WebPillangó főoldal
Oldalak: 1 ... 3 4 [5]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: PHP weboldalmotor  (Megtekintve 61022 alkalommal)
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #80 Dátum: 2009. 09. 13. - 19:36:23 »

A fo gondok ott kezdodnek, hogy te a tomb elemeit nem karakterlancokkal, hanem nem letezo valtozokkal cimzed. Bizonyos PHP konfiguraciokban mukodik, mert a nem deklaralt valtozokat a valtozo nevevel megegyjezo karakterlancca alakitja:

$_SESSION[valami] bol $_SESSION['valami'] lesz. A helyes a $_SESSION['valami'] !
Az ujrairanyitast NE javascriptbol old meg, mert ha ki van kapcsolva a bongeszoben a JS, akkor bizony semmit sem ersz el az ujrairanyitassal. Nezz utana a PHP header() fuggvenyenek!

Kód:
header('Location: login.php');
Naplózva
spier
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 125


« Válasz #81 Dátum: 2009. 09. 13. - 21:26:07 »

Köszönöm. Áttanulmányozom ezeket.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #82 Dátum: 2009. 09. 18. - 17:49:55 »

Szivesen, sok sikert!
Naplózva
riky
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4


« Válasz #83 Dátum: 2009. 10. 17. - 18:33:25 »

Sziasztok!

Lenne egy problémám, használom az első oldalon található motort, de én egy html oldal div-jébe szeretném behívni a php oldalam. De nekem mindíg teljes ablakba hívja meg. Mi lehet a gond?

Előre is köszönöm a segítséget.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #84 Dátum: 2009. 10. 17. - 19:00:02 »

Udv,

a kod oda olvassa be a kert allomanyokat, ahova te a kodot teszed. Ha egy DIVbe teszed, akkor oda olvassa be. Ebben az esetben viszont arra is kell figyelni, hogy a beolvasott allomanyok ne teljes HTML dokumentumok legyenek, csupan egy resze annak (meghozza a <body></body> tagok kozt valid reszek). Erre azert van szukseg, mert ha te egy HTML-be beillesztesz egy ujabb HTML-t, akkor az helytelen kodot ad (body elemek kozt ismet lesz html, head es body ... ez pedig nem jo).

Remelem tudtam segitettem! Mosolyog
Naplózva
riky
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4


« Válasz #85 Dátum: 2009. 10. 17. - 20:03:28 »

ez a proba.html tartalam, az index.php-be pedig az általad írt script van és mindíg csak egész ablakba nyitja meg a menu1.php

<body>

<a href="index.php?module=lap1">Tovább...</a>


<div id="tartalom">

<?php
$modules["lap1"] = "menu1.php";
$modules["lap2"] = "oldal2.php";
 
$act = "main.php"; //az alap betoltes, ha nincs megadva a module valtozo
 
if ( !isset($_GET["module"]) ){
  $get_mod = "";
}
else $get_mod = strip_tags(htmlentities($_GET["module"]));
 
foreach($modules as $mod => $act_m){
  if( strcmp($mod,$get_mod) == 0 ){
    $act = $act_m;
    break;
  }
}
 
if ( file_exists($act) ){
  include $act;
}
else{
  echo "Az oldal nem található.";
 
  /**
   * vagy beolvashatsz egy sajat hibaoldalt is, ha azt irod, hogy
   * inlude "hibaoldal.php";
   *
   */
}?>



</div>
</body>
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #86 Dátum: 2009. 10. 18. - 12:41:02 »

A body tagekre nincs szukseg, ha ez a proba.html be van olvasva. Kerlek csomagold ossze a problemas oldalt es csatold a ZIPet. Bele kell nezzek a forrasba, hogy lassam mit es miert olvas hibasan. Meglepődött
Naplózva
riky
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4


« Válasz #87 Dátum: 2009. 10. 18. - 14:12:54 »

Szia!

Itt a zip file, a proba.html lenne a főoldalam ebbe van egy div id "tartalom" ahova szeretném behívni a menu1.php tartalmát. Tegnap még legalább behívta új lapba, viszont ma már azt mondja hogy hiba van az index file 12 sorában, pedig ugyanaz a kód, már kipróbáltam a régi változatát is ennek a sornak de semmivel se megy Szomorú
Naplózva
spier
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 125


« Válasz #88 Dátum: 2009. 10. 18. - 16:37:55 »

Szia!

Itt a zip file, a proba.html lenne a főoldalam ebbe van egy div id "tartalom" ahova szeretném behívni a menu1.php tartalmát. Tegnap még legalább behívta új lapba, viszont ma már azt mondja hogy hiba van az index file 12 sorában, pedig ugyanaz a kód, már kipróbáltam a régi változatát is ennek a sornak de semmivel se megy Szomorú

Ha nagyon nem haragszik meg Tupacko akkor legalább gyakorlok én is. Mosolyog bőven rám fér.

index.php tartalma
Kód:
<?php include ("header.php");?>

<?php
$modules
["main"] = "main.php";
$modules["lap1"] = "lap1.php";
$modules["lap2"] = "lap2.php";

$act "main.php"//alapból ezt tölti be!!!
 
 
if ( !isset($_GET["module"]) ){
  
   $get_mod "";
}
 
else $get_mod strip_tags(htmlentities($_GET["module"]));
 
 
   foreach($modules as $mod => $act_m){
    if( strcmp($mod,$get_mod) == ){
    
        $act $act_m;
    break;
  }
}
 
   
if ( file_exists($act) ){
  
   include $act;
}
 
else{
  
   echo "A keresett oldal nem található!";
 
  
/**
   * include ("main.php");
   */
}

?>


<?php include ("footer.php");?>

main.php tartalma:
Kód:
<div id="menu">
<div><a href="index.php?module=main">Nyitólap</a>&nbsp;&nbsp;<a href="index.php?module=lap1">lap1</a>&nbsp;&nbsp;<a href="index.php?module=lap2">lap2</a></div>
</div>

<div id="content">
Nyitóoldal - main.php
</div>

lap1.php tartalma:
Kód:
<div id="menu">
<div><a href="index.php?module=main">Nyitólap</a>&nbsp;&nbsp;<a href="index.php?module=lap1">lap1</a>&nbsp;&nbsp;<a href="index.php?module=lap2">lap2</a></div>
</div>

<div id="content">
Lap1 - lap1.php
</div>

lap2.php tartalma:
Kód:
<div id="menu">
<div><a href="index.php?module=main">Nyitólap</a>&nbsp;&nbsp;<a href="index.php?module=lap1">lap1</a>&nbsp;&nbsp;<a href="index.php?module=lap2">lap2</a></div>
</div>

<div id="content">
Lap2 - lap2.php
</div>

a fejléc és lábléc inculolva külön, a header.php tartalma:
Kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
  <title>#</title>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
  <meta http-equiv="Content-Language" content="hu" />
  <meta http-equiv="Expires" content="1" />
  <meta name="Robots" content="index, follow" />
  <meta name="Description" content="#" />
  <meta name="Keywords" lang="hu" content="#" />
  <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body>

<div id="container">

<div id="header">
fejléc
</div>

a footer.php tartalma:
Kód:
<div id="footer">
lábléc
</div>

</div>

</body>
</html>
Naplózva
riky
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4


« Válasz #89 Dátum: 2009. 10. 18. - 20:43:04 »

Köszönöm a segítséget! megy Mosolyog
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #90 Dátum: 2009. 10. 18. - 22:10:14 »

Dehogy haragszom, sot! Orulok, hogy segititek egymast. A forumot nem azert hoztam letre, hogy en valaszolgassak mindenre. Nem megy az. Senki sem tud mindent Mosolyog Azert van, hogy egyutt, sokan, talaljuk meg a valaszt a kozos kerdesekre!

Csak igy tovabb!
Naplózva
Oldalak: 1 ... 3 4 [5]   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: