WebPillangó főoldal
Oldalak: 1 2 [3] 4 5   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: PHP weboldalmotor  (Megtekintve 56437 alkalommal)
Mrjake
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4


« Válasz #40 Dátum: 2008. 02. 13. - 14:26:26 »

Sziasztok. Nem nagyon értem ezt a dolgot. Hogy tudom megcsinálni, ha pl. a Garázsra kattintanak, akkor oda mi jöjjön be?

Az oldal: http://www.vtpc.extra.hu
Menő Menő Menő látom a fórummal te is úgy jártál, ahogy én...  Bibííí Bibííí Bibííí

Azt hiszem elso hozzaszolast nem lehet ... bar nem egy gond, hiszen te osszeszedve irtad le a gondod, es nem chat stilusban egy egy sort irtal, egy-egy hozzaszolasba.
1. valasz: nem tudsz semmifele olyan oldalt "behuzni", ami nem csak tartalom (<body> tagon belul), vagy csak abban az esetben, ha az index.php allomanyodban nincs mas, mint a motor resz (tehat semmi HTML).
2. valasz: nem, nem tudja a szktript, mivel nem AJAX technologiara epul.

Sok sikert!
újra belépve most épp a 2. (elöző) post-ot sem engedi babrálni...  Meglepődött Meglepődött Meglepődött
A első kérdésem amolyan költői kérdés volt, és amint látom, rögtön az utánam következő is beleszaladt.  Mosolyog
Azthiszem megpróbálom ezzel az iframe-el, most nézegetem, hogy is mükszik ez a dolog, valami ilyesmi működést szeretnék:

http://www.informbt.hu/

...csak szebb design-al... Menő
(remélem lehet a frame-ben használni mindent, flash..stb   Hááát )
Mostanában elég sok webdesign/php szkript tutorial-os oldalt nézegettem, és eddig ez tetszik a legjobban. Mind design, mind működés, sőt még tartalom szempontjából is. Nagyon sok (főleg magyar) oldalon jópár nagyon jó, és profi free szkript van,(meg sok hulladék is...) viszont a design csapnivaló... Példákat nem írok... Menő Menő Menő
A fő pozítivum pedig a PS részleg, minden egyben. Elég régóta használok PS-t, mindenfélére, igy remélem sok érdekes téma lesz majd, (oda még nem olvastam bele)  illetve ha lesz időm, jó sok spéci action-t linkelhetek..stb Mosolyog Mosolyog Mosolyog
Az én oldalam fő témája ugyan eltérő, de pont a napokban szerkesztgetem én is webdesign részleget rá, még nincs kint, csak a fórumomon van hozzá topic. Igaz én a teljessen kezdőknek fogok szólni, és főleg tartalomorientált (zene,flash) dolgok köré fog épülni a dolog. (ha kész lesz az új szerkezet.... Zavart Zavart Zavart )
OFF off, ON

Üdv: MrJake @ mrjake.org
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #41 Dátum: 2008. 02. 13. - 15:19:26 »

Köszi, már sikerült megoldani, pár óra alatt. Az volt a gond, hogy az index.php-be beleillesztettem, ugy cakk pakk majdnem:P Na mind1, máskor nem esek ebbe a hibába.

Mrjake, linket tudsz dobni az oldalról?Bibííí
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #42 Dátum: 2008. 02. 13. - 15:41:40 »

TreamX, örülök, hogy sikerült.
Mrjake, framet és iframet felejtsd el. Legalább egy évtizede kiment használatból. Kerülése ajánlott, úgy SEO, mint egyéb okokból is.
Szerkeszteni azért nem tudsz egy idő után, mert korlátozva van, hogy ne lehessen bármilyen időhosszig szerkeszteni.
Köszönöm a dicsérő szavakat  Mosolyog
Naplózva
Mrjake
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4


« Válasz #43 Dátum: 2008. 02. 13. - 17:35:15 »

TreamX, örülök, hogy sikerült.
Mrjake, framet és iframet felejtsd el. Legalább egy évtizede kiment használatból. Kerülése ajánlott, úgy SEO, mint egyéb okokból is.
Szerkeszteni azért nem tudsz egy idő után, mert korlátozva van, hogy ne lehessen bármilyen időhosszig szerkeszteni.
Köszönöm a dicsérő szavakat  Mosolyog
hmmm, nem tudtam róla , hogy az iframe kerülendő (én az IE, és MS Office...stb termékekkel vagyok igy)
Az az igazság, hogy nekem az iframe is vadi új dolog, reggel még nem tudtam, mostmár tudom... Egy újszülöttnek minden vicc új... Menő hogy a közhelyet idézzem.
Perpillanat nekem tökélletessen megfelel, mert fut az indexben a flash lejátszó, és úgy lehet vele továbblapozni másik oldalra, hogy az működik tovább...stb (de ha tudsz jobb, modernebb, és kezdő által is megvalósítható módszert...  Kacsint )
kiötlöttem egy (számomra új) grafikai trükköt is, tuti ősrégi, de én magamtól jöttem rá, és kipróbálás után azonnal működött...
az iframe aljára, és tetejére tettem 1-1 layert, és csináltam bele PS-el egy áttetsző PNG-t, amire raktam egy gradient-et, 100*50px-es méretben elmentettem, és jópárat beillesztettem egymás után a layerekbe, amiket hidden-re állítottam, alulra természetesen másik PNG-t csináltam egy 180 fokos forgatással...
Igy most az iframe-ben scrollozott szöveg eltűnik mögötte, nekem tetszik, bár állítgatni kell majd ezt-azt.
Az egyetlen probléma vele, hogy ugye 100px széles, és ezért az ablak átméretezésénél szinte mindig lehagyja az utolsó láthatót a browser...
Én nagy naivan gondolom, hogy csinálok 1*50px-es szeletkéket, és azt mondjuk 1600x beillesztem egymás után a layerbe,(legyen ennyi a max támogatott felbontás), de egyrészt hatalmasra hízna az index file, másrészt tuti van rá valami jó kis függvény, ami a layerbe 1x beillesztett képet megismétli még 1599x ... Vigyorog Vigyorog
Ha tudsz ilyet, megköszönném, ha megosztanád velem.
Ja, és a jelenlegi megoldás:
www.mrjake.org/test/iframetest.html (a bio link alól látszik leginkább miröl is van szó... Vigyorog )

...Mrjake, linket tudsz dobni az oldalról?Bibííí
Pontossan melyik oldalról? a php-szkriptes oldalakról, vagy a sajátról, ami kijött a dologból (mert azt már linkeltem előzőleg...)
Azthiszem kezd eltérni a téma az oldalmotoros cikktől, lassan keresek közelebb álló topicot... Bibííí
« Utoljára szerkesztve: 2008. 02. 13. - 17:44:49 írta Mrjake » Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #44 Dátum: 2008. 02. 13. - 18:35:40 »

A tartalom eltolásában is és a kép ismétlésben is a CSS segít. Adjál a konténernek (ez esetben az iFrame) paddinget (belső margót) és a háttérnek vízszintes ismétlést.

Kód:
iframe#myiFrame{
  padding-top: 100px;
  padding-bottom: 100px;
  background-image: url(kep_eleres) repeat-x;
}
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #45 Dátum: 2008. 03. 02. - 20:46:15 »

hali. Azt hogy lehet megcsinálni ha pl. megvan hogy index.php?module=garage és itt kilistázza a tagokat. A tagok linkjei igy néznének ki:
index.php?module=garage&id=1 pl ha az 1es idjü júzer. De hogy tudom beállitani hogy ha rákattint melyik oldalra menjen?
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #46 Dátum: 2008. 03. 03. - 15:47:58 »

Abban a PHPban, amit meghív az index.php a module == garage esetén színtén elhelyezel egy PHP weboldalmotort, ahol a module változót átnevezed IDre, vagy userIDra, ami beolvassa az adott felhasználó adatatit, pl. egy userID.html nevű dokumentumot. Másik megoldás, hogy a behívott, legyen garage.php, szkriptben lekérdezed a MySQL adatbázisból azt a sort, amit a lekérő a userID változóban ad át (_GET szuperglobális tömböt bárhonnan meghívhatod, ezért nem okoz gondot).
Remélem elég részeltesen leírtam, amit kértél. Ha nem érthető az URL feldolgozása, olvass részletesebbe utána a _GET szuperglobálisnak.

Jó munkát Mosolyog
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #47 Dátum: 2008. 03. 03. - 15:50:09 »

már kértem raczger barátomtól segítséget, most itt tart a kód, de az adatokat még nem irja ki:
Kód:
<?php
include ("config.php");
$maxsor 30;
$nevek = ($_POST['nev']);
$id = ($_POST['id']);
$_SESSION['nevek'] = $_POST['nev'];
$result mysql_query("select `id`, `nev`, `msn`, `weboldal`, `mail` from `tag` order by `nev` asc");

$index 1;
if (empty(
$_REQUEST['id'])) {
echo 
"<tr width=520px><td width=20px>#</td><td width=150px>Név:</td><td width=100px>VTi:</td><td width=60px>Állapot:</td><td>Rang:</tr>";
while ( 
$row mysql_fetch_assoc($result) ){
echo 
"<tr width=520px><td width=20px>" $index ".</td><td width=150px><a href='index.php?module=garage&id=" $row['id'] ."'>" $row['nev'] . "</a></td><td width=100px>" $row['vti'] . "</td><td width=60px>" $row['allapot'] . "</td><td>" .$row['rang'] . "</td></tr>" ;
$index++; 
}
mysql_free_result($result);
}
else {
$csatlakozas mysql_query("SELECT * FROM tag WHERE id='$id'");
$sor mysql_fetch_row($csatlakozas);
$_SESSION['nev'] = $_POST['nev'];
$nick$_POST['nev'];
$vnev$_POST['vnev'];
$rang$_GET['rang'];
$kszerk$_POST['kszerk'];
$weboldal$_POST['weboldal'];
$msn$_POST['msn'];
echo 
"<tr><td width=520px align=center>" $_SESSION['nev'] . "Profilja</td></tr>";
echo 
"<tr><td width=100px>Valódi név:</td><td>" $sor[9] ."</td></tr>";
echo 
"<tr><td width=100px>VTi:</td><td>" $sor[7] ."</td></tr>";
echo 
"<tr><td width=100px>Rang:</td><td>" $sor[7] ."</td></tr>";
echo 
"<tr><td width=100px>Képszerkesztő:</td><td>" $sor[8] ."</td></tr>";
echo 
"<tr><td width=100px>MSN cím:</td><td>" $sor[0] ."</td></tr>";
echo 
"<tr><td width=100px>Weboldal:</td><td>" $sor[1] ."</td></tr>";
}
?>
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #48 Dátum: 2008. 03. 03. - 16:13:55 »

A hejedben ügyelnék arra, hogy csak jól meggondolt esetekben használjam a empty($_REQUEST['id']) feltételt. Miért? Mert a _REQUEST szuperglobális tömb három más tömb értékeit is tartalmazza: _GET, _POST, _COOKIE ... nálad az az eset áll fenn, amikor sosem igaz az: empty($_REQUEST['id']), mivel a _POSTban mindig van ID, amikor meghívod az állományt. Ha nincs, akkor már hamarabb elszáll a kód: $id = ($_POST['id']);
Mit értesz az alatt, hogy nem írja ki az adatokat? Melyik IF ágat nem írja ki és melyiket igen? Ha egyiket sem, akkor mit ír ki: PHP hiba/notice/warning ?
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #49 Dátum: 2008. 03. 03. - 16:54:40 »

És akkor mit tudnék használni a $_REQUEST['id'] helyett?
úgy értem, hogyha ráklikkelek az user nevére, bejön a profilja..
( pl http://vtpc.extra.hu/index.php?module=garage&id=12 )
de az adatai nem jönnek be, semmi amit lekérek pl $sor[0]
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #50 Dátum: 2008. 03. 03. - 19:36:44 »

_GETet tudsz használni. Ne haragúdj, de a kódod nem átlátható. Össze vissza, sorrend nélkül használsz POSTot, GETet és egyebeket. A másik gond, hogy nem értem, miért hozod létre a változókat, ha sosem használod őket (a mellékelt kódrészletben legalábbis nem).

Kód:
$_SESSION['nev'] = $_POST['nev'];
$nick= $_POST['nev'];
$vnev= $_POST['vnev'];
$rang= $_GET['rang'];
$kszerk= $_POST['kszerk'];
$weboldal= $_POST['weboldal'];
$msn= $_POST['msn'];

Légyszíves és írj egy jól kommentelt, átlátható kódot, mert így sok időbe telne kiértékelni, amit az ember lát (sajnos az idő az, amiből per pillanat nagyon kevés van, talán majd jövő héttől több lesz).
Egy általános hibád, amin jó volna javítani: nem megfelelően szétosztottak a logikai blokkok. Lekérdezel egy MySQL parancsot, majd jön egy if, amibe ha belép kiírod, de ha nem, akkor nem használod a már lekérdezett (fölösleges idő!) adatokat és egy újabb lekérdezést hajtasz végre.
A helyes felépítés hasonló lenne:
1. döntök
2. kérdezek
3. kiírok

és nem

1. kérdezek
2. döntök
3. kiírok.
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #51 Dátum: 2008. 03. 04. - 08:19:34 »

valahogy így?
Kód:
<?php
include ("config.php");
if (empty(
$_GET['id'])) { //ha "üres" az id
$maxsor 30;
$nevek = ($_POST['nev']);
$id = ($_POST['id']);
$_SESSION['nevek'] = $_POST['nev'];
$result mysql_query("select `id`, `nev`, `msn`, `weboldal`, `mail` from `tag` order by `nev` asc"); //csatlakozás
$index 1;
echo 
"<tr width=520px><td width=20px>#</td><td width=150px>Név:</td><td width=100px>VTi:</td><td width=60px>Állapot:</td><td>Rang:</tr>";
while ( 
$row mysql_fetch_assoc($result) ){
echo 
"<tr width=520px><td width=20px>" $index ".</td><td width=150px><a href='index.php?module=garage&id=" $row['id'] ."'>" $row['nev'] . "</a></td><td width=100px>" $row['vti'] . "</td><td width=60px>" $row['allapot'] . "</td><td>" .$row['rang'] . "</td></tr>" ;
$index++; 
session_register('nev');
}
mysql_free_result($result);
}
else { 
//ha már rákattiontottak valakire
$csatlakozas mysql_query("SELECT * FROM tag WHERE id='$id'"); //csatlakozás
$sor = ( $sor mysql_fetch_row($csatlakozas)); //lekéri az adatokat
$nick$_POST['nev'];
$vnev$_POST['vnev'];
$rang$_POST['rang'];
$kszerk$_POST['kszerk'];
$weboldal$_POST['weboldal'];
$msn$_POST['msn'];
echo 
"<tr><td width=100px>Valódi név:</td><td>" $sor[0] ."</td></tr>";
echo 
"<tr><td width=100px>VTi:</td><td>" $sor[7] ."</td></tr>";
echo 
"<tr><td width=100px>Rang:</td><td>" $rang ."</td></tr>";
echo 
"<tr><td width=100px>Képszerkesztő:</td><td>" $kszerk ."</td></tr>";
echo 
"<tr><td width=100px>MSN cím:</td><td>" $sor[0] ."</td></tr>";
echo 
"<tr><td width=100px>Weboldal:</td><td>" $weboldal ."</td></tr>";
}
?>
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #52 Dátum: 2008. 03. 04. - 09:23:44 »

Kb. jó, csak a kommentárok hiányoznak: pl. ez mi az: session_register('nev'); ? Mit fog betenni a munkamenetbe, és miért van szükség rá? Sok adat van, amit nem ellenörzől, ha valóban átadott a hivatkozó oldal, pl.:

Kód:
$nevek = ($_POST['nev']);
$id = ($_POST['id']);
$_SESSION['nevek'] = $_POST['nev'];

A zárójelre nincs szükség a _POST átadásakor.
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #53 Dátum: 2008. 03. 04. - 15:28:31 »

Na végre megéltem ezt is. Sikerült megcsinálni. A helyes kód:
Kód:
<?php
include ("config.php");
if (empty(
$_GET['id'])) { //ha "üres" az id
$maxsor 30;
$nevek $_GET['nev'];
$id $_GET['id'];
$result mysql_query("select `id`, `nev`, `msn`, `weboldal`, `mail` from `tag` order by `nev` asc"); //csatlakozás
$index 1;
echo 
"<tr width=520px><td width=20px>#</td><td width=150px>Név:</td><td width=100px>VTi:</td><td width=60px>Állapot:</td><td>Rang:</tr>";
while ( 
$row mysql_fetch_assoc($result) ){
echo 
"<tr width=520px><td width=20px>" $index ".</td><td width=150px><a href='index.php?module=garage&id=" $row['id'] ."'>" $row['nev'] . "</a></td><td width=100px>" $row['vti'] . "</td><td width=60px>" $row['allapot'] . "</td><td>" .$row['rang'] . "</td></tr>" ;
$index++; 
}
mysql_free_result($result);
}
else { 
//ha már rákattiontottak valakire
$id $_GET['id'];
$csatlakozas mysql_query("SELECT * FROM tag WHERE id='$id'"); //csatlakozás
$row mysql_fetch_assoc($csatlakozas); //lekéri az adatokat
echo "<tr><td width=100px>Valódi név:</td><td>" $row['vnev'] ."</td></tr>";
echo 
"<tr><td width=100px>VTi:</td><td>" $row['vtk'] ."</td></tr>";
echo 
"<tr><td width=100px>Rang:</td><td>" $row['rang'] ."</td></tr>";
echo 
"<tr><td width=100px>Képszerkesztő:</td><td>" $row['kszerk'] ."</td></tr>";
echo 
"<tr><td width=100px>MSN cím:</td><td>" $row['msn'] ."</td></tr>";
echo 
"<tr><td width=100px>Weboldal:</td><td><a href='" $row['weboldal'] ."'>" $row['weboldal'] ."</td></tr>";
}

?>
« Utoljára szerkesztve: 2008. 03. 04. - 16:07:45 írta TreamX » Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #54 Dátum: 2008. 03. 05. - 08:15:03 »

áá.. ezt nem hiszem el. valami hiba van a garage.php-be de nem találom sehol... A Firefox ezt írj:
A Firefox azt észlelte, hogy a kiszolgáló olyan módon irányítja át a kérést, hogy az soha nem fog teljesülni.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #55 Dátum: 2008. 03. 05. - 08:37:58 »

Az FFes hiba nem tudom mitol van, nem hasznalok magyar nyelvu programokat (ha az eredeti nem magyar). A mellekelt kodban viszont van hiba:
Kód:
<?php
//...
  
if (empty($_GET['id'])) { //ha "üres" az id <--- te irtad, hogy ures az ID
    
$maxsor 30;
    
$nevek $_GET['nev'];
    
$id $_GET['id']; // <--- akkor hogyan tudod atadni az $id valtozonak. Nem helyes! Meg kesobb nem is hasznalod, ertelmetlen atadni :-S
//...
?>

Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #56 Dátum: 2008. 03. 05. - 15:36:42 »

és akkor azt hova tegyem, vagy hogy?
Még olyan kérdésem lenne, hogy hogy tudom azt csinálni hogy ha regel valaki, akkor a rang mezőbe (sql) tegyen egy alap értéket aminek a neve "Kezdő" ?
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #57 Dátum: 2008. 03. 05. - 16:39:03 »

Az elso sorod nem ertem a masodikra egy lehetseges valasz:
Kód:
<?php
  $alapRang 
0//kezdo rang ID
  //... adatok kiertekelese
  
mysql_query("insert into `felhasznalok` (`nev`, `email`, `www`, `rangID`) values ('".$ellenorzottNev."', '".$ellenorzottEmail."', '".$ellenorzottWWW."', '".$alapRang."')");
?>


A rangID egy sort jelo meg a rang tablaban, hogy ne elkeruld a maskent fennalo anomaliakat. (pl. ha rangot akarsz valtoztatni, rang megnevezest, ne kelljen minden sorban kicsereld, csak a rang tabalan, es a rangID ugyan az => egyszoval a felhasznalo tablahoz nem kell hozzanyulj, ha rangok nevet vagy tulajdonsagait akarod megvaltoztatni).
Naplózva
ColdFly
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 13


« Válasz #58 Dátum: 2008. 03. 05. - 17:41:29 »

én speciel beirtam a státuszt az sqlbe, és registernél input type hidden-el postolom. Persze a programrészbe is be kell helyettesíteni. (insert rész)
Naplózva
Alex
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 15


« Válasz #59 Dátum: 2008. 03. 15. - 17:03:43 »

<a href="index.php?modules=lap1">oldal1 menu</a> Így helyes?

Nekem az volna a kérdésem, hogy hogyan lehet megoldani azt, hogy a linkben ne legyen "module". 

Kód:
http://www.oldal.hu/index.php?module=lap1
Tehát ne ilyen legyen, hanem ilyen:
Kód:
http://www.oldal.hu/lap1
A választ előre is köszönöm!
Naplózva
Oldalak: 1 2 [3] 4 5   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: