WebPillangó főoldal
Oldalak: [1] 2 3   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: IPB, Invision Power Board  (Megtekintve 22872 alkalommal)
totti
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 25


« Dátum: 2008. 01. 04. - 18:43:16 »

Hello

IPB Fórumot instaláltam fel. Fel is tettem meinden jól is megy rajta. Na szóval azlenne a problémám hogy feltettem egy témát azis ment rendesen (800 pixeles lehetett (pont ilyet akartam)) de egy idő után átment a szélessége 1024 pixel szélesre. Újra feltettem de továbbrais ugyanilyen széles maradt. Aztakarom kérdezni hogy a szélességét hollehet beállítani melyik CSS-ben?

Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #1 Dátum: 2008. 01. 05. - 00:18:53 »

Érdekes probléma. Az érdekesség az, hogy sem nem megy át magától egy szélességről egy másikra, sem olyan nincs, hogy ha felteszel egy X sablont, az kiszélesedik, és továbbiakban, ha újra telepíted, akkor is a régi, kiszélesedett sablont vegye. Tudsz adni egy linket, lássam miről is van szó? Fura  Meglepődött
Naplózva
totti
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 25


« Válasz #2 Dátum: 2008. 01. 05. - 13:53:22 »

Ez az oldal címe: http://www.jhungaryforum.extra.hu/
A sablon neve pedig subBlack
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #3 Dátum: 2008. 01. 06. - 19:43:19 »

A CSSben meg van adva, hogy legyen 800px szeles, az a gond:

Kód:
body{
...
        width: 800px;
...
}
Naplózva
totti
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 25


« Válasz #4 Dátum: 2008. 01. 06. - 22:10:25 »

azt ma délután adtam meg neki előtte nemvolt ott. középre hogylehet állítani mert így nemlett jó hogy; align:center
Naplózva
schumika

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16


WWW
« Válasz #5 Dátum: 2008. 01. 07. - 00:42:28 »

Én a középreállítást úgy oldottam meg, hogy az egészet bettem egy div-be, majd a css-be ezt irtam:
margin: 0 auto;
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #6 Dátum: 2008. 01. 07. - 11:06:47 »

totti: először is arra szeretnélek kérni, hogy csak ízlésseé használd a szövegformázási eszközöket (gondolok itt a kövér betűkre), mivel nem fontosabb a te kérdésed sem a más kérdésénél. Köszönöm.
Középre igazításhoz a CSSben a bodynak add meg a text-align: center-t, majd a fő konténernek add meg azt, amit schumika írt. (az csak FF alatt müködik, azért kell a text-align, hogy IE alatt is középre helyezzük a főkonténert.
A bodyból minden képpen vedd ki a szélesség megadást, mert ha 800px széles, akkor a 800px széles tartalmi rész ha középen is van a bodyban, baloldalt lesz a böngészőben.
Naplózva
schumika

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16


WWW
« Válasz #7 Dátum: 2008. 01. 07. - 21:34:26 »

Nekem nincs a body-ban text-align: center, mégis szépen középre van helyezve IE-ben is. hmm
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #8 Dátum: 2008. 01. 07. - 23:50:19 »

Én általánosan beszéltem, valami IEben is biztosan középre tolja, bár nálad, ha jól látom, akkor másról van szó. Nálad az ablak méretéhez képest relatívan változik minden, vagyis nem középre van igazítva, hanem a szélessége változik (egyszóval az ablakszegélytől számított távolság a fix, épp elenkezőleg, mint amikor valami fix méretűt akarsz középre helyezni).
Naplózva
AAron

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 96


WWW
« Válasz #9 Dátum: 2008. 01. 10. - 21:52:15 »

Most néztem meg az IPB-t.
A linkre gondoltam amit totti kűldött.
Ez most phpBB forum, vagy egy teljesen más?
Mert küllemle hasonlít, meg az alján is az van.
Eseménynaptárt hogyan rakok be? Ez esetleg egy MOD? Ha igen akkor hol találom mert eddig nem sikerűlt megtalálni.
Vagy ez egy teljesen más forum.
Nem értem... Zavart
Naplózva

üdv.
Aaron
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #10 Dátum: 2008. 01. 10. - 22:36:27 »

Az IPB, avagy Invision Power Board az egyik leghíresebb fórum motor. Olyan mint a vBulletin. Fizetős és nagyon jó! A theme az valami phpBBs cuccnak néz ki, valóban.
Naplózva
AAron

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 96


WWW
« Válasz #11 Dátum: 2008. 01. 10. - 22:39:20 »

Jaa! Ahha!
Értem.
köszi.
Naplózva

üdv.
Aaron
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #12 Dátum: 2008. 01. 10. - 22:57:06 »

Nincs amit. Googlezd meg és nyomba meglátod mi is valójában az IPB. A cégnek sok jó webes dolga van még.
Naplózva
totti
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 25


« Válasz #13 Dátum: 2008. 01. 12. - 13:09:02 »

fizetős az IPB? Mosolyog Mosolyog Mosolyog Kacsint
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #14 Dátum: 2008. 01. 12. - 14:19:05 »

Igen! Persze nem minden valtozat, regebb volt valami ingyenes verzioja is, de nagyon butitott volt. http://www.invisionpower.com/
Naplózva
totti
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 25


« Válasz #15 Dátum: 2008. 01. 29. - 21:00:01 »

1-2 oldalon láttam már hogy a főoldalra bevan linkelve a fórum utolsó 5 aktív topica, 5 utolsó hsz hogy ki és mikor írta. ezt milyen kóddal lehet megcsinálni?
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #16 Dátum: 2008. 01. 29. - 23:13:56 »

Nalam sima RSS beolvasas. Vannak viszont widgettek is, attol fugg mibe szeretned beepiteni. Alltalaban az IPB portaljat csatoljak a forumhoz, igy ott van egy beepitett opcio arra, hogy kitedd az utolso irasokat.

Update:
Használva az IPB SDKt (http://ipbsdk.sourceforge.net/manual/forum/list-forum-topics) nem nehéz megírni a kiíratót sem:

Kód:
// Grab last 10 topics from forum 1 ordered by post date
$posts = list_forum_topics ("1", array("limit" => "10", "start" => "0", "order" => "desc", "orderby" => "post_date"), "0");

// Grab last 10 topics from all forums ordered by post date
$posts = list_forum_topics ("*", array("limit" => "10", "start" => "0", "order" => "desc", "orderby" => "post_date"), "0");
« Utoljára szerkesztve: 2008. 01. 30. - 01:27:12 írta Tupacko » Naplózva
totti
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 25


« Válasz #17 Dátum: 2008. 01. 30. - 17:06:29 »

köszi
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #18 Dátum: 2008. 01. 30. - 17:08:34 »

Szívesen  Mosolyog
Naplózva
totti
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 25


« Válasz #19 Dátum: 2008. 01. 31. - 00:16:53 »

jaés mégegy kérdés. ez úgyis működik hogy az oldalam és a fórumom nem egy oldalon van? (egyik atw-n a másik extrán)
Naplózva
Oldalak: [1] 2 3   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: