WebPillangó főoldal

Oldalak: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 Dátum: 2011. 02. 06. - 20:44:32 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta Tupacko
Ez fenomenalis. Gratulalok!

 92 
 Dátum: 2011. 02. 04. - 10:28:44 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta AAron
Sziasztok!

Egy grafika készült:
http://aarongraphics.deviantart.com/#/d38oxov

És egy making of:
http://aarongraphics.hu/graphics/budapest-1945-fictional-scene/


 93 
 Dátum: 2011. 01. 25. - 19:27:01 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta Tupacko
Szia!

Nagyon jol van megoldva, hasonlo a Drupal es a Wordpress megoldasa is. Esetleg nezd meg a WP es Drupal alap megoldasait Mosolyog

Udv,
Tupacko

 94 
 Dátum: 2011. 01. 21. - 13:50:27 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta spier
Üdv.

Elképzelhető inkább a mod_rewrite kategóriába tartozna a kérdésem de elég feles a dolog így ide írom, hátha tud valaki segíteni vagy inkább megmutatni az irányt vagy megmondani ahogy megcsináltam és működik is az jó-e.

Tehát a weblapnál úgy gondoltam az azonos tartalmú oldalakat, - mondjuk csak szöveges tartalom - egy fájl végzi a megjelenítést. Esetemben és általában ahogy ez szokott is az index.php. Tehát ha lekérek egy ilyen oldalt akkor index.php?page=index, index.php?page=kapcsolat stb.
De ezt mond_rewrite-al csináltam meg így tudok létrehozni admin-ban új lapot és az már egyből "szép url-es" lesz.
Mivel itt az id alapú megkülönböztetést nem tudom használni úgy gondoltam az oldal nevéből előállítok egy alias-t és azt elmentem adatbázisban. Ez alapján lesz a megkülönbözettés és ezt kapja a mod_rewrite is, így kapok egy kellemes url-t és nem utólsó sorban védem a feldolgozó lapot is.

A .htaccess kódom a következő:
Kód:
RewriteRule ^([^/\.]+)/?$ /index.php?page=$1 [L]

Tehát megkapja a page változót ami a link vagy menüpont és azt feldolgozza a,
Kód:
$p = isset($_GET['page']) ? $_GET['page'] : 'index';
System::$page->getPages($p);

kódrészlet ami ha van $_GET['page'] akkor továbbviszi azt ha nincs akkor alap a nyitólap azaz az index jelzésű.
Továbbiakban már csak az osztályba beadom a kapott aliast ami a link és az alapján lekéri a kívánt oldalt ha talál egyezőséget ha nem talál akkor 404.

Nem tudom így szokták-e megoldani, nem találtam hasonló mintát így csak találomra készítettem, de jól működik a dolog.
Előre is köszönöm az építő jellegű kritikát és hozzászólást, segítséget!

Üdv.

 95 
 Dátum: 2011. 01. 08. - 19:29:12 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta spier
Értem, köszönöm.
Akkor megmaradok ennél a megoldásnál, ez nagyon jól fekszik számomra, ez is előny, illetve elég áttekinthető is a vezérlési szerkezet.
Viszont akkor figyelek mikor mi kerüljön be, lényegében azokat példányosítottam benne már most is amit első használatkor/betöltéskor kellenek. Adatbázis, ami az oldalakat vagy híreket kezeli osztály, a session-t, login cuccokat. A többit akkor ha szükséges vagy külön a szokásos módon a megfelelő helyen és futásnál, ezeket úgy is tudom majd menet közben, hogy lesz szükség dolgokra.

Áttanulmányozom a linkeket, köszönöm.
Igazából egy egységes vezérlést szeretnék így megoldani ami mindenhol azonos lehet, biztonságosabbnak is tűnik, több helyen védett, mindig a jól megszokott dolgokat alkalmazom. Illetve egy kicsit modulárisabbra tervezném, talán az előny lehet kiegészítésnél vagy ha valami nem kell bele, de ezt már az osztályok akkor elvileg nagyjából prezentálják is csak jól el kell helyeznem.
Ha jól gondolkozok...

Köszönöm.
Üdv.

 96 
 Dátum: 2011. 01. 08. - 18:41:49 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta Tupacko
Tokeletes egyetertes sosem lesz arrol, hogy erdemes/elonyos vagy sem ilyen komplex tudasu osztalyokat hasznalni vagy sem. Van aki azt mondja, hogy jo a Facade (http://en.wikipedia.org/wiki/Facade_pattern) design pattern, van aki helytelennek tartja. Arra kell gondolni, hogy nem minden esetben jo egy ekkora meretu osztalyt betolts, amikor csak bizonyos reszeit hasznalod, hanem abban az esetben a vegso cel osztalyokat erdemes peldanyositani (kimeled a memoriat, es gyorsabban is fog futni az alkalmazas, mivel a cel osztallyal direktbe kommunikalsz). Ugyanakkor, erdemes a Facade osztalyok alkalmazasa, amennyiben egyszerusiteni szeretned a sok-sok osztaly/csomag kezeleset.

!!! Amire kifejezetten figyelmet fektetnek, hogy az alatta levo osztalyokat csak akkor peldanyositanam, amikor azokra szukseg van (lazy instantiation, http://en.wikipedia.org/wiki/Lazy_initialization).
    Peldaul: ha a Facade osztaly beolvas harom A, B es C osztalyt, akkor amikor a Facade peldanyositodik, akkor nem hoz letre a konstruktor A, B es C peldanyokat. Amikor egy olyan metodust akarok elerni, amit az A tartalmaz, akkor megnezem, ha mar van A peldanyom, ellenkezo esetben letre hozom. Sok memoriat es folosleges processzor idot sporolsz meg ezzel a modszerrel!

 97 
 Dátum: 2011. 01. 08. - 18:01:59 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta spier
Kérnék egy kis segítséget vagy inkább véleményezést, egy megvalósított dologhoz.
Úgy gondoltam csinálok egy System osztályt, ezt példányosítom és ebbe töltöm be a különböző osztályokat. Itt példányosítom az adatbázis osztályt és minden mást is szinte. Ezt a System osztályt pedig ugyebár példányosítom így minden elérhető rajta keresztül, ebbe beletettem még különböző funkciókat amit ebből szeretnék elérni majd vagy kiemelt prioritású.

Mivel a System vezérelget így a többi osztályban ha adatbázist vagy bármi az osztályban lévő dolgot akarok elérni akkor csak - esetemben pl. - System::$db->Query.... System::$db->Disconnect();...  stb. stb.

Így egyszerűbbnek tűnt a dolog, de lehet rosszul gondolom. természetesen mindent példányosítok és védek amit lehet.
Nagyon sok felesleges kódtól és megoldástól megkímélem magam így a frontend motornál.

Ez így jó megoldásnak tűnik? Működni jól működik...

 98 
 Dátum: 2011. 01. 04. - 20:38:21 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta Tupacko
BUEK! Fo, hogy megoldodott a gond Mosolyog

 99 
 Dátum: 2011. 01. 04. - 20:36:54 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta Tupacko
Koszonjuk, viszont!

 100 
 Dátum: 2011. 01. 04. - 20:36:10 
Indította Tupacko - Utolsó üzenet: írta Tupacko
Kellemes Unnepeket mindenkinek! (Remelem a fooldalon lattatok, hogy en is Kellemes Unnepeket koszontem Mosolyog )

Oldalak: 1 ... 8 9 [10]