WebPillangó főoldal
Oldalak: 1 [2]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: MySQL  (Megtekintve 4312 alkalommal)
Piszi
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #20 Dátum: 2009. 12. 05. - 13:11:19 »

Nah megoldottam közben magam Mosolyog
Mégis csak a while volt a hiba ahogy először gondoltam. Az első while-t tesztelési céllal tettem be, hogy tudjam, biztos lekérdez e minden id-t amire szükség van és nem figyeltem aztán minden további kódot alá írtam be és így persze, hogy nem volt jó.
De most már minden ok.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag

« Válasz #21 Dátum: 2009. 12. 09. - 11:00:55 »

Orulok, hogy sikerult megoldani a gondot Mosolyog Ha valamire magad jossz ra, akkor azt a hibat minimalis valoszinuseggel koveted el ujbol.
Naplózva
lowert
Tag
**

« Válasz #22 Dátum: 2010. 05. 14. - 22:06:54 »

Összességében ezt a problémát áthidaltam, azonban fúrja az oldalamat a kiváncsiság, hogy mi okozhatja. Van egy lap, benne egy form, karakterkódolás utf-8. Van egy mySQL adatbázis, karakterkódolás utf-8 (minden adatnak). Konkrét példa, mivel egy tartalomkezelő rendszert írtam, ezért ahhoz kell, hogy lehessen regisztrálni, tehát a regisztrált felhasználók megadják a nevüket. Máté megadja a nevét, azonban az adatbázisban nem Máté-ként jelenik meg, sokkal inkább Máté-ként. Csak az adatbázisban. Mikor bejelentkezik a felhasználó, lekérem a sorokat, beteszem $_SESSION['name']-be, hogy gyorsan elérjem, de ilyenkor már jól látszódik, hogy Máté. Azonban mikor kézzel insertelem be a táblába a Máté nevet, akkor ugyan phpMyAdmin-ban jól látom, hogy Máté van írva, azonban mégis rossz (vagyis utf-8-tól különböző, ilyen értelemben rossz) kódolást kapok, mikor a $_SESSION['name']-et kiíratom. Arra gyanakszom, hogy a szerveren futó phpMyAdmin-nak rossz a karakterkódolása, vagyis nem a valós kódolással látom az adatokat, hanem valami valami egyébbel. Létezik, hogy ennyire suta a phpMyAdmin?
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag

« Válasz #23 Dátum: 2010. 05. 15. - 01:17:47 »

A phpMyAdmin kezdooldalan irja az epp aktualis kapcsolat karakterkodolasat! Kicsitt nezd meg, nem tudom megmodani pontosan hol es milyen formaban irja, mert ez nyelv es verzio fuggo, de irja, hogy milyen a karakterkodolas, amit epp hasznal.
Naplózva
Oldalak: 1 [2]   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: