webszerkesztés és photoshop fórum - WebPillangó

WebPillangó => Weboldal készítés => A témát indította: Tupacko - 2009. 01. 27. - 11:20:34



Cím: Joomla
Írta: Tupacko - 2009. 01. 27. - 11:20:34
Ide kerülhet bármilyen Joomlával kapcsolatos kérdés!


Cím: Re: Joomla
Írta: André - 2009. 01. 27. - 18:14:06
Fórumlakók!


Örülök, hogy van ilyen topik is írjatok bátran, mert itt tudok igazán segíteni. Ha lehet kíméljetek a priviktől, mert ha itt leírjátok, akkor mások is tanulnak belőle. Várom a kérdéseket!!!

André : )


Cím: Re: Joomla
Írta: Tupacko - 2009. 01. 27. - 19:11:16
Örülök, hogy ezt mondod :) Főleg annak a résznek, hogy arra kéred ide írjanak kérdést, mert te itt szeretnél válaszolni!


Cím: Re: Joomla
Írta: tomi319 - 2009. 02. 02. - 21:34:13
Kész a design vagyis amennyi sikerült belőle igy állunk: http://downloads.gta-xtreme.info/ hogy lehet azt megcsinálni hogy mindegyik modulhoz másik fejléc tartozón? vagyis modul fejléc? aki tud kérem segítsen joomla 1.5 van


Cím: Re: Joomla
Írta: Tupacko - 2009. 02. 03. - 12:20:56
Abban nem tudok segiteni, ami a kerdes, de megjegyeznem, hogy az oldal hattere csunyan ismetlodik nagy felbontasnal. Szvsz, jobb lenne, ha nem csak fuggolegesen lenne szinatmenet, hanem a kep ket felet is lemaszkolnad es az oldalnak lenne egy szolid hatterszine. Igy nagy felbontasnal is csak annyi kep latszolna, mint kissebb felbontasnal es az oldal tobbi resze ki lenne toltve a megadott hatterszinnel.


Cím: Re: Joomla
Írta: André - 2009. 02. 03. - 20:22:55
Szia!

Megnéztem az oldalt és a CSS fájlodban nincsen hozzárendelve kép a module headerekhez. Mindegyik modulodnak megvan  CSS ben is a helye, csak megkell keresegtned őket...

Kód:
#rightcolumn .module h3
background-color:white;

674.sor template.php, de ez csak egy a rengeteg közül. Ide kellene beraknod egy background-image sort, ha pedig változót akarsz akkor megkeresgeted az összes ilyen típusú sort.


Cím: Re: Joomla
Írta: André - 2009. 04. 14. - 10:37:38
Tyüüü mit találtam!

Ha jól értem akkor ez egy wordpress plugin Joomlaba =O Nem néz ki rosszul, ha van rá idötök irjatok véleményeket!!!

http://extensions.joomla.org/extensions/6659/details


Cím: WordPress beepites Joomla-ba
Írta: Tupacko - 2009. 04. 14. - 12:27:01
Koszi szepen! Biztosan orulni fognak a Joomlazok :)


Cím: Re: Joomla
Írta: AAron - 2009. 04. 19. - 19:05:41
Kedves Joomla szakértők!!

Egy átvett Joomla oldalt tartok karban és néhány bővítménnyel gondjaim akadtak.
A Virtual Mart nevü webshop-al vannak gondjaim elsősorban.
Eddig működött a kosárba rakási funkció.
Most valamiért ha a "Kosárba" gombra kattintok nem történik semmi.
De oldalt a termékajánlónál, ha a kosárba gombra kattintok akkor berakja a terméket.
Különben nem.
Joomla 1.5.3, VM 1.1.1
Van más bővítmény is telepítve még.
A webshopot itt megnézhetitek.
Vannak al domainek is ott is elszált a kosár funkció valamiért.
http://www.klimaweb.com
Aki tud segítsen mert így nem lehet rendelni az oldalról. :-\


Cím: Re: Joomla
Írta: André - 2009. 04. 21. - 22:42:21
Szia!


Nemtudom, pontosan meyik Kosárba! gombra gondoltál, én a jobboldalon az első porszívót raktam be a kosárba és kaptam egy szép üzenetet, hogy bekerült as kosárba és egy összegzést az eddigi kosaram tartalmától. Ezután hozzáadtam még1 gépet és annál is tökéletesen ment minden.


Üdv, André


Cím: Re: Joomla
Írta: AAron - 2009. 04. 22. - 22:51:02
Amint írtam oldalt működik de ha bemész a webáruházba kiválasztasz egyik kategóriából egy terméket, akkor semmi.


Cím: Re: Joomla
Írta: André - 2009. 04. 23. - 15:54:14
Passz, nekem úgy tűnik, mintha a kosárba funkciónak nemlenne megadva parancs vagy valami hasonló, esetleg elvan írva valamelyik core fájlban. Ha még nemtetted meg kérdezd meg joomla fórumom is, esetleg próbálgass egy egyszerűbb plugin fefejleszteni, mert annyi van belölük, hogy egy nap alatt se tudod mindegyiket végigolvasni x)


Cím: Re: Joomla
Írta: it-express - 2009. 04. 23. - 21:50:44
Kedves Joomla szakértők!!

Egy átvett Joomla oldalt tartok karban és néhány bővítménnyel gondjaim akadtak.
A Virtual Mart nevü webshop-al vannak gondjaim elsősorban.
Eddig működött a kosárba rakási funkció.
Most valamiért ha a "Kosárba" gombra kattintok nem történik semmi.
De oldalt a termékajánlónál, ha a kosárba gombra kattintok akkor berakja a terméket.
Különben nem.
Joomla 1.5.3, VM 1.1.1
Van más bővítmény is telepítve még.
A webshopot itt megnézhetitek.
Vannak al domainek is ott is elszált a kosár funkció valamiért.
http://www.klimaweb.com
Aki tud segítsen mert így nem lehet rendelni az oldalról. :-\


Komponensek --> VirtueMart --> Adminisztráció -->Honlap --> Nézet jobb oldali tábla első sor "Séma választás" választéklista alatti BelsőLink --> Konfiguráció --> Use Ajax to add, update or delete products from the cart? --> No


Cím: Joomla plusz Virtual Mart
Írta: Tupacko - 2009. 04. 25. - 18:10:07
Udv a forumon it-express!
AAron neveben is koszonom a valaszt. AAron, kivancsian varom, ha mukodik a megoldas :)


Cím: Re: Joomla
Írta: AAron - 2009. 05. 06. - 21:49:47
köszönöm a választ.
Az volt a probléma, hogy telepítve volt egy mod_mac_menu és ez valamien módon zavarta a kosárba funkciót.
kikapcsolás után jól működött.

szerk:
áhhá visszakapcs-mod_mac_menu, kikapcs-/ajánlott/ és így már működik!!
Szuper.
Ezek miért fordúlnak elő?


Cím: Re: Joomla
Írta: AAron - 2009. 05. 06. - 21:59:06
Légyszi nézzétek meg a www.kapumozgatok.hu weboldalt.
Itt ha explorerrel böngészem az oldalt és az árlistára kattintok /ami egy docman letölltés rendszer/ akkor az explorer kidob egy ablakot miszerint nem tudja megnyitni a webhelyet (OK) és ha megnyomom akkor nem találja, aztán visszamegyek, és kevés próbálkozás után beenged, de ha ott továbbmegyek akkor megint feljön az ablak.
Firefoxal szó nélkül természetesen fut a dolog.
Ez miért van?
sh404sef is van, de azon kiigazodni...
meg ha néha rákattintok a az S5 menüben egy termék márkájára akkor 404, ráfrissítek és belép.
Ezeket miért csinálja?
annyira idegesítőek ezek. >:(


Cím: Re: Joomla
Írta: Tupacko - 2009. 05. 07. - 13:35:11
Nekem tokeletesen mukodik a baratnom laptopjan: IE 7.


Cím: Re: Joomla
Írta: AAron - 2009. 05. 07. - 18:45:39
Na ez furcsa.
nálam még FF alatt is ha a webáruházra kattintok akkor 404.
aztán az árlista is kiakad.


Cím: Re: Joomla
Írta: Odin - 2013. 02. 05. - 08:56:48
Hali! Van egy atw.hu -s oldalam és szeretném telepíteni a Joomla 1.5.14-et, de sehogy sem sikerül. Egyrészt nekem is rossz a nyelvi beállítás. Olvastam, hogy a @ jel írása a session.php-ba az ini_set függvények elé segíthet, de így sem történt változás. Ez még a kisebbik gondom. A telepítő azt írja ki, ha tovább akarok lépni a nyelv kiválasztásánál, hogy idézem:

"ښgy tűnik, hogy nem engedélyezte a cookie-k fogadását a böngészőjében. Nem tudja telepí­teni az alkalmazást, ha ez a funkció letiltott. Esetleg probléma merülhet fel a kiszolgáló session.save_path beállí­tásával. Ha ez az eset áll fenn, akkor forduljon a tárhelyszolgáltatójához, ha nem tudja saját maga ellenőrizni vagy javítani ezt."

Továbbá a következő hibaüzeneteket írja ki:
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_e221397c9bc1635c1e7aa024328b892b, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /testjoomla/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /testjoomla/libraries/joomla/session/session.php:423) in /testjoomla/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /testjoomla/libraries/joomla/session/session.php:423) in /testjoomla/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: session_write_close() [function.session-write-close]: open(/tmp/sess_e221397c9bc1635c1e7aa024328b892b, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /testjoomla/libraries/joomla/session/session.php on line 556

Warning: session_write_close() [function.session-write-close]: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in /testjoomla/libraries/joomla/session/session.php on line 556

PHP-hoz nem értek. A Joomlát éppen azért szeretném használni, mert mindenhol azt hirdetik, hogy különösebb programozói tudás nélkül kezelhetõ és bárhova föltelepül. Úgy tûnik, itt megállt a tudomány... NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM, HA VALAKI TUDNA SEGÍTENI! A Joomla itt érhetõ el: http://kronathia.atw.hu/testjoomla


Cím: Joomla telepites ATW-nel
Írta: Tupacko - 2013. 02. 13. - 23:00:57
Erdemes rakerdezni az ATW-nel, ha lehet Joomla-t telepiteni naluk, illetve, ha meg volt hasonlo hibauzenet, a session_path-re gondolok. A PHP hibauzenetbol arra gyanakszom, hogy olyan helyre probal irni, ahova nincs irasi jog adva a felhasznalodnak.

UI: probald meg a WordPress-t. Egyszerubb, mint a Joomla. Ha netan hozza kell nyulni, konnyeben elvegezhetok a modositasok, muszaki szempontbol is egyszerubb a felepitese.


Cím: Re: Joomla
Írta: Odin - 2013. 03. 11. - 00:07:58
Erdemes rakerdezni az ATW-nel, ha lehet Joomla-t telepiteni naluk, illetve, ha meg volt hasonlo hibauzenet, a session_path-re gondolok. A PHP hibauzenetbol arra gyanakszom, hogy olyan helyre probal irni, ahova nincs irasi jog adva a felhasznalodnak.

UI: probald meg a WordPress-t. Egyszerubb, mint a Joomla. Ha netan hozza kell nyulni, konnyeben elvegezhetok a modositasok, muszaki szempontbol is egyszerubb a felepitese.

Igazad lehet, de belefáradtam a csatározásba. Viszont a wordpressel felkeltetted a kíváncsiságomat. Megpróbáltam a wordpresst az atw-s tárhelyre telepíteni, de nem sikerült. Föltelepül szépen, de az admin felületre való bejelentkezést lehetővé tevő oldal nem akart megjelenni, helyette fehér képernyő. Viszont maga a wordpress megjelenik, csak éppen nincs adminisztrátori felület. Nem tudom mi okozhatja a problémát. A telepítés közben nem volt semmi hibaüzenet. A konfigurációs fájlt automatikusan hozta létre a telepítő. Megadtam az adatokat az utasítás szerint. Ilyenkor mit lehet csinálni?


Cím: Re: Joomla
Írta: Tupacko - 2013. 03. 19. - 21:59:19
Orulok, hogy sikerult a WP telepites. Problad meg mas bongeszobol is az adminisztracios reszt. Kapcsold ki a bovitmenyeket, lehet valamelyik hibas. Nezd meg esetleg a forraskodot, hogy ha megjelnik valami. Ha igen, akkor a bongeszo a gond. A valaszt a Wordpress  (http://forum.webpillango.org/index.php/topic,41.0.html)temakorben varom :)


Cím: Re: Joomla
Írta: Odin - 2013. 05. 26. - 20:06:20
Kicsit késve a válasszal, de íme.  :) A Wordpress sikeresen működik az ATW-n, viszont van egy olyan funkciója, hogy letiltja a keretben (frame) való működtetést. Ezért ezt a funkciót ki kell kapcsolni. Így a Wordpress működőképes, legalábbis eddig nagyon úgy tűnik. Van vezérlőpult, megjelenik az oldal...

Azonban mire én erre rájöttem - valahol olvastam erről a funkcióról - addigra egy másik tárhelyen, ahol nincs keret, már telepítettem a Wordpresst és zökkenőmentesen működik. A html és css kódolgatás után nagy megkönnyebbülés.  :) A rejtély viszont megoldódott. A dilemmám már csak a tárhellyel van, ugyanis az Okhost.eu - ez lenne a szóban forgó keret- és reklámmentes tárhely - eléggé inaktív, van egy erős érzésem, hogy hamarosan meg fog szűnni, így az oldalam is eltűnne. Viszont találtam egy Ininet.hu nevű szimpatikusnak tűnő tárhelyet. Az Atw-n pedig most derült ki, hogy a funkció kikapcsolásával mégis működik...


Cím: WordPress tárhely választás
Írta: Tupacko - 2013. 08. 01. - 07:11:57
Szerintem döntsd el mennyi az annyi és vegyél igénybe egy fizetős szolgáltatást. Manapság jó áron vannak tárhelyek. Ha nem lehetséges a fizetős szolgáltatás, akkor legyen gyakori biztonsági mentésed és amikor bezár az egyik, akkor hurcolod át a dolgaid a másikhoz. Viszont ehhez is szükséges, hogy bár egy domain neved legyen és azt is vigyed, mert hanem a látogatóid elég kellemetlen helyzetbe lesznek.