WebPillangó főoldal

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
 1 
 Dátum: 2013. 08. 01. - 07:11:57 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta Tupacko
Szerintem döntsd el mennyi az annyi és vegyél igénybe egy fizetős szolgáltatást. Manapság jó áron vannak tárhelyek. Ha nem lehetséges a fizetős szolgáltatás, akkor legyen gyakori biztonsági mentésed és amikor bezár az egyik, akkor hurcolod át a dolgaid a másikhoz. Viszont ehhez is szükséges, hogy bár egy domain neved legyen és azt is vigyed, mert hanem a látogatóid elég kellemetlen helyzetbe lesznek.

 2 
 Dátum: 2013. 05. 26. - 20:06:20 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta Odin
Kicsit késve a válasszal, de íme.  Mosolyog A Wordpress sikeresen működik az ATW-n, viszont van egy olyan funkciója, hogy letiltja a keretben (frame) való működtetést. Ezért ezt a funkciót ki kell kapcsolni. Így a Wordpress működőképes, legalábbis eddig nagyon úgy tűnik. Van vezérlőpult, megjelenik az oldal...

Azonban mire én erre rájöttem - valahol olvastam erről a funkcióról - addigra egy másik tárhelyen, ahol nincs keret, már telepítettem a Wordpresst és zökkenőmentesen működik. A html és css kódolgatás után nagy megkönnyebbülés.  Mosolyog A rejtély viszont megoldódott. A dilemmám már csak a tárhellyel van, ugyanis az Okhost.eu - ez lenne a szóban forgó keret- és reklámmentes tárhely - eléggé inaktív, van egy erős érzésem, hogy hamarosan meg fog szűnni, így az oldalam is eltűnne. Viszont találtam egy Ininet.hu nevű szimpatikusnak tűnő tárhelyet. Az Atw-n pedig most derült ki, hogy a funkció kikapcsolásával mégis működik...

 3 
 Dátum: 2013. 03. 19. - 21:59:19 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta Tupacko
Orulok, hogy sikerult a WP telepites. Problad meg mas bongeszobol is az adminisztracios reszt. Kapcsold ki a bovitmenyeket, lehet valamelyik hibas. Nezd meg esetleg a forraskodot, hogy ha megjelnik valami. Ha igen, akkor a bongeszo a gond. A valaszt a Wordpress temakorben varom Mosolyog

 4 
 Dátum: 2013. 03. 11. - 00:07:58 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta Odin
Erdemes rakerdezni az ATW-nel, ha lehet Joomla-t telepiteni naluk, illetve, ha meg volt hasonlo hibauzenet, a session_path-re gondolok. A PHP hibauzenetbol arra gyanakszom, hogy olyan helyre probal irni, ahova nincs irasi jog adva a felhasznalodnak.

UI: probald meg a WordPress-t. Egyszerubb, mint a Joomla. Ha netan hozza kell nyulni, konnyeben elvegezhetok a modositasok, muszaki szempontbol is egyszerubb a felepitese.

Igazad lehet, de belefáradtam a csatározásba. Viszont a wordpressel felkeltetted a kíváncsiságomat. Megpróbáltam a wordpresst az atw-s tárhelyre telepíteni, de nem sikerült. Föltelepül szépen, de az admin felületre való bejelentkezést lehetővé tevő oldal nem akart megjelenni, helyette fehér képernyő. Viszont maga a wordpress megjelenik, csak éppen nincs adminisztrátori felület. Nem tudom mi okozhatja a problémát. A telepítés közben nem volt semmi hibaüzenet. A konfigurációs fájlt automatikusan hozta létre a telepítő. Megadtam az adatokat az utasítás szerint. Ilyenkor mit lehet csinálni?

 5 
 Dátum: 2013. 02. 13. - 23:00:57 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta Tupacko
Erdemes rakerdezni az ATW-nel, ha lehet Joomla-t telepiteni naluk, illetve, ha meg volt hasonlo hibauzenet, a session_path-re gondolok. A PHP hibauzenetbol arra gyanakszom, hogy olyan helyre probal irni, ahova nincs irasi jog adva a felhasznalodnak.

UI: probald meg a WordPress-t. Egyszerubb, mint a Joomla. Ha netan hozza kell nyulni, konnyeben elvegezhetok a modositasok, muszaki szempontbol is egyszerubb a felepitese.

 6 
 Dátum: 2013. 02. 05. - 08:56:48 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta Odin
Hali! Van egy atw.hu -s oldalam és szeretném telepíteni a Joomla 1.5.14-et, de sehogy sem sikerül. Egyrészt nekem is rossz a nyelvi beállítás. Olvastam, hogy a @ jel írása a session.php-ba az ini_set függvények elé segíthet, de így sem történt változás. Ez még a kisebbik gondom. A telepítő azt írja ki, ha tovább akarok lépni a nyelv kiválasztásánál, hogy idézem:

"ښgy tűnik, hogy nem engedélyezte a cookie-k fogadását a böngészőjében. Nem tudja telepí­teni az alkalmazást, ha ez a funkció letiltott. Esetleg probléma merülhet fel a kiszolgáló session.save_path beállí­tásával. Ha ez az eset áll fenn, akkor forduljon a tárhelyszolgáltatójához, ha nem tudja saját maga ellenőrizni vagy javítani ezt."

Továbbá a következő hibaüzeneteket írja ki:
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_e221397c9bc1635c1e7aa024328b892b, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /testjoomla/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /testjoomla/libraries/joomla/session/session.php:423) in /testjoomla/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /testjoomla/libraries/joomla/session/session.php:423) in /testjoomla/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: session_write_close() [function.session-write-close]: open(/tmp/sess_e221397c9bc1635c1e7aa024328b892b, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /testjoomla/libraries/joomla/session/session.php on line 556

Warning: session_write_close() [function.session-write-close]: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in /testjoomla/libraries/joomla/session/session.php on line 556

PHP-hoz nem értek. A Joomlát éppen azért szeretném használni, mert mindenhol azt hirdetik, hogy különösebb programozói tudás nélkül kezelhetõ és bárhova föltelepül. Úgy tûnik, itt megállt a tudomány... NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM, HA VALAKI TUDNA SEGÍTENI! A Joomla itt érhetõ el: http://kronathia.atw.hu/testjoomla

 7 
 Dátum: 2013. 01. 06. - 10:09:03 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta Tupacko
Szia!

Bocs a késői válaszért, gondolom eddig már került megoldás. Azért leírom, ahogy én tudom, majd aki olvassa a kérdést, választ is találjon.

A reflection osztályok nagyjábol minden nyelvben arra vannak, hogy dinamikusan, run-time, tudj példányosítani. Ez jó is, meg nem is. Vannak esetek, amikor erre szorítkozol, mert nagyon-nagy flexibilitásra van szükséged. Minden esetre érdemes alaposan megvizsgálni a használat szükségességét, mivel egyrészt nem type-safe (pl. Java-ban és C#-ban), másrészt több időt vesz fel a művelet.

A kérdésedre válaszolva, a ReflectionClass newInstance metódusa, ahogyan azt a neve is kifejezi, egy új példányt, objektumot készít a kapott argumentumok alapján. A getInstance metódust arra szokták használni, hogy megvalósítsák a Singleton pattern-t, amikor csupán egy példányt akarsz az adott osztályból az egész rendszerben.

Üdv

 8 
 Dátum: 2012. 11. 23. - 14:29:50 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta spier
Üdv.

Egyszerű kérdésre nem találom a pontos meghatározást.
A ReflectionClass-ban a newInstance az azonos működést ad mint pl. ha készítek egy getInstance metódust adott osztályba és azon keresztül kommunikálok az osztály példánnyal?

Mosolyog

 9 
 Dátum: 2012. 10. 01. - 09:32:32 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta spier
Köszönöm sikerült a dolog.
Kicsit szájhúzós a dolog, hogy még a kimenet előtt generálok valamilyen html szerkezetet egy változóba. Mosolyog Nem nagyon tudom letenni a voksom semminél.

Ahogy egyre több pl. mvc-t - kisebb nagyobb vagy minta, egyéb forráskód - térképezek fel egyre bővül a megoldások száma is adott feladatra. El lehet ezt valahogy dönteni melyik a célszerű? Mindegyik másféle csak a végeredmény hasonlít. Bár ahogy néztem az MVC modell nem sok helyen valósul meg ahogy a nagy könyvben le van írva, már ha van ilyen Mosolyog, mert akárhány leírás annyiféle variáció, ki mikor minek mivel honnan és kizárólag mit adhat át, léphet kapcsolatba. Ez rendben is van, de ha én a modellen kívül akarok használni vagy lekérni adatot, pl beállítások adatbázisból, pl. egy error_reporting-ra vonatkozó beállítást (persze ilyet nem láttam még), akkor azt egyből betöltésnél le kell kérnem nem várhatom meg a különböző részek példányosítását.
Úgy tűnik egy projekt nagysága is meghatározó mennyire lehet tartani különböző patterneket.
Érdekes mennyi megoldás van egy adott problémára, az erőforrások átadása, egy osztályban minden, egy statikus metódusokkal ellátott registry osztályban vagy példányosításkor átadás szépen sorban.
Kipróbáltam az adatbázis kapcsolat csak a modellekre korlátozódjon, hát igen sok fejfájás ha máshol valamit meg kell oldani adatbázisból.
Úgy vettem észre hasznos használni előre megírt minőségi dolgokat, Twig, ORM-ek, Monolog stb.

 10 
 Dátum: 2012. 08. 16. - 21:10:56 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta Tupacko
Szia!

Elso korben arra mutatnek ra, hogy itt a legegyszerubb megoldas egy kis OOP. Szepen leirtad milyen osztalyaid vannak, Box, Tab, Arak. Boxnak lehet tobb Tabja. Tabnak tobb Ara. Valahol a Boxok is vannak, pl. egy Oldalban.

Tehat:

Oldal { Box { Tab { Ar, Ar }, Tab { Ar } }, Box { Tab { Ar } } } stb.

Ami neked kell, hogy kiirasd. No mar most, akkor kell mindenikenk egy-egy metodus, hogy Render, pl. Az oldal azt csinalja, hogy elokesziti  a Boxoknak valo helyet majd vegigmegy minden Box-on es meghivja annak a Renderjet. A Box elokesziti a helyet a Taboknak es meghivja minden Tab Renderjet. Igy tovabb.

OOP nelkul is megoldhato, pl. rekurzivitassal, de OOP-vel az egysegek sokkal jobban korulvonalazodnak.

Igy minden reszlet csak magaert felel es konnyu megoldani, hogy pl. legyenek normal arak es promocios arak, az Oldal, a Box es Tab semmit sem kell tudjon, hogyan kell megmutasson egy KedvezmenyesArat, de tudja o sajat magarol es ez eppen eleg.

Nagyvonalakban:

Kód:
Oldal:
echo '<div class="oldal">'
foreach Box.Render
echo '</div>'

Box:

echo '<div class="box"><ul class="tabok">'
foreach Tab.Render
echo '</ul></div>'

Tab:

echo '<div class="tab"><ul class="arak">'
foreach Ar.Render
echo '</ul></div>'

Ar:

echo '<li class="ar">'
echo {ar tulajdonsagok}
echo '</li>'

KedvezmenyesAr:

echo '<li class="ar kedvezmenyes"><span class="kedvezmenyFigyelemFelhivo">'
echo {ar tulajdonsagok}
echo '</span></li>'

Remelem segitettem! Mosolyog

Oldalak: [1] 2 3 ... 10