akkor vizsgáld, hogy milyen értéket térít vissza a readdir függvény. Ez az éppen beolvasott mappa, illetve állomány nevét adja vissza, ha sikeresen lefut. Ha ez a név egyenlő egy olyan állomány vagy mappa nevével, amit nem akarsz listázni, akkor egyszerűen ne írasd ki az oldalra és lépj a következő részre. Ha nem egy while ciklusban listázod az elemeket a readdir-rel, akkor írd meg hogy teszed. Gyakoralitlag, valamilyen módszerrel megkapod a file nevét, szóval kiírás előtt tudod vizsgálni, ha ki akarod íratni vagy sem.
Naplózva
Oldalak:
1
...
11
12
[
13
]
Fel
Nyomtatás
« előző