WebPillangó főoldal
Oldalak: 1 ... 5 6 [7] 8   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: CSS, avagy hogyan legyen ízléses az oldalad  (Megtekintve 70405 alkalommal)
anatre

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 41


WWW
« Válasz #120 Dátum: 2009. 06. 20. - 18:17:20 »

Értem. Hát ezt igy nálam nemnagyon érzékeli. Vagyis olyan mintha nem is lenne css.
Kód:
<link rel="stylesheet" href="css/index.css.php" type="text/css" media="all"/>
Esetleg ide kéne még valami?

Szerk.:

Nos közbe utánanéztem jobban neten is, és akkor a megoldás a következő lenne:
én index-css.php -nek neveztem el a css fájlomat. A lényeg, a css fájl elejére a következőt tegyük:
Kód:
<?php
header
("Content-Type: text/css");
?>

Aztán a többi meg már csak sima css, illetve ahova php-t akarunk tenni
Kód:
<?php ?>
a megszokott módon Mosolyog

A random headert én igy oldottam meg:

Kód:
background-image: url(../images/header/header_<?php $random rand(1,4); echo $random?>.png);

a fejléceket külön header mappába helyeztem el, a '_' jel után mindet egy számmal láttam el, nálam 1-től 4-ig vannak számozva, ez a kis php kód ezek közül választ véletlenszerűen. Mosolyog

Köszönöm a segitséget. Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 2009. 06. 20. - 18:32:10 írta anatre » Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #121 Dátum: 2009. 06. 24. - 21:00:18 »

Szivesen Mosolyog

Egy kis magyarazat, hogy miert van (olykor) szukseg a header() meghivasara. A PHP alapertelmezett modon UTF-8 karakterkodolast hasznal. Ha a CSS fileod sima szoveges allomany, akkor osszekavarodnak ezek a dolgok. Azzal, hogy a PHPn keresztul explicit modon megadod, hogy sima szoveg a kimenet, biztositod, hogy a generalt CSS allomany sima szoveg formajaban fog a felhasznalo gepere erni es tarolodni.\
A rand()-os megoldast lehet egyszeruen is irni, nincs szukseg valtozora:
Kód:
background-image: url(../images/header/header_<?php echo rand(1,4); ?>.png);
Naplózva
anatre

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 41


WWW
« Válasz #122 Dátum: 2009. 06. 25. - 13:41:32 »

Nos, olyat akarok én, hogy ugye van egy vizszintes menüm. Ha feléviszik az egeret, akkor pedig lejöjjön pár ilyen dolog almenüként. Nemtudom h ez css-e vagy inkább javascript.
ami lejön lista annak akarok egy 50% os átlátszó hátteret..
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #123 Dátum: 2009. 06. 26. - 16:06:52 »

Drop down vagy legordulo menu neven szamtalan leirast talalsz (tiszta CSS megoldas is van, JavaScript is van). Az attetszosegre keress ugy, hogy CSS transparency. Erre is szamtalan reszletes leiras van.

Gondolkodj, keress, talalaj Mosolyog Ugy-e ez az elso. Ha nem talalsz semmi hasznalhatot, akkor kezbe veszem a dolgot, ok? Mosolyog
Naplózva
anatre

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 41


WWW
« Válasz #124 Dátum: 2009. 08. 18. - 13:04:33 »

Halii.

Mért van az, hogyha rámegyek a galéria menüpontra, ott 1 px-el elvan csúszva néhány dolog?Szomorú 2 napja izélek vele, és nemjövök rá Szomorú

http://jvt.hu/szabina/index2.php?page=galeria
Naplózva
André
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 42


WWW
« Válasz #125 Dátum: 2009. 11. 22. - 15:02:05 »

Sziasztok!


Szükségem lenne, egy magyarázatra és egy kódra. Szeretném a menüpontjaim szövege mögé berakni egy lekerekített sarkú hátteret. Találtam egy oldalt, amin ez meg van valósítva. Itt egy screen. Azt szeretném, ha éppen azon a menüponton vagyok fekete legyen, ha rávisszük az egeret kék, ha pedig egyiksem akkor sima fehér.

Remélem tudtok segíteni

Üdv, André

Naplózva

FiLMLETöLTÉS.ORG | Ingyenes Film Letöltés, Napról napra egyre több film Mosolyog
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #126 Dátum: 2009. 11. 24. - 21:49:54 »

Szia!
A dolog eleg egyszeru. Ha csak Firefoxban kell szep legyen, akkor hasznalhatsz CSS3 tulajdonsagokat a lekerekitett sarkakhoz. Ha nem, akkor megrajzolod a lekerekitett sarku hatteret. Kette szeled, hogy legyen meg a ket oldali lekerekites. A linkjeid megformalod, megadva hatternek a kepeket. Mivel CSS 2ben meg csak 1 hatteret lehet megadni, igy a linkbe be kell illeszteni egy span-t, aminek megadod a masik szelen levo hatteret. Vannak mas megoldasok is, egy leiras pl. http://webpillango.org/programozas/css/dinamikus-gomb-keszitese-csst-hasznalva/
Naplózva
imp92
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1


« Válasz #127 Dátum: 2010. 04. 01. - 11:16:19 »

Sziasztok,

nem tudom van-e rá megoldás, ha igen kérlek valaki dobjon egy ötletet.

a problémám a következő:
van egy oldalam, divekkel, és iframekkel felépítve (div-ekben elhelyezett iframe-ek), van-e rá megoldás, hogy a felső 2 sarok lekerekítetten jelenjen meg? html, css, php... minden érdekel.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #128 Dátum: 2010. 04. 01. - 15:56:20 »

iFramet nem lehet kerekiteni, de ha van ra mod, szabadulj meg a keretektol Mosolyog A DIVet le lehet kerekiteni CSS3ban (uj bongeszo kell hozza), vagy meglehet oldani barmilyen bongeszoben hatterkeppel. Az iframet nem lehet kerekiteni tudtommal.
Naplózva
lowert
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 111


« Válasz #129 Dátum: 2010. 04. 02. - 00:37:10 »

Tényleg nem lehet az IFrame-t lekerekíteni, viszont egy ügyes trükkel mégis megoldható. Amit tenned kell: elkészíteni 4 darab GIF képet (azért nem PNG, mert a régi IE-k nem ismerik a PNG transparency-t, bár ez kiküszöbölhető, tehát végülis az is jó...). Na szóval csinálsz 4 GIF  képet, mindegyik egy-egy sarokba fog illeszkedni. Minden adott sarokban a GIF képnek úgy kell kinéznie, hogy olyan hatást keltsen, mintha maga a Frame lenne lekerekítve. Itt persze gondosan ügyelni kell a z-indexekre majd, mert ha mögé becsúszik, akkor az nem túl jó... Elég késő (vagyis mostmár korán) van, úgyhogy nem tudom mennyire magyaráztam érthetően, így inkább feltöltöttem egy képet arról, hogy nagyjából milyennek kell lennie a bal fölső sarokban lévő képnek. Mivel a kép egy része átlátszó, ezért az alatta lévő részt látni fogod, a többi viszont nem átlátszó, ezért az takarásba hozza az alatta lévő részeket, imígyen egy szép lekerekített sarkú IFramet kapunk. Bár abban Tupackonak nagyonis igaza van, hogy nem érdemes IFrame-t használni, nem egy biztonságos dolog, ráadásul a látogatónak is csak a baja van vele...
« Utoljára szerkesztve: 2010. 04. 02. - 00:39:57 írta lowert » Naplózva
spier
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 125


« Válasz #130 Dátum: 2010. 04. 24. - 00:56:36 »

Helló.

Van egy kis problémám amire nem tudok rájönni, némi segítséget kérnék.

Adott egy footer ami 85pixel magas, ebből az alsó 55pixel egy narancs szín a felső 30pixel pedig háttér nélküli árnyék.
Ezt elmentem png-be, hogy a háttér nélküli árnyék használható legyen.

Na és itt van nekem a bibi, egyszerűen nem jövök rá hogyan illesszem be az 55pixel magas DIV boxba háttérnek a képet úgy hogy az 55pixelt kitöltse a narancs szín és a maradék 30pixelnyi árnyék pedig árnyékolja content rész alját, tehát ami fölötte van box.

Fixen sikerült megoldani de akkor egy helybe maradt a footer és görgetni lehetett a tartalmi részt, nekem pedig úgy kellene, hogy az egész oldal mozogjon, tehát ne legyen fix a footer hanem mindig igazodjon az egész oldalhoz az árnyék és együtt "görögjenek" - szép magyarul.

Remélem érthetően kérdeztem, előre is köszi a válaszokat/megoldást - már az életem kiszívta.

Üdv.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #131 Dátum: 2010. 04. 24. - 10:07:49 »

Kérlek, töltsd fel valahová, hogy megnézhessük Mosolyog Abszúrd hibának tűnik, kiváncsi vagyok, miért nem úgy viselkedik, ahogyan kellene.
Ne idegeskedj, megpróbáljuk megoldani Mosolyog
Naplózva
spier
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 125


« Válasz #132 Dátum: 2010. 04. 24. - 23:37:23 »

Biztos én bénázok, de már mindent próbáltam és nem úgy viselkedik ahogyan szeretném.

Feltöltöttem egy egyszerű kivonatot:
http://www.uplud.hu/download/y5bjmSyPKF

Van egy content rész egy png háttérrel repeatelve fix magassággal és egy footer 85pixel magasan 55pixel háttér és 30 pixel árnyékkal.
És az 55pixeles div boxban csak a háttér jelenik meg fölötte az árnyék nem.  He
Egyértelmű, hogy alap dolog de teljesen leragadtam.
Naplózva
lowert
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 111


« Válasz #133 Dátum: 2010. 04. 24. - 23:59:02 »

Feltöltöm a javított a style.css-t. A lényeg, hogy a footer magasságát 55px-ről 85 px-re állítottam és a content-nek adtam egy margin-bottom: -30px;-et. Jó éjszakát!
Naplózva
spier
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 125


« Válasz #134 Dátum: 2010. 04. 25. - 00:05:06 »

Nagyon szépen köszönöm Mosolyog.
Valakinek apróság, az másnak nagy dolog.

Akkor szórakozhattam volna vele még egy darabig, eszembe sem jutott egy 85pixeles footer lehetősége.
THX
« Utoljára szerkesztve: 2010. 04. 25. - 00:07:58 írta spier » Naplózva
lowert
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 111


« Válasz #135 Dátum: 2010. 04. 25. - 09:58:23 »

Ugyan, nincs mit Mosolyog
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #136 Dátum: 2010. 04. 25. - 12:17:26 »

No, ez megoldva Mosolyog Köszönöm lowert.
Naplózva
spier
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 125


« Válasz #137 Dátum: 2010. 04. 25. - 22:09:28 »

Lenne még egy kérdésem a következő mintával kapcsolatosan:
http://www.uplud.hu/download/wbtp6Z5qIK

2 content rész van, egy bal (zöldes árnyalatú, content-l) és egy jobb oldali (rózsaszín árnyalatú, content-r).
Tettem bele némi szöveget a kérdésem hathatósabb érzékeltetése végett.

A kérdésem az, miként tudom megoldani, hogyha - amint az a mintában is van - bal oldalt több a szöveg és a szövegmennyiség dinamikusan változtatható - nem fix méretre lövöm be -, a jobb oldali kevesebb szövegezésű területen is teljesen az aljáig kitöltse a rózsaszín háttérrel.

Úgy meg tudom csinálni ha az egész content rész alá teszek egy hátteret, és azt repeateli lefelé, de ha külön akarok hátteret a content-l és a content-r alá akkor ahogy a mintában is van csak a fekete hátteret kapom, nem tölti ki végig.

A különböző height variációk, pozicionálás és amit csak ki tudtam próbálni nem segítettek a megoldásban.

Előre is köszönöm a rávezetést/segítséget/megoldást.
Üdv.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #138 Dátum: 2010. 04. 26. - 22:16:52 »

Ket megoldas is:
http://www.alistapart.com/articles/multicolumnlayouts/
http://www.alistapart.com/articles/negativemargins/

Sok sikert Mosolyog
Naplózva
lowert
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 111


« Válasz #139 Dátum: 2010. 04. 27. - 20:18:55 »

Szia!
Így hirtelen három módszer jutott eszembe a probléma feloldására. Az egyik az, hogy táblázatokba teszed be a két sávot, azok garantáltan ugyanolyan magasak lesznek, itt csak a cellákat kellene formáznod, és meg is lenne oldva, de ez nem teljesen CSS. A második egy kis JavaScriptet használ, ez a lehető legbonyolultabb, a lényege, hogy a két sáv magasságát mindig összehasonlítod, és a kisebbet a nagyobbhoz igazídot, ez megint csak nem CSS. A harmadik módszer CSS-t használ: A lényege, hogy neked meg van adva a háttere a zöld doboznak, és a rózsaszín doboznak. Ahogy láttam, beletetted az összes div-et egy content nevű divbe. Ennek a divnek a hátterét kell módosítani rózsaszínre, így a kitöltetlen fekete részek rószaszínűek lesznek. A háttérnek beállítottam azt a képet, amit a sidebar háttereként is használsz, így a probléma megoldódott.
Ha nem haragszol, most nem töltöm föl a CSS fájlt, csak azt a részletet bemásolom, amire szükség van:
Kód:
#content {
margin: 0;
padding: 0;
width: 690px;
overflow: hidden;
margin-bottom: -30px;
background:url('content-r.png'); //ezt változtattam meg
}
Remélem valami ilyesmire gondoltál Mosolyog
Naplózva
Oldalak: 1 ... 5 6 [7] 8   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: