webszerkesztés és photoshop fórum - WebPillangó

WebPillangó => Weboldal készítés => A témát indította: Tupacko - 2008. 02. 01. - 10:10:10Cím: Weboldal népszerüsítés
Írta: Tupacko - 2008. 02. 01. - 10:10:10
Téma, ahol a weboldal felfuttatásáról van szó!  ;)


Cím: Re: Weboldal népszerüsítés
Írta: un. - 2008. 02. 28. - 10:40:28
ja énis sokat filóztam már ezen hogy vajon hogyan kezdjem meg az oldalam népszerűsítését mert eleinte "fúha mindent bele blogom lesz" -lelkesedéssel indultam a dolognak meg is csináltam és hoppá ki fogja elolvasni???

 na akkor elkezdtem írtam pár bejegyzést és mentem fórumokra mások blogjaiba és felajánlottam a blogom hogy tekintsék meg aztán próbálkoztam még a www.blog.lap.hu -ra is de ott kritérium volt az egy hónap (már egy hónapja kell menni a blognak kb hetente 3 bejegyzés) aztán vártam ... eltelt az 1 hónap aztán sikeresen belinkeltem az oldalukra  :) most meg sok olyan blogot /weboldalt keresek ahonnan sok okosságot tudhatok meg és írhatok róla  ;)


Cím: Re: Weboldal népszerüsítés
Írta: Tupacko - 2008. 02. 28. - 14:32:17
Valóban, a linkgyűjtemények is jó forgalom szerzők, de csak egy bizonyos szintig. A jó tartalom, na az már igen :) Az hoz látogatóttöbbféle módon is: belinkelnek fórumokban, ha tetszik, amit írsz, megtalálnak a különféle keresőmotrok. Ha kommentelsz másoknál, az is hoz látogatót, bár öszintén szólva, csak azért, hogy látogatót szerezz nem érdemes kommentálni. Álltalában keresőmotor helyezésed nem javítod vele, mert vagy nem jelenik meg a linked hiperhivatkozás formájában, vagy nofollow van rajta.


Cím: Re: Weboldal népszerüsítés
Írta: hawkkk - 2008. 08. 27. - 18:10:33
Szerintem is a tartalom van a hangsúj de, esetleg ha regisztrálsz toplistákba vagy bannert csereberélsz más honlapokkal  az is jó bolt lehet :D


Cím: Re: Weboldal népszerüsítés
Írta: Tupacko - 2008. 08. 27. - 21:32:26
Persze, jónak jó, csupán már annál okosabbak a Google és más kersők is, hogy olyan nagy figyelmet fordítanának a bannerforgató rendszereknek.


Cím: Re: Weboldal népszerüsítés
Írta: GothicGaben - 2009. 06. 01. - 15:33:00
Anno mikor én elkezdtem "weblapokat" készíteni akkor ilyenekkel nem is törődtem, hát meg is lett az ára.
Azóta eléggé utána jártam és megosztom tapasztalataimat.
Nekem annyival könnyebb dolgom volt, hogy amit én készítettem oldalt nem igen volt versenytársam. Szóval elsőnek is amit tettem hogy ezzel a témával kapcsolatos link gyűjteményekbe elküldtem az oldal címét, metakat beírtam az oldalba, partneroldalakat kerestem. Itt az volt a cél, hogy az enyémnél nagyobb látogatottságú oldalakkal vettem fel a kapcsolatot. Nekem a menüm az kép de azt megoldottam hogy az oldal aljára minden menü linket beírtam szóval a robot tudott indexelni. És miután a google keresőjén első oldalra jutottam onnan mert automatikusan. :)

remélem tudtam segíteni másoknak.   


Cím: Re: Weboldal népszerüsítés
Írta: Hajdu_M - 2010. 01. 20. - 23:12:56
Ezek a Meta adatok tényleg ennyire fontosak lennének? Mondjuk én működtetek egy oldalt, amin SG fórum adja a fő látogatottságot, igaz az oldal élete nagyon az elején van, 2-3 hónapja kezdtem, még nincs tartalom sajnos. Majd fokozatosan bővítem. bár főleg politika és vallás témakörben pötyög a fórum, de anélkül, hogy bármit is csináltam volna, ha beírom a google-ba, hogy  -önálló egyén- az én fórumomat adja első helyen :)) én is igen csodálkoztam rajta.

Ezeket a Meta adatokat hogyan kell megadni, hogy értelme is legyen foglalkozni vele?


Cím: Re: Weboldal népszerüsítés
Írta: Tupacko - 2010. 01. 22. - 16:22:25
Mostansag mar nincs epp akkora fontossaga, de errol nagyon megoszlanak a velemenyek. A head reszbe kell irni.
Olvasmany:
http://en.wikipedia.org/wiki/Meta_element
http://searchenginewatch.com/2167931


Cím: Re: Weboldal népszerüsítés
Írta: Odin - 2010. 04. 12. - 20:25:02
Üdv! Én is már egy jóideje foglalkozom weblapkészítéssel, és be kell valljam, hogy valójában nagyon nehéz meggyőzni az embereket, hogy pont a "te" oldalad nézzék, a sok másik közül. Eleinte, amikor elkezdtem, én sem azzal törődtem, hogy ki fogja nézni, hanem csak csináltam magam módján, magamnak egy weboldalt. Később egy barátom tanácsára - akinek mellesleg szintén van weboldala - fórumot kezdtem üzemeltetni. A fórum szép is, jó is, hoz látogatókat, de sok időmet elvette. Ebből kifolyólag úgy döntöttem, hogy megszüntetem, és inkább egy "sima" weboldalam lesz. Mamár egyáltalán nem hajtok a látogatókra, csak néha-néha szerkesztem az oldalam, de mindig ott van, és elérhető.
Ez még nyár folyamán történt, és év elején jött nem egy üzenet, az oldallal kapcsolatban, hogy milyen jó és lesz-e rajta ez vagy az. Nos, ez igazán meglepett és érdekes, hogy amikor még anno látogatókat szerettem volna nem nagyon voltak, most pedig vannak és ráadásul még írnak is. De véleményem szerint nem a látogató a lényeg, hanem a weboldalad és főleg annak tartalma! ;)

(urban: Szép a blogod és sok hasznos dolgot találtam rajta.)


Cím: Re: Weboldal népszerüsítés
Írta: Tupacko - 2010. 04. 13. - 19:48:17
Ne haragudj, de nem egeszen ertelek. Mit er a tartalom, ha nincs aki elolvassa, megemessze azt? :) Valami celod csak van azzal, hogy kozzeteszed azt a tartalmat. Ha nem reklamozod az oldalad, az egy dolog, de hogy ne akarnad, hogy olvassak ... ez mar kisse ellentmond a weboldal es onmagaban az internet gondolataval is.


Cím: Re: Weboldal népszerüsítés
Írta: Odin - 2010. 04. 19. - 18:24:06
Azt hiszem félre értettél. Én nem azt mondtam, hogy nem kellenek látogatók, hanem azt, hogy nem akarok lenni látogató-hajhász, hatásvadász. Persze, látogatók kellenek, de én nem úgy gyűjtöm be őket, hanem én azt szeretném, hogy ők maguktól jönnek. Rátalálhatnak az oldalamra a Google-ből vagy egyéb helyekről.


Cím: Re: Weboldal népszerüsítés
Írta: lowert - 2010. 04. 25. - 00:24:19
És ahhoz, hogy rátaláljanak a Google-ből, vagy egyéb helyekről, ahhoz egy olyan pontra kell eljutni, amire te azt mondtad, hogy nem akarod csinálni. A google csak akkor ad ki találatnak, ha szuper-releváns vagy és a konkurencia is úgy gondolkozik, ahogy te. Amit mondtál, az teljesen ellentmondásos, hiszen ahhoz, hogy a Google-ből jöjjenek a látogatók, SEO-zni kell. (white hat, black hat, ez most nem lényeg, mindkettőhöz energiabefektetésre van szükség.) Semmi sincsen ingyen, legyen a fizetség pénz, munka, netán tapasztalat (ez utóbbival duplán jól jársz).


Cím: Re: Weboldal népszerüsítés
Írta: Odin - 2010. 07. 13. - 21:51:35
Úgy értem, hogy az alapvető látogatottságom már megvan, sok találat van a Google-ban az oldalamról és mindig ott van a legelső találatok között. Nekem ez így speciel kényelmes dolog, hiszen nincs túlzottan sok időm a weboldalszerkesztésre, de van egy stabil és bő és időtálló tartalom, amit a látogatók rendszeresen nézegetnek.

Ezért mondtam, hogy nem hajtok a látogatók számára. :)


Cím: Re: Weboldal népszerüsítés
Írta: lowert - 2010. 07. 14. - 13:08:10
Mert szerencses vagy, es mar vannak latogatoid :) De vegeredmenyben igy is megdolgoztal a latogatoidert...


Cím: Re: Weboldal népszerüsítés
Írta: Odin - 2010. 07. 15. - 09:49:17
Igaz, sokat kellett dolgoznom a látogatókért, de megérte. Nem félek én a munkától! :)