WebPillangó főoldal
Oldalak: 1 [2] 3 4 5   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: PHP weboldalmotor  (Megtekintve 56435 alkalommal)
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #20 Dátum: 2007. 09. 26. - 07:54:55 »

Pontosan! Szívesen!
Naplózva
G4RaSkah
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3


« Válasz #21 Dátum: 2007. 10. 15. - 18:13:23 »

Elvileg ez a fórumba nem az a hely ahol le írja a moderátor jelen esetben Tupacko, hogy hogy kell egy php motor egyáltalán el kezdeni? Hát én itt nem látok arra eshol egy le írást Meglepődött
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #22 Dátum: 2007. 10. 15. - 19:59:04 »

1. nem vagyok moderátor, bár ez részletkérdés
2. légyszíves fogalmazz érthetően, és lehetőleg egyértelműen, mert nem igazán lehet válaszolni az írásodra. Mire nem ez a hely? Esetleg, mi kellene itt legyen? Nem itt van leírva, hogyan kell elkezdeni, van leírás az oldalon  Kacsint
Naplózva
dejorob
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3


« Válasz #23 Dátum: 2007. 10. 28. - 11:46:39 »

Helló!

Na én is elkezdtem tanulgatni, de nekem sem akar menni. De vajon mit rontottam el? Mosolyog
Index.php tartalma:
Kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<title>Motor 1</title>
</head>

<body>
<table width="900" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr>
    <td width="282"><a href="index?modules=lap1">oldal1 menu</a></td>
    <td colspan="2" rowspan="2">
<?php 
$modules
["lap1"] = "oldal1.php";
$modules["lap2"] = "oldal2.php";
 
$act "main.php"//az alap betoltes, ha nincs megadva a module valtozo
 
if ( !isset($_GET["module"]) ){
  
$get_mod "";
}
else 
$get_mod strip_tags(htmlentities($_GET["module"]));
 
foreach(
$modules as $mod => $act_m){
  if( 
strcmp($mod,$get_mod) == ){
    
$act $act_m;
    break;
  }
}
 
if ( 
file_exists($act) ){
  include 
$act;
}
else{
  echo 
"Az oldal nem található.";
 
  
/**
   * vagy beolvashatsz egy sajat hibaoldalt is, ha azt irod, hogy
   * inlude "hibaoldal.php";
   *
   */
}?>
    </td>
  </tr>
  <tr>
    <td><a href="index?modules=lap2">Oldal2 menü</a></td>
  </tr>
</table>
</body>
</html>


Oldal1.php tartalma:
Kód:
<html>
<body>
Ez az első oldal :)
</body>
</html>

Rossz fele járok?

Köszi!

Üdv
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #24 Dátum: 2007. 10. 28. - 15:43:21 »

Oda kell figyeln, hogy a behívott oldal legyen csak tartalom. Nem szabad teljes weboldalt beolvasni a szkriptel, vagy az index.phpba nem szabad beleírni a HTML fejlécet és láblécet. Egyszóval, a te esetedben csak a <body></body> közti részt írhatod az oldal1.phpba:
Idézet
Ez az első oldal Mosolyog
Naplózva
dejorob
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3


« Válasz #25 Dátum: 2007. 10. 28. - 15:45:49 »

na ki is próbálom. Köszi!

De a menülinkelésem az jó?

<a href="index.php?modules=lap1">oldal1 menu</a> Így helyes?

« Utoljára szerkesztve: 2007. 10. 28. - 15:52:19 írta dejorob » Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #26 Dátum: 2007. 10. 28. - 15:54:09 »

Nem modules, hanem module a linkelésnél:
Kód:
$_GET["module"]
« Utoljára szerkesztve: 2007. 10. 28. - 16:06:45 írta Tupacko » Naplózva
dejorob
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3


« Válasz #27 Dátum: 2007. 10. 29. - 08:01:45 »

Köszi, így már minden megy.

