webszerkesztés és photoshop fórum - WebPillangó

WebPillangó => Weboldal készítés => A témát indította: dying.inside - 2008. 03. 21. - 13:31:08



Cím: Wordpress
Írta: dying.inside - 2008. 03. 21. - 13:31:08
letöltöttem a wordpresst. mindent megcsináltam a readme fájl szerint, telepítettem, de valami nem jó, mert az index.php-ban ez vigyorog rám:
Fatal error: Call to undefined function sideblog() in /nfs/extra/d/dy/dying-inside/wwwroot/index.php on line 2
mit tegyek?


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2008. 03. 21. - 17:25:12
Alap Wordpressed van? Tettél bele valami plugint vagy csak egyből evel a hibával fogadott? Milyen verziót használsz? Azért kérdem, mert rákerestem azokra az állományokra, amelyekben szerepel a sideblog kifejezés és nulla volt az eredmény, szóval lehet valami plugin a felelős! Ha nem, akkor próbálj meg telepíteni egy új WPt, pl. 2.3.3 - a jelenlegi legújabb stabil verzió!


Cím: Re: Wordpress
Írta: dying.inside - 2008. 03. 21. - 20:14:49
igen, tettem fel új pluginokat (töltöttem le themet, ahhoz volt). nem hiszem, hogy törölnöm kéne, mivel lehet, hogy fontosak a theme működéséhez.


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2008. 03. 21. - 22:43:53
Elárulod a használt pluginek nevét és verzióját, illetve a használt sablont. A gond lehet az, hogy túl régi a plugin a telepített Wordpresshez. Próbálkozz a használt pluginek frissítésével!


Cím: Re: Wordpress
Írta: dying.inside - 2008. 03. 22. - 10:39:28
az egyik plugin a sideblog, a másik valami get recent comments, a téma pedig earthling.


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2008. 03. 22. - 11:12:02
Sajons most végképp nincs időm kipróbálni, de mihely módomban áll megteszem, s remélem tudok segíteni. Addig is, ha nem próbáltad, próbáld meg frissíteni a plugineket és nézz utána, ha összeférhető a sablon a használt Wordpress verzióval.


Cím: Wordpress főoldal
Írta: kovger - 2008. 04. 21. - 14:53:49
Sziasztok!

A wordpress blogban meglehet e oldani azt, hogy a főoldalon csak azok az írások jelenjenek meg amit én akarok.
www.humorporta.uw.hu


Cím: Re: Weboldalkészítés kérdések
Írta: Tupacko - 2008. 04. 21. - 16:27:38
Igen, megoldható. Át kell tanulmányozni a a főoldal sablonállományát és az úgynevezett wordpress loop-ba kell szűrni a bejegyzéseket. Van az oldalon több leírás is wordpress sablonfileokról, azt hiszem volt szó hasonló dolgokról benne. Ha nem találod meg a válaszod, akkor vagy készül róla egy leírás, vagy valaki megválaszolja a kérdésed itt (a wordpress témában).


Cím: Re: Wordpress
Írta: Balou - 2008. 04. 25. - 18:00:15
Sziasztok!

Tapasztalatból adnék egy jó tanácsot azoknak, akik az új Wordpresst használják extra.hu-n... a permalinkek struktúráját (avagy hogy milyen formátumú linket generáljon) NE állítsátok át, meg se nyissátok! Ugyanis erőszeretettel generál egy olyan htaccess filet, ami után teljesen meghibban az az egész, be se fogja  tölteni, hiába törldöd a fájlt, stb...


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2008. 04. 30. - 00:06:21
Azt még megmelíteném, hogy ez nem a Wordpress hibája, hanem az extra.hu korlátozásainak köszönhető, kellemetlen következmény.


Cím: Re: Wordpress
Írta: Jana - 2008. 05. 01. - 15:56:34
Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Letöltöttem egy alapsablont, amin nincs formázás, és most azt csinálgatom, de a tetejére van írva egy Skip to Content link (Ugrás a tartalomhoz :D) ami a tartalomhoz ugrat. Ezt kellene valahogy onnan kiszednem, de nem találom sehol. Van ötletetek, hogy hol keressem?
konkrét példA:

http://jana93.atw.hu/wordpress-2.5-hu/
Várom válaszaitokat, és előre is köszönöm!

Ui.: Kinézetet, meg egyebet ne nézzetek, az egész oldal romokban, próbálok valamit kitalálni, de nem igazán megyeget :D


Cím: Re: Wordpress
Írta: Balou - 2008. 05. 01. - 16:33:16
Szia!

Azt hiszem,az a header.php-ban van benne :) De ha nem segít, akkor Total Commander, bemész a template mappájába, és keresés, és beállítod szóra való keresést és beírod ezt a szöveget ;)


Cím: Re: Wordpress
Írta: Jana - 2008. 05. 01. - 16:56:56
Eltűnt! Köszönöm!
Most jön a szenvedés még a többi résszel...


Cím: Re: Wordpress
Írta: un. - 2008. 05. 01. - 20:02:44
Jana: nemazért de biztos vagy abban, hogy ATW-re teszed az oldalad??? (elég merész vagy :) )


Cím: Re: Wordpress
Írta: Jana - 2008. 05. 01. - 20:05:39
EGyenlőre nincs más megoldás. Extrán nem megy a Wordpress... Egyenlőre kénytelen vagyok. De már keresek más helyet, fizetőset.


Cím: Re: Wordpress
Írta: Balou - 2008. 05. 01. - 20:19:51
Megy, csak meg kell bütykölni az admin index.php-ját*, hogy ne töltse be az alsó újdonság boxokat ;) Meg a Permanent linkek menüt is kerüld el :)

*Keresd meg a templated admin mappájában az index.php-t, és abban azt a részt, ahol kiírja,hoyg hány post van,hány comment,stb.. és az az utáni boxok kitörölhetők..kísérletezz egy kicsit :) (Csak előtte csinálj biztonsági mentést)


Cím: Re: Wordpress
Írta: Jana - 2008. 05. 01. - 21:34:19
Próbálom.


Cím: Re: Wordpress
Írta: Jana - 2008. 05. 01. - 22:42:39
Jó lett, köszi! Hogyan lehet a régi blogból az összes tartalmat áttenni a másikba? (atwről extrára)


Cím: Re: Wordpress
Írta: Csiga - 2008. 05. 02. - 05:13:22
Phpmyadminból exportálod az adatbázisod tartalmát, majd onnan amit kaptál hosszú szöveget feltöltöd az extra phpmyadminjából.

Ha ugyanolyan wordpresst használtál biztos, hogy át tudod másolni. Ha szerencséd van akkor még a karakterkódolás is ugyanolyan :)


Cím: Re: Wordpress
Írta: Jana - 2008. 05. 02. - 08:16:57
Húúú, ehhez a phpmyadminhoz nem igazán értek, tudom hogy vannak a táblák, aztán kész, nem tudnád nekem részletesen leírni, hogy mit kell csinálni? Vagy másoljam át rendesen az írásokat? csak akkor mindegyik május 2. dátummal fog megjelenni :(


Cím: Re: Wordpress
Írta: Csiga - 2008. 05. 02. - 08:52:39
Nos, akkor essünk neki :)

Belépsz a kezelőfelületre, megnyitod a saját adatbázisod (esetedben jana93 lesz a neve). Eddig szerintem tiszta :)

Ezután a felső csíkban találsz egy olyat, hogy Export. Katt rá, és megjelenik egy új ablak.

Itt alapból ki van jelölve az összes tábla, alapértelmezetten minden jó. Alul találsz egy olyan gombot, hogy Végrehajt, erre kattintasz, kapsz egy új lapot, ahol van egy kis rész ami tele van írással, nah ezt kell neked kijelölni, másolni majd a másik helyen beimportálni. Érdemes ilyenkor egy fájlba elmenteni ami a vágólapon van, szerintem ezt tedd is meg mindenképp.

Nah lássuk az importálást :)

Az export gomb mellett van egy import is, erre kattintasz. Van egy olyan mező, hogy szövegfájl helye, oda betöltöd az előzőleg lementett fájlod, majd ráböksz a végrehajtra.
Vársz egy kicsit és már kész is van az adatbázis átmentése.

Sok sikert :)



Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2008. 05. 02. - 11:59:50
Egeszsegesebb exportalni az adatbazis direkt WordPressbol, hogy valoban csak a kello dolgokat exportalja (es ne a domain es szerverfuggo beallitasokat is). Ezt kovetoen telepiteni egy uj wordpresst, ott importalni az korabban exportalt (altalaban XML) irasokat es hozzaszolasokat. Majd a feltoltott fajlokat is at kell masolni a megfelelo mappaba. Tokeletes migralasi eszkozrol nem tudok, csak ha kezzel nekiall az ember es tovabb finomitja az athelyezett blog adatbazisat.


Cím: Re: Wordpress
Írta: Jana - 2008. 05. 02. - 18:14:49
WordPressből importáltam, és működik, köszönöm! Most látok neki a saját sablonomhoz, remélem sikerül!


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2008. 05. 02. - 19:10:17
Szívesen! Sok sikert!


Cím: Re: Wordpress
Írta: Jana - 2008. 06. 07. - 17:16:17
Szeretném beüzemelni egy HTML kinézetbe a Wordpresst, hogyan lehetséges ez? Úgy, mint itt: http://snowangel.funny-tomato.com/


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2008. 06. 07. - 19:42:20
Nos, le kell kódolni, mint egy Wordpress sablont. Erre a legtöbb információt a hivatalos Wordpress oldalon találod http://codex.wordpress.org/Templates illetve az oldalon is volt szó Wordpress sablon készítéséről, itt találsz egy rendezett minilinkgyűjteményt a témában: http://webpillango.org/2008/04/20/webdesigner-csemege/

Címek:
    * Wordpress sablon készítése (első rész)
    * Wordpress sablon készítése (második rész)
    * Speciális Wordpress sablon fájlok
    * Wordpress kondicionális függvények

Továbbá én szoktam tanulmányozni letölthető sablonokat is, hogy jobban megismerjem a Wordpress sablon állományokat. A kommentek részének boncolgatásáról (angol nyelű) itt olvashatsz jó anyagot:
http://nettuts.com/news/unraveling-the-secrets-of-wordpress-commentsphp-file/

Csak ügyesen :)


Cím: Re: Wordpress
Írta: Jana - 2008. 06. 07. - 21:07:49
Ez könnyebb, mint gondoltam! Már majdnem kész vagyok, csak a linkekkel van egy kis gond, nem jó helyen vannak. Hogy tegyem őket a helyükre? :D

Erre gondolok: http://jana93.atw.hu/wordpress-2.5-hu

A design egyszerű, de legalább az enyém! :)


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2008. 06. 08. - 09:00:17
Huha, ehez az oldalhoz azért kell szem, hogy elolvasson az ember valamit. Nagyon erős színeket használsz. A fejléc linkek meg szerintem így vannak jól, picitt feljebb csúszva, designos és nem ront az összhatáson, illik a fejléc képhez, mivel az sem egy szabályos, szögletes, helyzetben van. Szerintem nem a linkeken kell változtani, hanem valami szép színeket találni, ami nem rontja a látogató szemét.
Nézz meg egy néhány CSS galériát, biztosan találsz szép színeket! Ja, és gratulálok, sikeresen átalakítottad az alap Wordpress sablont :) Szvsz, mindenki így kezdi, csak így tovább.
P.S.: írd át a megfelelő képpen a style.css elején lévő információkat, hogy a jelenlegi sablont te készítetted az alap sablonra építve.


Cím: Re: Wordpress
Írta: Jana - 2008. 06. 08. - 09:33:13
A vörös alapra gondolsz, hogy alakítsam át? Igen, már én is megbarátkoztam a feljebb csúszott menütől, nem is olyan rossz =) A betűk színét alakítottam, most már csak az "Olvass tovább" link nem olvasható, de nem sikerül átírnom... :S


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2008. 06. 08. - 11:16:05
A színeknél azok társítására gondoltam. A vörös nem talál a fekete/kék párral, mert olvashatatlan eredményt kapsz. Kis szövegeknél, valami fontosnál megvan a kellő hatás, mivel hivalkodó, de nagy szövegeket nem lehet elolvasni ennyire távolálló színek közt.
Az osztály, ami az olvass tovább szöveget formázza a következő: more-link A CSSbnen találod meg, vagy ha nincs, akkor definiáld és add meg a neked tetsző formázást :)


Cím: Re: Wordpress
Írta: Jana - 2008. 06. 08. - 11:52:31
Nálam már nem fekete-kék... more-linket beállítom, de az egész szöveget olyanná teszi, mint a linket. Nem tudom megcsinálni. :S


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2008. 06. 08. - 14:20:15
Őszintén szólva nem találtam meg a .more-link osztály formázást a CSSben, szóval így az alap link, kék, színét csatolja az "olvass tovább" linkhez is. Ha viszont még rászánsz a saját sablon készítésére néhány napot, biztosan megtalálod a módját, hogyan érd el a kívánt eredményt.


Cím: Re: Wordpress
Írta: codee47 - 2008. 09. 05. - 10:03:38
Nálam már nem fekete-kék... more-linket beállítom, de az egész szöveget olyanná teszi, mint a linket. Nem tudom megcsinálni. :S

Tudom hogy régi már a kérdés de még hátha használ valakinek! Keresd meg ezt a részt az index.php-ben:

Kód:
<div class="entry">

<?php the_content(olvasd_tovább);?>

</div>

A class="entry" hivatkozik a formázásra a css-ben.Keresd meg az entry- a css-ben és ezt formázd!
Add hozzá a következő részeket:

Kód:
a.entry:link {color: #FF0000}     /* link */
a.entry:visited {color: #00FF00}  /* látogatott link */
a.entry:hover {color: #FF00FF}   /* egér fölötte link */
a.entry:active {color: #0000FF}   /* aktív link */

Így jónak kell lennie, írd át a színkódokat a neked megfelelőre!


Cím: Re: Wordpress
Írta: codee47 - 2008. 09. 05. - 10:11:05
Nekem is lenne egy kérdésem. Tupacko remélem tudsz segíteni. Amúgy grat az oldalhoz, nagyon pofás lett, gondolom nem egy hét alatt készült el :)
Szóval a gondom az, hogy a saját fejlesztésű sablonomban szeretném ha 2 sidebar lenne.
Alapból így nézett ki a sidebarom 1 oldalsávval:

Kód:
<div class="sidebar">

<ul>
<?php if (function_exists('dynamic_sidebar') && dynamic_sidebar()) : else :?>
</ul>

<?php endif;?>

</div>

Erre a megoldásra gondoltam de nem működik:

Kód:
<div class="sidebar">

    <ul>
    <?php if (function_exists('dynamic_sidebar') && dynamic_sidebar(1)) : else :?>
    <?php if (function_exists('dynamic_sidebar') && dynamic_sidebar(2)) : else :?>
    </ul>

    <?php endif;?>
   
</div>

Ha külön <ul> tag közé teszem akkor sem jó, ezt a hibaüzenetet kapom a sidebar helyett:

"Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/webuser/c/codee47/codeedesign.hu/blog/wp-content/themes/codeetemplate/sidebar.php on line 14"

A blog wordpress 2.6.1! Remélem találunk megoldást!?

Üdv, codee47


Cím: Wordpress több oszlopos dinamikus sidebar
Írta: Tupacko - 2008. 09. 05. - 13:31:24
A többoszlopos, dinamikus oldallécre itt egy példa. Ez egy nagyon jó leírás (angol): http://www.divitodesign.com/2008/09/multiple-sidebars-with-wordpress-widgets/

A Janának írt CSS kód viszont sántít. Helyesen így nézne ki:

Kód:
a.entry, a.entry:link {color: #FF0000}     /* link */
a.entry:visited {color: #00FF00}  /* látogatott link */
a.entry:hover {color: #FF00FF}   /* egér fölötte link */
a.entry:active {color: #0000FF}   /* aktív link */

A gond az, hogy az a.link nem a össze típusú hiperhivatkozásra vonatkozik, csupán a "link" típusuakra.


Cím: Re: Wordpress
Írta: codee47 - 2008. 09. 05. - 15:01:54
Köszi a tippet működik.


Cím: Re: Wordpress
Írta: codee47 - 2008. 09. 08. - 19:16:25
Köszönöm a tippet sikerült megoldanom. Lenne egy másik kérdésem is. Saját sablont készítek, saját css-el, mint már írtam. A bejegyzésekbe beszúrt képeket nem jól jeleníti meg a sablon, a szöveg a kép alján kezdődik. Azt szeretném tudni, hogy a képeknek kell e külön css formázást adni vagy a bejegyzés írásakor kellene használnom valamilyen parancsot?

Előre is köszönöm!


Cím: Wordpress, bejegyzés képei
Írta: Tupacko - 2008. 09. 09. - 11:41:33
Amikor beszúrod a képet, állítsd be, hogy melyik oldalhoz igazodjon. A kép alapból blok elem, így magakörül "tisztogat" :) Sablonból is megoldhatod, ha a képeknek beállítasz valami speciális osztlyt, amit majd CSSből formázol.


Cím: Sidebar elcsúszás
Írta: lowert - 2008. 10. 13. - 21:11:53
Sziasztok!
Elkezdtem csinálni egy blogot, de ott elakadtam, hogy amikor nincs fejléc, akkor a sidebar jó helyen van (a jobb oldalon), de amint beteszem a fejlécet (275px*959px), akkor átcsúszik a másik oldalra, és ezt szeretném elkerülni. A kódrészlet (style.css):

Kód:
#cup {
float:left;
background:url(images/header.png) no-repeat;
height:275px;
width:959px;
margin-top:26px;
}
kösz a figyelmet :)


Cím: Wordpress oldalléc elcsúszás
Írta: Tupacko - 2008. 10. 14. - 16:03:00
Ez több, mint valószínű azért történik így, mert a header kiszorítja a helyéről az oldallécet, ami kénytelen lesz alább csúszni. Mivel ballra lebeg, így balra fog igazodni. Ha jobb oldali oldalléc kell, állítsd a float:left-et, float:right-ra.
Ha továbbra sem működik, add meg az URLt, ahol megnézhetem.


Cím: Re: Wordpress
Írta: lowert - 2008. 10. 14. - 16:05:43
Jó, köszi a tippet, megnézem a dolgot :) Majd leírom az URL-t is, amint egy kicsit jobban néz ki a honlap, és nem olyan mint egy patchwork


Cím: Re: Wordpress telepítési gondok
Írta: redvak - 2008. 10. 23. - 19:15:31
Sziasztok
sajnos gondjaim akadtak a telepítése közben, megadom a MySQL hozzáférésemet, hostot, mindent --> submit --> aztán a következő lapon a hasonló hibát kapom
(http://red.uw.hu/chmod.bmp)
--> run the install --> (http://red.uw.hu/fatal.bmp)
a kérdésem hogy hol tudom bekapcsolni a chmod -ot, nemigen találtam sehun, se mysql -ben, sem pedig a forráskódban, bár igaz hogy jegyzettömbel írogatom, ott meg összehányva volt minden...
kérlek segítsetek


Cím: Wordpress az Ultraweben
Írta: Tupacko - 2008. 10. 24. - 22:26:00
Nos, a chmod() függvényt tíltja az Ultraweb, szóval nem tudod beállítani. A helyes kapcsolódási infót be tudod írni kézzel a config fileba. A zűrüsebb hiba az, hogy nem tudja elkészíteni az SQL táblákat. Ha nem állítottad be kézzel az SQL elérést, akkor lehet az a gond. Valamiért túl sok memóriát akar zabálni.


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2008. 10. 27. - 17:53:11
A bejegyzés írásakor beteszed a more taget a szövegbe, ahol a törést akarod:
Kód:
<!--more-->
A sablonban a the_content() függvényt kell használd (minden rendes WP sablonban benne van a wordpress loopon belül).


Cím: Re: Wordpress
Írta: iPatrick - 2008. 10. 30. - 16:26:09
megtennéd, hogy picit kifejtenéd bővebben a the_content() függvény használatát?  :-[ Nem vagyok már annyira kezdő a témában, de a wordpressel hirtelen sok kód zuhant a nyakamba, még kicsit elveszek benne..  :P


Cím: Wordpress Loop, the_content
Írta: Tupacko - 2008. 10. 30. - 21:17:58
Minden wordpress-szel kapcsolatos függvénéyt, szépen leírva, megtalálsz a WP hivatalos oldalán. A the_contet() függvény linkje pl. ez: http://codex.wordpress.org/Template_Tags/the_content


Cím: Re: Wordpress
Írta: iPatrick - 2008. 10. 30. - 22:29:45
probléma megoldva :) abban még tudnál nekem segíteni, hogy a wp_login.php - ban pontosan melyik sorban tudom beállítani a login átirányítást? csak mert firefox alatt szórakozik, és állandóan elkezd betölteni vmi wsa.extra.hu URL-t, és ez elég sokáig tart... gondolom találkoztál már a problémával... tulajdonképpen az lenne a legjobb, ha a már bejelentkezett usereket közvetlen az index.php-ra irányítaná.. Nagyon szépen köszi a helpeket!!


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2008. 10. 31. - 09:51:29
Nem a wordpress nyavajája, az extra.hu ingyenes szolgáltatás velejárója. Sajnálom, de nem segítek kijátszani az semmiféle szolgáltatást, mert egyrészt pofátlanság (azért ingyenes, mert nem anyagiakkal fizetsz, hanem más módon segíted a szolgáltatót, pl. statisztikák), másrészt meg kizárhatnak érte - téged.


Cím: Re: Wordpress
Írta: iPatrick - 2008. 10. 31. - 16:17:29
hmm.. akkor lehet későbbiekben saját domain mellett döntök... most még elég, hogy offoltam a regisztrációt... azért köszi.  :)


Cím: Re: Wordpress
Írta: kovger - 2009. 01. 15. - 16:25:51
Hali!

Most ismerkedem a wordpressel de eddig csak a jó tulajdonságait ismertem meg.
Szükségem lenne egy Gyakran Ismételt Kérdések plugnira honnan lehetne letölteni? Nem találok seholsem ilyet.


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2009. 01. 16. - 17:41:22
Egy tonna van minimum :)
http://www.google.com/search?q=FAQ+plugin+wordpress&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
Amugy, kellemes idotoltest. A WordPress nagyon halas CMS :)


Cím: Kommentek
Írta: lowert - 2009. 01. 17. - 15:20:17
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy miféleképpen lehet azt megoldani, hogy minden hozzászósás, amit az adminisztrátor ír, valamiféle módszerrel ki van emelve? (Gondolok pl. a sárga háttérre, vagy a más betűtípusra)


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2009. 01. 17. - 16:58:38
Erre egy jó módszer az, hogyha összenézed a szerző nevét és az admin nevét a comment loopban, pl.:

Kód:
<?php
  
if ( strtolower($comment->comment_author) == 'tupacko' ) {
    echo 
"egyéb kiírási mód";
  }
?>



Cím: Re: Wordpress
Írta: lowert - 2009. 01. 17. - 19:11:20
Köszi a segítséget!


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2009. 01. 18. - 12:14:41
Nagyon szívesen, máskor is :)


Cím: Re: Wordpress
Írta: André - 2009. 01. 31. - 18:11:40
Sziasztok!


Remélem jó helyre írok, bár szerintem ez CSS is egyben, vagy nemtudom. Szóval, azt szeretném megtudni, hogy milyen pluginnal vagy css átírással, esetleg kóddal tudnék ilyen színes "dobozokat" králni egy bejegyzésbe, oldalba, menübe. Leírni nemtudom az elképzelésem, de itt egy oldal ami tele van ilyenekkel.

http://www.woothemes.com/the-woothemes-knowledgebase/

Segítséget köszönöm, André


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2009. 01. 31. - 20:04:02
Egyszeru formazas. Fogsz egy divet, amibe belerakod azt a tartalmat, aminek a hatteret szinezni szeretned. A divnek adsz egy IDt, majd CSSbol formazod. Ha megnezted volna a forraskodot, egeszen biztos vagyok, hogy rajossz :)

Pl.

Kód:
<html>
...
<div id="kek">
....tartalom....
</div>
...
</html>
[code]

[code]
#kek{
  margin: 10px;
  padding: 10px 20px;
  background: #E2E3F9;
  border: 1px solid #9999CC;
}

Sok sikert :)[/code][/code]


Cím: Re: Wordpress
Írta: André - 2009. 01. 31. - 20:28:01
Auuu. Ez most fájt magamnak. Ittvan minden kieg FF-hez, erre nem használom őket x') Köszi, megcsinálom.

off: küldem mail-t a lírással



Cím: Re: Wordpress
Írta: André - 2009. 02. 01. - 16:26:43
Sziasztok!

Megint kérdeznék egy érdekeset. Van egy oldalam: oldalam.hu ez egy hobbi oldal, de van hozzá jó nagy tárhely ezért gondoltam ezen a tárhelyen lesz a blogom is. A cím egyenlőre így néz ki oldalam.hu/blog  A tárhelyen 2 wordpress motor is található, de régebben is 2 volt rajta, akkro lazán működött. Most újratelepítettem a blog könyvtára, és csináltam neki szép új MySQL adatbázst is. Mennyé ktelepíteni erre ezt kapom:


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/umbro/public_html/blog/wp-config.php:1) in /home/umbro/public_html/blog/wp-includes/pluggable.php on line 850

Nagyon halvány lila gőzöm sincs mi a baj, az adatbázis különböző, régebben már működött egyszer így. Lécci segítsetek

Köszi, André


Cím: Re: Wordpress
Írta: André - 2009. 02. 01. - 17:34:08
Bocs a két egymás utáni írás miatt, de azt mondta, hogy letelt az időkorlátom...

Módosítás: Probléma megoldva, utánanéztem a wp fórumán mélyebben és találtam egy olat, hog számít a karakterkódolás a config.php fájlnál. Fogtam a wordpress letöltött eredeti zip archivumát a config-sample.php-t kitömörítettem, Dreamweaverrel újraírtam, feltöltöttem és minden jó lett... Remélem majd nektek is segít


Üdv,  André


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2009. 02. 01. - 18:46:52
Igen, ez igy van. A gond az volt, hogy az allomanyod tobb, mint valoszinu UTF08 with BOM-mal volt mentve, ami annyit tesz, hogy az allmany elejen van 3(?) karakter, egy binaris jelzo, hogy az elkovetkezo tartalom UTF-8 kodolasu. No mar most, ez szep es jo, de ahogy az a nehany karakter elhagyja a webszervert, a PHPval mar nem tudsz tovabbi headereket kikuldeni ezzel letiltva jonehany funkciot :)
Figyeljunk oda az allomanyok kodolasara.


Cím: Re: Wordpress
Írta: Balou - 2009. 02. 02. - 18:44:52
Sziasztok!

Szerintetek mi a szösz lehet a probléma akkor, ha az egyébként normálisan -nem WP-be ágyazott JS scroll (tartalom görgetéshez) WP alatt teljesen meghal, de olyan szinten, hogy a görgetéshez "szükséges" gombok se jelennek meg?:D És sajna az oldal designja, amibe be kéne rakni, elvárja a tartalom belső görgetését, és a sima böngészőscrolltól hánynék, az biztos...Valami ötlet? Próbáltam keresni plugint, de semmi, és idáig nem sok siker koronázta a kísérleteket...


Cím: Re: Wordpress
Írta: krisssz - 2009. 02. 07. - 15:00:11
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a Photoshop szótárt wordpress oldal oldalsávjába be lehet helyezni? Ha igen, akkor hogyan?
Köszi
krisz


Cím: Re: Wordpress
Írta: André - 2009. 02. 08. - 10:49:46
Ha jól értem, akkor te beakarod ágyazni az oldaladba ezt a szótárt. Nahmost: ehez kell írnod egy plugint, ami perfektül működik és mellé egy widgetet is, mert az oldalsávban akarod elhelyezni, nem manuálisan. Hát ez nem egyszerű feledat, de ha jól tudom nem lehet .jar-t weblapba illeszeteni.


Üdv,André


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2009. 02. 08. - 15:05:22
Szia!

Nem lehet beepiteni sem a Java sem a .Net valtozatot, de mivel latom, hogy van ra igeny, az elso doglom a WebPillangoval kapcsolatban az lesz, hogy keszitek egy online valtozatot is, illetve vagy egy APIt, hogy mas is tudja integralni (ne csak WordPress ala) vagy egy WordPress plugint.

Udv,
Tupacko


Cím: Re: Wordpress
Írta: kovger - 2009. 02. 24. - 20:50:57
Hali!

A wordpress adminisztrációjába beléptem, és bejelentkezés után ez a hibaüzenet fogadott
Idézet
Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 30720 bytes) in /srv/www/szunyi.com/humorporta/wp/wp-admin/menu.php on line 18
A 18.sorban ez találhozó:
Idézet
elseif (strpos($_SERVER['REQUEST_URI'], 'link-add.php') !== false)
Eddig még nem volt ilyen problémám!


Cím: Re: Wordpress
Írta: Balou - 2009. 02. 24. - 22:33:11
Felraktál valami plugint mielőtt ezt kiírta?Mert nekem akkor adta ezt az aranyost, ha valami olyan plugint raktam föl, amit nem bírt a rendszerük..(pl Sitemap generator)


Cím: Re: Wordpress
Írta: André - 2009. 02. 25. - 09:16:37
Szia!


WP 2.7 van az oldalon?


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2009. 02. 25. - 10:47:18
Sajnos ez tobbnyire a tarhely szolgaltato hibaja is lehet. Olvasd el ezt itt, hatha valamelyik modszer segit: http://wordpress.org/support/topic/235026


Cím: Re: Wordpress
Írta: kovger - 2009. 02. 25. - 15:16:22
Megjavult "magától" gondolom amiatt lehetett a probléma, hogy egy kis időre leállt a szolgáltató szervere.


Cím: Re: Wordpress
Írta: krisssz - 2009. 03. 13. - 10:46:15
Sziasztok! Amióta a 2.7-et felraktam, nem működik a képek méretezése. Pontosabban, hiába van beállítva, hogy a blogban megjelenő kép 500 px legyen ( és lightboxban jön elő a nagyobb), mindig a teljes képet rakja be. A régi teljes kód bemásolásával meg tudom oldani a problémát, hogy működjön, csak az elég macerás, hogy feltöltöm, keresek egy régi kódot, bemásolom és átírom az adatokat. Nálatok működik ez rendesen?  :-\


Cím: Re: Wordpress
Írta: André - 2009. 03. 13. - 11:14:48
Nemtudom, milyen mértékben, de asszem ezt a sablonnak kell elvégezni, vagy nem ? Ém legalábbis szoktam látni, hogy " auto image resizing " ...

Kóddal még nem próbálkoztam erre, de ha van ilyen megoldás kíváncsi lennék rá.

Üdv, andré


Cím: Re: Wordpress
Írta: krisssz - 2009. 03. 13. - 12:40:46
Nemtudom, milyen mértékben, de asszem ezt a sablonnak kell elvégezni, vagy nem ? Ém legalábbis szoktam látni, hogy " auto image resizing " ...

Kóddal még nem próbálkoztam erre, de ha van ilyen megoldás kíváncsi lennék rá.

Üdv, andré
a wordpress adminjában a Beállítások - Médiabeállításoknál kell megadni, hogy a blogba kerülő kép mekkora lehet. Hiába adom meg a nagy méretet 500px-ben, ugyanis én ennél nagyobban rakom fel, és nem a nagyot választom, hanem a teljes méretet. Lehet, hogy valahol máshol kell beállítani a blogba kerülő maximális méretet, de én olyat nem találtam. A korábbi verziónál ez tökéletesen működött.
Ilyennek kellene lennie magától a html kódnak:

<p style="text-align: justify;"><a href="http://halado.cewe-fotokonyv.hu/wp-content/uploads/2009/03/textpath4.jpg"><img class="aligncenter size-full wp-image-1479" style="border: 0pt none;" title="textpath" src="http://halado.cewe-fotokonyv.hu/wp-content/uploads/2009/03/textpath4.jpg" alt="" width="500" height="610" /></a></p>

helyette ez lesz:

<img src="http://halado.cewe-fotokonyv.hu/wp-content/uploads/2009/03/textpath4.jpg" alt="textpath4" title="textpath4" width="797" height="972" class="aligncenter size-full wp-image-1479" />

és így teljes méretben jelenne meg.

A sablon ugyanez volt a korábbi wordpress verziónál is, szóval a hiba valószínűleg a wordpressben van. Illetve bennem, mert nem találom, hogy kellene csinálnom. ::)


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2009. 03. 13. - 16:06:49
Amikor a kepet a bejegyzesbve illeszted ki tudod valasztani, hogy teljes meret, nagy meret, kozepes meret vagy kis meret legyen, amit a szovegbe helyez, illetve, hogy ha akarod, hogy a kep linkeljen az eredeti meretu kepre.


Cím: Re: Wordpress
Írta: krisssz - 2009. 03. 13. - 16:14:02
Amikor a kepet a bejegyzesbve illeszted ki tudod valasztani, hogy teljes meret, nagy meret, kozepes meret vagy kis meret legyen, amit a szovegbe helyez, illetve, hogy ha akarod, hogy a kep linkeljen az eredeti meretu kepre.

Most megvilágosodtam!!!  :-[ ;) :)  .... a kép linkeljen az eredeti méretű képre..... megoldotta a problémát. Ezt eddig nem figyeltem, pontosabban azt hittem, hogy valami egyebet lehet vele hozzá linkelni a képhez, és nem is foglalkoztam vele.  Nagyon köszönöm, ez óriási segítség volt :)


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2009. 03. 13. - 18:07:29
Szivesen :) Orulok, hogy siman ment a dolog.


Cím: Re: Wordpress
Írta: Steven - 2009. 11. 26. - 15:13:09
Sziasztok! Sajátgépen ki akarom próbálni a Wordpresst de sehogy sem sikerül. Letöltöttem, kicsomagoltam. Letöltöttem és feltelepítettem a Wampserver 2.0-t hozzá. A Wampserver készített egy 'wamp' mappát a C meghajtómon. A 'wamp' mappán belül van egy 'www' nevű mappa. Ebbe kell bemásolnom a kicsomagolt Wordpress mappát .Bemásoltam, a bemásolt mappa elnevezése maradt Wordpress. A PHPmyAdmin-ban létrehoztam a 'wordpress' nevű adatbázist utf8_general_ci illesztéssel. Ez is sikerült. A Wampservernél a localhostra kattintva megjelenik a 'wordpress' nevű adatbázis mappája. Ezt megnyitva kapok egy üzenetet, hogy nincs wp-config.php fájl. A wp-config-sample.php fájlt át kell nevezni wp-conig.php-ra. Ezt is megcsináltam. Újra a Wampservernél a localhostra kattintva ezt az üzenetet kaptam: „Error establishing a database connection”. Jó. Újra elővettem az átnevezett wp-config.php fájlt és beállítottam a következőket: MySQL beállítások adatbázisod nevét átírtam wordpress-re. A MySQL felhasználóneved átírtam root-ra. A többihez nem nyúltam. Ez után újra a localhostnál kiválasztottam a wordpress-t és újra hibát kaptam: „Error establishing a database connection” Mi a baj? A Jooomlát is ugyan így csináltam, de nem kellett vele kínlódnom 5 perc alatt megvolt.


Cím: Re: Wordpress
Írta: Steven - 2009. 11. 26. - 17:04:26
Elbénáztam.  ;D Végül sikerült. ;)


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2009. 11. 27. - 22:57:50
Az a lenyeg :) Gratula!


Cím: Re: Wordpress
Írta: AAron - 2009. 12. 05. - 20:31:21
Sziasztok.
Éppen ismerkedek a WP-vel.
Letöltöttem a legújabbat, és feltelepítettem.
Az érdekelne vele kapcsolatban, hogy közösségi oldallá át lehet-e alakítani valahogy?
Illetve, hogy aki mondjuk nem regisztrált tag az ne lássa a tartalmakat stb.
És végűl, hogy honnan tudnék bővítményt, vagy plugint letölteni hozzá.
Mivel a webpillango is wp ezért érdeklődök itt.


Cím: Re: Wordpress
Írta: Balou - 2009. 12. 06. - 02:00:38
Szia!

Plugint mondjuk gúglin keresztül is tudsz keresni.. :) vagy itt: wordpress.org/extend/plugins (http://wordpress.org/extend/plugins)

Közösségi oldalhoz a Wordpress MU (Multi User) ajánlott a Buddypress pluginnal, amit pont ilyenre találtak ki. Amúgy a WP-nek van magyar hivatalos fóruma: forum.word-press.hu ;)


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2009. 12. 09. - 11:06:06
Balou helyesen mondta :) Amugy, plugint ugy is tudsz keresni, hogy rakeres a problemadra, a vagyadra, Googleben es egeszen biztos vagyok hogy sok blog es/vagy forum talalat lesz, ahonnan le is lehet tolteni a plugint. (en legalabbis tobbnyire megtalaltam, amit kerestem). Ha nem talalod, nyugodtan kerdezz ra es hatha valamelyikunk mar talalkozott a probemaval!

Jo WordPress-ezest ;)


Cím: Re: Wordpress
Írta: miklos-henrich - 2010. 02. 03. - 02:09:00
És ezeket a bizonyos WP pluginokat, hogy kell készíteni?

Mik az alapok, mi a csel bennük? Értek PHP, HTML, CSS-hez.

De a WP új még nekem... Nyers tanulás helyett, tapasztalatcserét részesítek előnyben.


Cím: Wordpress Plugin fejlesztese
Írta: Tupacko - 2010. 02. 03. - 11:33:33
Szia!

Nem annyira bonyolult, mint sokan elsore azt hiszik. Tudom, hiszen en is ugy gondoltam, hogy sok fejfajast okoz egy plugin megirasa. Kellemesen csalodtam. Rengeteg jo leirast lehet talalni a neten. A masik dolog, ami nekem hasznomra valt, hogy meglevo pluginokat neztem meg, hogy mikent is vannak felelpitve. Belinkelek nehany jo leirast/blogot, ahol zomevel talalsz WP fejlesztesi tippeket/leirasokat. Ha esetleg kedved tamad/idod adja, szivesen fogadnek egy leirast a WebPillangora a temaban, hogy masoknak megkonnyitsuk a dolgat.

hxxp://codex.wordpress.org/Function_Reference/
hxxp://codex.wordpress.org/Plugin_API
hxxp://adambrown.info/p/wp_hooks/
hxxp://planetozh.com/blog/2008/04/how-to-load-javascript-with-your-wordpress-plugin/
hxxp://planetozh.com/blog/2009/08/how-to-make-http-requests-with-wordpress/
hxxp://planetozh.com/blog/2009/05/handling-plugins-options-in-wordpress-28-with-register_setting/
hxxp://jacobsantos.com/2008/general/wordpress-27-plugin-uninstall-methods/
hxxp://planetozh.com/blog/2009/09/top-10-most-common-coding-mistakes-in-wordpress-plugins/

Nekem foleg ezek jottek jol, de tovabbi leirasok is vannak, ha van valami specialis kerdesed, amiben eleakadsz.

Jo kodolast!


Cím: Re: Wordpress
Írta: Balou - 2010. 02. 03. - 11:52:28
Plusz azt szokták még a pluginfejlesztők ajánlani a kezdőknek, hogy pl. az Akismet plugint nézd át. (alapból benne van a rendszerben) Nagyon egyszerű és jól átlátható a rendszere.


Cím: Re: Wordpress
Írta: n.k.i - 2010. 02. 04. - 04:35:08

Sziasztok!
Steven már felvetette a témát,de én bénázok tovább!

 Sajátgépen ki akarom próbálni a Wordpresst de sehogy sem sikerül. Letöltöttem, kicsomagoltam. Letöltöttem és feltelepítettem a Wampserver 2.0-t hozzá. A Wampserver készített egy 'wamp' mappát de én a D:\wamp mappába telepítettem. A 'wamp' mappán belül van egy 'www' nevű mappa. Ebbe kell bemásolnom a kicsomagolt Wordpress mappát .De előtte követtem a Readme-be leírtakat:  töltsd ki az adatbázis kapcsolatoddal , és el mentettem a fájlt, wp-config.php néven!
Ezeket irtam át a wp-config.php-ba:

Nincs az elején szemét,megnéztem Pspad-dal, és notedal++ -al is!
Átirtam localhost elérésre:

define('DB_NAME', 'wordpress');
define('DB_USER', 'root');
define('DB_PASSWORD', '');
define('DB_HOST', 'localhost');
define('DB_CHARSET', 'utf8');
$table_prefix  = 'wp_';
define ('WPLANG', 'hu_HU');

Bemásoltam, a bemásolt mappa elnevezése maradt Wordpress.

PhpMyadmin bal egérgomb---a böngészőbe fehér a kép és semmi!
De utasítás szerint:  Nyisd meg a /wp-admin/install.php fájlt a böngésződbe!
Ezt is megprobáltam :  http://localhost/phpmyadmin/
No erre is fehér a kép! >:( :'( :'(

"A PHPmyAdmin-ban létrehoztam a 'wordpress' nevű adatbázist utf8_general_ci illesztéssel." Ez mit jelent????

Segítsetek légyszíves, Köszönöm!



Cím: Re: Wordpress
Írta: n.k.i - 2010. 02. 04. - 18:57:25
Megoldódott!

Hát ezeken a fórumokon erről még nem igazán olvastam,de beírom, hátha más is így jár,mint én.
Nem tudtam ez van!

Kapcsoljuk ki a skypet, vagy ki kell pipálni a skype  beállításoknál, hogy ne használja  80-as portót!
Elvileg valahol a wampserverne is átlehet állítani, de erre én nem vállalkozok.

Üdv...


Cím: Re: Wordpress
Írta: Steven - 2010. 02. 05. - 00:07:46
Én ez alapján csináltam a Wordpress és Joomla telepítést saját gépre: http://hun2.org/blog/teljes/ne_rontsd_el2/


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2010. 02. 05. - 17:38:29
Igen, sajnos a Skype alabol exkluziv modon hasznalja a 80as portot, amit a http protokol is hasznal. At kell allitani a skype-t, ha lokalisan akarsz apache-t futtatni (vagy ahogy mondtad, bar nehezebb, maga a web servert is atteheted mas portra. Pl. a Java szerverek alapbol 8080-as portot hasznalnak, mig az SQLek 3xxx portokat, stb...)

Orulok, hogy megoldodott! Jo tanulmanyozast!


Cím: Re: Wordpress
Írta: miklos-henrich - 2010. 03. 02. - 05:30:13
@Tupacko, köszönöm szépen :)


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2010. 03. 02. - 21:51:08
Szivesen :)


Cím: Re: Wordpress
Írta: Steven - 2010. 08. 02. - 23:29:33
Tupacko! Nem tudom mikora készülsz el az igért sablonokkal, de én már nagyon várom. Én lehetőleg egy olyan leírást látnék szívesen, ami egy photoshop PSD fájl-ból kezdődne. Vagyis hogyan lesz egy PSD fájlból Wordpress sablon lépésről-lépésre. Angol leírást rengeteget találok, de az angol tudásom elég gyatra. Ha a leírásodból ezt megtudom tanulni és könnyen emészthető, akkor készítek én is egy újabb flash leckét mondjuk Full Flash Site készítés alapokon néven. ;)


Cím: Re: Wordpress
Írta: Tupacko - 2010. 08. 11. - 21:40:13
Sokat nem arulok el azzal, hogy kisse sokat vallaltam magamra, igaz? :) Jelenleg harom leirast is irok, illetve egy sablon van keszuloben. Sajnos volt egynehany kissebb nagyobb, elore nem lathato dolog, mostanaban, pl. temetes, projekt tolodas, stb. Megteszem ami tolem telik es elnezeseteket kerem!

Koszonom,
Tupacko


Cím: Re: Wordpress
Írta: richárd - 2010. 08. 14. - 12:12:04
Sziasztok!
Van egy fotóblogom (www.rfoto.host56.com), azonban saját domain címre és tárhelyre költözöm, így mindent újra kell csinálni (meg úgyis kicsit rendet akarok tenni a rendszerben), és új sablont is szeretnék a blogra.
Nagyon sokat keresgéltem, eddig nem nagyon találtam jót... Fehér hátterű, minimal designú kéne.
Szóval, ma találtam egyet: http://www.siiimple....wordpress-theme
Letöltöttem, de aktiválva teljesen "szétesett"... Nem olyan, ahogy elképzeltem...

De a design nagyon tetszik... :)  Mivel iszonyat egyszerű design-ról van szó, lenne valaki olyan kedves, hogy segít nekem egy meglévő sablonból (gondolom így egyszerűbb, de akár egy teljesen újat is kezdhetünk, ahogy egyszerűbb...) megcsinálni ezt?
Amit szeretnék: bal felül (ahogy itt is: http://s51370.gridse..._uncomplicated/ ) a blog címe, alatta kisebb betűvel egy szlogen, a jobb oldalon a linkek helyett a kategóriák (a sok meglévő helyett létrehoznék néhány újat), és valahol a 2 oldal linkje (rólam és kapcsolat). A bejegyzések pedig a 2 oszlopban lennének, mivel így 3-ban nem fér el kép vagy videó, ami alapfeltétel (mivel egy fotóblogról van szó :)). Úgy szeretném, hogy a bal oldali oszlop szélesebb lenne mint a másik, és ide jönnének a (pl) fotó kategória postjai, tehát amelyikben kép van, és a másik oszlopban lennének a "sima" postok, amiknél nincs kép. Kicsit távolabb kéne egymástól helyezni a két oszlopot, mint a linkelt oldalon, és azt is szeretném ha ott lenne, hogy melyik kategóriában van a bejegyzés, hány komment van eddig, esetleg a tag-ek is, illetve egy Facebook like-oló gombocska, de ezt énis megtudom csinálni...  ;D Valahova még egy linkek listácska is kéne. Alul pedig egy halványszürke téglalap, amiben ismét ott vannak a kategóriák, a tag-ek, az oldalak, egy számláló, egy kis szöveg... ennyi. Kb erre gondoltam (ja, meg talán valahol egy kereső, részletkérdés).

Tehát tényleg elég egyszerűnek tűnik, de én nem értek sajnos a témához annyira, hogy megcsináljam... A meglévő kódot mindig szoktam piszkálgatni, de a legnagyobb haragban a "pozícionálással" vagyok, ezt nem nagyon vágom hogyan kell...

Szóval valaki segítene? Hogy cserébe mit adok? Pf hát nem tudom, kitenném a blogjának/weboldalának linkjét a linkajánlóba, összebarátozunk, ha találkozunk (pl fotós talin  :)) meghívom egy italra... jobbat nem tudok  :) Ja, és mondjuk ha nagyon jól sikerül a sablon, esetleg aprópénzért árulhatjuk is...  :) Esetleg énis tudok segíteni fotós dologban.

Minden segítséget köszönök előre is!

Üdv