ÜDv
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #28 Dátum: 2007. 10. 29. - 14:38:50 »

Nagyon szívesen Mosolyog
Naplózva
aanos
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5


« Válasz #29 Dátum: 2008. 01. 23. - 18:37:19 »

Helló!

Köszi szépen a kódot, működik rendesen, de...

És itt jön a problémám: ha másik könyvtárból szeretnék linkelni egy fájlt azt hogyan kell a tömbnél megadni?

pl. gyoker->elsokonyvtar->masodikkonyvtar->indit.php esetében hogyan kell megadni az elérési utat?

Az index.php a gyökérkönyvtárban van.

Köszi!

aanos
« Utoljára szerkesztve: 2008. 01. 23. - 18:42:27 írta aanos » Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #30 Dátum: 2008. 01. 24. - 11:23:40 »

eslokonyvtar/masodikalkonyvtar/indit.php
Mivel direkt hivja a PHP az állományt, így a normál operációs rendszernek megfelelő hívatkozást kell beírnod.
Naplózva
aanos
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5


« Válasz #31 Dátum: 2008. 01. 25. - 22:57:18 »

Köszi a segítséget!

Én is így próbáltam a linkelést, de mindig hibaüzi volt a vége, míg végül vettem a bátorságot és alaposan kielemeztem mit is kapok (kezdő php-s vagyok). Szóval rájöttem, hogy a galéria amit beakarok építeni az oldalamba, egy sessio_start() függvénnyel indít ami beolvasva az index.php-be hibaüzit generál mert ugye előtte nem mehet ki semmi. Szóval az index.php első sorába beszúrtam az ob_start()-ot a végére pedig az ob_end_flush()-t és ezzel megoldottam, hogy az index.php headere ne küldjön ki információt.
Mennyire jó ez a megoldás? Van esetleg jobb megoldás?
Köszi!

aanos
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #32 Dátum: 2008. 01. 26. - 10:26:01 »

Bizonyára nem a legszerverkímélőbb megoldás, de működik. Én azt tenném, hogy az indexbe beleteszem a munkamenet indítást és a galéria kódjából kiveszem. Egy más megoldás, ha az index.phpban csak az oldalak összelinkelése van, de nincsen kimenő adat (vagyis csak PHP, semmit nem küld a kliens fele).
Naplózva
aanos
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5


« Válasz #33 Dátum: 2008. 01. 29. - 21:47:27 »

Köszi a tippet!

Az index elejére beszúrtam a munkamenetet indítást és úgy látom, hogy működik.

Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #34 Dátum: 2008. 01. 29. - 23:08:21 »

Szivesen Mosolyog
Naplózva
Mrjake
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4


« Válasz #35 Dátum: 2008. 02. 13. - 01:58:00 »

Hi Tupacko.

Örömmel olvastam a cikket, pont ilyesmit kerestem már régóta.
Elég jól állok free scriptek letöltése, testreszebása alakítgatása terén (itt most nem a programozásra gondolok... Mosolyog )
A te scripteddel is fogalkozgattam, de állandóan hibát ir:

Idézet
Parse error: syntax error, unexpected '=', expecting ')' in /nfs/extra/m/mr/mrjake/wwwroot/test/index.php on line 134

mindenhogy probáltam már, de mivel én csak szkriptfabrikátor huligán vagyok, nem sikerült sehogysem... Szomorú

A sor igynéz ki:

Kód:
  if( strcmp($mod,$get_mod) == 0 ){

Konkrétan leírom, mire szeretném használni, mert a fórum olvasása után végleg összezavarodtam...

Van egy index.php, ami ugye bejön, ha meghívom a böngészőböl.
Ez az index áll mondjuk egy fejléc rétegből, oldalt (vagy bárhol) egy menüsáv rétegböl, embedelt XSPF playerrel, meg flash gombokkal, csatolt css-el..stb, ez a statikus tartalom....
Van viszont egy központilag elhelyezkedő "tartalom" réteg, és ide illeszteném be a szóbanforgó szkriptet, hogyha a menüsávon megnyomom pl. a biography gombot, behozza arra rétegre a biography.php fájl tartalmát (ami szintén meg van pakolva embedelt flash-el..stb) Kérdésem, hogy ez a szkript alkalmas-e erre a feladatra?
illetve akkor ahogy értettem, szkript által meghívott oldal a <html> tag-et nem kaphatja, hanem a fájl csak pl <body> taggal kezdödhet? <head> tag lehet?
méginkább illetve a linkeléssel kapcsolatban: Ccounter van az oldal mögött, igy minden gomb kap egy id-t, és a ccounter ezekkel trace-el.
Ha  ccountban a gombhoz rendelt valódi link helyére irom ezt pl :

Kód:
index.php?module=biography

(és a szkriptben ez van a biography nevű modulnál:)

Kód:
$modules["biography"] = "biography.php";

...akkor ha jól értem, az index file gombsorán lévő biography gomb megnyomásakor abban a rétegben, ahol bent figyel a szkript, megjelenik a biography.php fájl tartalma?
Ha nem, akkor ezt hogyan tudom elérni?  Bibííí Bibííí Bibííí Bibííí

Az oldalam már kicsit keszekusza, és most elhatároztam, hogy az alapoktól újrairnám, de ehhez kéne egy ilyesmi motorszerűség, nézd meg a régit, bár elég fapad, és keszekusza, de a a háttérben van már pár kész project, de nincs kilinkelve a müködő oldalra...
( http://www.mrjake.org )

köszönöm a segítséget, és elnézést, ha első nap, első órás alap dolgokat kérdeztem... Menő Menő
Naplózva
Mrjake
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4


« Válasz #36 Dátum: 2008. 02. 13. - 06:54:30 »

szia, bocs de nem találtam szerkesztés/törlés funkciót  Meglepődött Meglepődött Meglepődött Meglepődött
Mégiscsak sikerült a dolog. innen a fórumból kimásolt szkripttel már ment...
2 kérdés:
a kevésbbé fontos: egy phpBB2es forumot akartam behúzatni az index fájlba, de hibák garmadáját irta a forum index.php fájljából, igy gondolom ez nem lehetséges..... Szomorú Szomorú Szomorú (jelenség a teszt oldalon megfigyelhető)
a nagyon fontos: tud olyat a szkript, hogy az oldal ne töltsön mindig újra, hanem a statikus tartalom "ragadjon a képernyőre", és mindig csak az épp aktuálissan meghívott php file megjelenítése történjen meg? Ez többeközt azért kellene, mert igy mindig újratölt a lejátszó..stb
a kezdetleges teszt oldal címe: http://www.mrjake.org/test

az index.php:

Kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
<title>Mrjake.org-teszt oldalak!</title>
<link href="mrjake.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body>

<div id="Layer1">
  <div id="Layer4">
    <table width="800" border="0" align="center">
      <tr>
        <td height="30"><div align="center"><font face="Arial, Helvetica, sans-serif"><i><b>MrJake's&trade;
          Homepage, Copyright &copy; 2007 De&aacute;k Imre</b></i></font></div></td>
      </tr>
    </table>
  </div>
  <table width="880" height="170" border="0" align="right">
    <tr>
      <td><img src="siteimage/head.jpg" alt="Head" width="468" height="150" /></td>
      <td width="400" height="170"><object type="application/x-shockwave-flash" width="400" height="170"
data="http://www.mrjake.extra.hu/***/***.swf?playlist_url=http://www.mrjake.extra.hu/***/***.xspf&amp;shuffle=true&amp;autoplay=true&amp;info_button_text=download">
          <param name="movie"
value="http://www.mrjake.extra.hu/***/***.swf?playlist_url=http://www.mrjake.extra.hu/***/***.xspf" />
      </object></td>
    </tr>
  </table>
</div>
<div id="Layer2">
  <?php 
$modules
["biography"] = "biography.php";
$modules["download"] = "download.php";
$modules["charts"] = "charts.php";
$modules["photos"] = "photos.php";
$modules["studio"] = "studio.php";
$modules["links"] = "links.php";
$modules["events"] = "events.php";
$modules["contact"] = "contact.php";
$modules["home"] = "home.php";
$modules["tompa"] = "tompa.php";
$modules["balaton19"] = "bmaria.php";
$modules["forum"] = "../forum/index.php";
$act "home.php"//az alap betoltes, ha nincs megadva a module valtozo
 
if ( !isset($_GET["module"]) ){
  
$get_mod "";
}
else 
$get_mod strip_tags(htmlentities($_GET["module"]));
 
foreach(
$modules as $mod => $act_m){
  if( 
strcmp($mod,$get_mod) == ){
    
$act $act_m;
    break;
  }
}
 
if ( 
file_exists($act) ){
  include 
$act;
}
else{
  echo 
"<b>404 Az oldal nem található! :ooooo :D</b>";
 
  
/**
   * vagy beolvashatsz egy sajat hibaoldalt is, ha azt irod, hogy
   * inlude "hibaoldal.php";
   *
   */
}?>

</div>
<div id="Layer3">
  <p><a href="index.php?module=biography" title="index.php?module=biography">Biography</a>
      <a href="index.php?module=download" title="index.php?module=download">Download</a>
      <a href="index.php?module=charts" title="index.php?module=charts">Charts<br/>
    </a><a href="index.php?module=photos" title="index.php?module=photos">Photos<br/>
    </a><a href="index.php?module=studio" title="index.php?module=studio">Studio<br/>
    </a><a href="index.php?module=links" title="index.php?module=links">Links<br/>
</a><a href="index.php?module=events" title="index.php?module=events">Events<br />
</a><a href="index.php?module=contact" title="index.php?module=contact">Contacts<br/>
    </a><a href="index.php?module=home" title="index.php?module=home">Home</a><br />
<a href="index.php?module=forum" title="index.php?module=forum">Forum</a></p>
</div>
</body>
</html>

segítségedet,tanácsaidat előre is köszönöm, és mégegyszer bocsi, de tényleg kiszúrja a szemem a delete/edit gomb... Határozatlan Határozatlan Határozatlan
Update: ez a 2.postom, itt már megjelenik a módosítás gomb, de az elsőnél még mindig nem... remélem segítettem...
...vagy ez élő funkció a fórumban, hogy 1. hsz-nem lehet szerkeszteni?!
« Utoljára szerkesztve: 2008. 02. 13. - 06:57:13 írta Mrjake » Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #37 Dátum: 2008. 02. 13. - 10:52:32 »

Azt hiszem elso hozzaszolast nem lehet ... bar nem egy gond, hiszen te osszeszedve irtad le a gondod, es nem chat stilusban egy egy sort irtal, egy-egy hozzaszolasba.
1. valasz: nem tudsz semmifele olyan oldalt "behuzni", ami nem csak tartalom (<body> tagon belul), vagy csak abban az esetben, ha az index.php allomanyodban nincs mas, mint a motor resz (tehat semmi HTML).
2. valasz: nem, nem tudja a szktript, mivel nem AJAX technologiara epul.

Sok sikert!
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #38 Dátum: 2008. 02. 13. - 11:45:40 »

Sziasztok. Nem nagyon értem ezt a dolgot. Hogy tudom megcsinálni, ha pl. a Garázsra kattintanak, akkor oda mi jöjjön be?

Az oldal: http://www.vtpc.extra.hu
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #39 Dátum: 2008. 02. 13. - 13:46:40 »

Ez jo kerdes, de nem ertem Szomorú En ha rakattintok, szepen bejon, hogy Garazs. Epp fel kellene mar tolteni tartalommal. Sajnos azt nem tudom kitalani, hogy te epp mire gondoltal, amikor az oldal szerkezetet tervezted. Ha bovebben kifejted a problemat, azt megkoszonnem Kacsint
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3 4 5   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: