WebPillangó főoldal
Oldalak: 1 ... 5 6 [7] 8   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Weboldalkészítés kérdések  (Megtekintve 54391 alkalommal)
Laci
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5


« Válasz #120 Dátum: 2010. 02. 27. - 12:52:32 »

Szia!

Egy drupal modult bütykölök, ami nem telepítené mindig a biblia adatbázist, csak egy online bibliából hívná le az adatokat.

Köszi, azt hiszem sikerült megértetned, valóban jó megoldásnak tűnik... Jó döntés volt ehhez a fórumhoz fordulni  Mosolyog.


Naplózva
Laci
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5


« Válasz #121 Dátum: 2010. 02. 27. - 16:46:12 »

az idegen domainról leolvasó php-m nem akar működni, tudnátok segíteni? Így néz ki:

Kód:
<?php
$konyv 
$_REQUEST['konyv'];
$fejezet $_REQUEST['fejezet'];
$vers $_REQUEST['vers'];
$submit "Keres";
$query_string 'submit=' urlencode($submit) . '&konyv=' urlencode($konyv) . '&fejezet=' urlencode($fejezet) . '&vers=' urlencode($vers);
$url 'http://biblia.reformatus.net/igez.php?' html_entity_decode($query_string);
$opts = array(
  
'http'=>array(
    
'method'=>"GET",
    
'header'=>"Accept-language: en\r\n" .
              
"Cookie: foo=bar\r\n"
  
)
);
$context stream_context_create($opts);
$igez file_get_contents($urlfalse$context);
echo 
$igez;
?>


Az eredmény pedig ez:
Kód:
Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/www/.../igez.php on line 17

Warning: file_get_contents(http://biblia.reformatus.net/igez.php?submit=Keres&konyv=5&fejezet=11&vers=1) [function.file-get-contents]: failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/www/.../igez.php on line 17
« Utoljára szerkesztve: 2010. 02. 27. - 17:09:31 írta Laci » Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #122 Dátum: 2010. 02. 27. - 21:01:31 »

A szerver kell tamogassa a tavoli file megnyitasat. A legjobb, ha megnezed, hogyan mukodik a WordPress WP_Http nevu osztalya. Azert tanacsolom ezt, mert benne van tobb modszer is, egyszeru es nehezkesebb, mint pl. cURL, fsockopen, fopen, stb. Ha nem erted meg, akkor erdemes a cURLvel probalkozni.
Mindenek elott kerdezd meg a webmestert, ha a szerveren engedelyezett a tavoli dokumentum megnyitas. Ha nem, bar ketlem, akkor sajnos ez esetben a tulzott biztonsag az ellenseged.

Idézet
Jó döntés volt ehhez a fórumhoz fordulni.
Orulok Mosolyog
Naplózva
Laci
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5


« Válasz #123 Dátum: 2010. 02. 27. - 22:05:14 »

A WordPress WP_Http nevű osztalyázát megnézegettem... hát eggyel több, amit megnézegettem... A curl-al is próbálkoztam már, sikertelenül. Az fopen az szinte ugyanaz, mint a file_get_contents, most még kipróbáltam a fsockopen-t is:
Kód:
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to http://biblia.reformatus.net/igez.php?submit=Keres&konyv=5&fejezet=11&vers=1:80 (Unable to find the socket transport "http" - did you forget to enable it when you configured PHP?)

Mármint a hostingmesterre kérdezzek, akartad mondani ugy-e? Vagy a webmester mit is kéne tegyen? Mosolyog
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #124 Dátum: 2010. 02. 27. - 22:53:37 »

A szerver tulajdonost kell megkerdezd, akitol a tarhelyet berled/vetted. Kerdezz ra, hogy a php safemode aktiv, vagy sem. Kerd meg, ha van ra modja, akkor a te tarhelyedre engedelyezze a curl-t vagy hasonlokat, esetleg ellenertek fejeben.

Sok sikert.
Naplózva
Hajdu_M

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 19


WWW
« Válasz #125 Dátum: 2010. 03. 03. - 23:00:21 »

Üdv itt is.

Akkor itt folytatom, ha nem flash gond.
http://imagerz.com/QENOXUtvAwINXl5IRwVR Ezen a képen hátha látszik a hiba. A flash objektumokat, egy erre a célra kitalált szerkesztővel csináltam, Aleo Flash Intro Banner Maker nevű alkalmazással, és az általa generált kódot szúrtam be arra a rétegre, amit az objektumnak csináltam. Ezeket el is kell csúsztatni a szerkesztőben, hogy az swf végül jó helyen mutatkozzék a végén.

Biztos valami egyszerű dolog, de én nem jövök rá, hogy mi lehet a gáz.
Naplózva

A bölcs alkot, de művét nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem őrzi, el sem veszíti.
Tao Te King
Hajdu_M

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 19


WWW
« Válasz #126 Dátum: 2010. 03. 03. - 23:58:01 »

Idő közben odáig jutottam, hogy magában működik
http://users.atw.hu/onallosag/DW-menu.html?atw_rnd=168741642

De a fórum fölött nem akar.

http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=onallosag

Egyszerűen nem értem. Esetleg valami ötlete volna valakinek?

Ja átvariáltam annyit, hogy nem a banner szerkesztő kódját használtam, hanem amit a DW generált hozzá.
« Utoljára szerkesztve: 2010. 03. 03. - 23:59:43 írta Hajdu_M » Naplózva

A bölcs alkot, de művét nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem őrzi, el sem veszíti.
Tao Te King
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #127 Dátum: 2010. 03. 04. - 22:07:34 »

Ahogy azt mondtam a flash kategorianal is: a flash file nem talalhato azon az eleresi utvonalon, amit megadsz. Probald meg megnyitni a flash bannert a bongeszoben. Ha megvan az utvonala, akkor azt tedd a kodba a src="demokracia.swf" helyere. sgforum.hu/demokracia.swf nem letezik. Bizonyara valamilyen sablont szerkesztettel az sgforumhoz. Nezd meg, hogyan tudod elerni a sablont (mi az eleresi ut, a konyvtarstruktura). Pl. ha az aa mappa bb alkonyvtaraban van, akkor probald igy: sgforum.hu/aa/bb/demokracia.swf ...

Sok sikert.
Naplózva
Hajdu_M

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 19


WWW
« Válasz #128 Dátum: 2010. 03. 04. - 22:20:27 »

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="752" height="52" align="right" title="Demokracia">
    <param name="movie" value="http://users.atw.hu/onallosag/menu/demokracia.swf" />
    <param name="quality" value="high" />
    <param name="wmode" value="Transparent" />
    <embed src="http://users.atw.hu/onallosag/menu/demokracia.swf" width="752" height="52" align="right" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" wmode="Transparent"></embed>
  </object>


Most így van megadva az elérési útvonal, az atw szerverről kellene behívnia, de ez nem sablon hanem egy teljesen önálló html oldal, amit az sg fórumába be lehet illeszteni, de független magától a fórumtól.

Olvastam itt valahol, hogy van olyan is, hogy a szerver, tehát ez esetben az sg nem engedi, flash futtatását valamiért. Most már csak erre gondolok. Az sg szerverre nem is lehet feltölteni semmit, az csak tárhelyet nem ad, csak fórum rendszert, amit lehet így dizájnolni tetszés szerint.

Azért is érdekes, mert így működik
http://users.atw.hu/onallosag/dokumentumok.html?atw_rnd=168741642
« Utoljára szerkesztve: 2010. 03. 04. - 22:25:08 írta Hajdu_M » Naplózva

A bölcs alkot, de művét nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem őrzi, el sem veszíti.
Tao Te King
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #129 Dátum: 2010. 03. 04. - 23:22:18 »

Valahol ott van a gond, hogy kulonbozo domainekrol van osszehuzogatva az oldal. http://users.atw.hu/onallosag/menu/demokracia.swf nekem meg mindig nem jon be.
Naplózva
Hajdu_M

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 19


WWW
« Válasz #130 Dátum: 2010. 03. 05. - 00:02:16 »

Ja így nem mert fehér betűk vannak átlátszó háttéren.
Naplózva

A bölcs alkot, de művét nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem őrzi, el sem veszíti.
Tao Te King
Laci
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5


« Válasz #131 Dátum: 2010. 03. 11. - 08:53:26 »

A szerver tulajdonost kell megkerdezd, akitol a tarhelyet berled/vetted. Kerdezz ra, hogy a php safemode aktiv, vagy sem. Kerd meg, ha van ra modja, akkor a te tarhelyedre engedelyezze a curl-t vagy hasonlokat, esetleg ellenertek fejeben.

Sok sikert.

A jogokat, PHP beallitasokat teljes mertekben tudnam allitgatni az ftp-n es a Control Center-ben, de nem tudom mit is kene beallitani vagy meg feltelepiteni, hogy mukodjon a kulso tartalomrol valo beolvasas, vagyis, hogy kivulrol is tudjanak meghivni egy a honlapon levo oldalt. Nekem nincs hozzaferesem hozza, s az illeto nem tudja mit is kene tenni, hogy jol legyen.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #132 Dátum: 2010. 03. 11. - 16:35:28 »

Ha nem tudja a rendszergazda, az akkor mar gond Bibííí A lenyeg, hogy PHP tudjon HttpRequesteket futtatni vagy URLket megnyitni, mint egy filet. Ez tobbnyire safeMode-ban nem lehetseges. De talan a legegyszerubb, hogy megnezitek, ha van cURL a szerveren es ha mukodik. Ez szerver fuggo, meg kell nezni a szerver dokumentaciojaban.

Sok sikert.
Naplózva
Odin

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 27


WWW
« Válasz #133 Dátum: 2010. 06. 26. - 10:56:04 »

Sziasztok!

Úgy gondoltam, mivel eddig már rutinosan sikerült elsajátítanom a html nyelv táblázatos "módszeres" weboldalszerkesztést, megtanulnám a divekkel való megvalósítást is. Azt szeretném megtudakolni, hogy milyen internetes leírást ajánlanátok, mely segítségével viszonylag könnyen és gyorsan megtanulhatnám a divek használatát és a velük való munkát?

A válaszotok várom! Mosolyog
Naplózva

"A harcos nem attól harcos, hogy feladja amit szeret, hanem, hogy szereti amit csinál. Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen... A jó harcos nagyon is sebezhető.. Ez teszi igazán bátorrá!"
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #134 Dátum: 2010. 06. 26. - 11:20:10 »

Elsősorban itt találsz jó leírásokat a boxmodellről: http://boxmodels.toxin.hu/
Általános leírás is biztosan van, de az alapötlet nagyon egyszerű, és globális megoldás nincs, mivel helyzet függő. A lényeg, vannak DIVjeid és azokat floatolod, jobbra vagy balra.
Olvass esetleg utána a float-nak, css. http://www.w3schools.com/css/pr_class_float.asp

Jo tanulast'
Naplózva
Odin

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 27


WWW
« Válasz #135 Dátum: 2010. 06. 26. - 16:16:48 »

Köszönöm a tanácsot! Hamarosan elkezdem a tanulást, mert jelenleg eléggé időszűkében vagyok.
Naplózva

"A harcos nem attól harcos, hogy feladja amit szeret, hanem, hogy szereti amit csinál. Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen... A jó harcos nagyon is sebezhető.. Ez teszi igazán bátorrá!"
lowert
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 111


« Válasz #136 Dátum: 2010. 06. 28. - 22:32:09 »

Sziasztok!
Miután írtam egy CMS backendet, gondoltam nem ártana valami egyszerű frontend is neki, úgyhogy nekiálltam az elrendezéssel bajlódni. A kérdésem pedig az, hogy a csatolt állományon látott elrendezés mennyire célszerű, illetve kihagytam-e valami fontos elemet?

Utóirat: Az elrendezést nem képként csináltam, hanem CSS-sel, így nem tudtam egyszerűen képbe menteni kizárólag az oldalt, így egy teljes képernyős print-screen-t követtem el, bocsássátok meg nekem! :)
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #137 Dátum: 2010. 06. 29. - 18:30:36 »

Huu, mit mondjak. Azert nem eppen ilyen egyszeru egy CMSt kesziteni. Szerintem nezd meg a WordPress, Drupal es Joomla alap sablonjait. Annal hasznosabbat nem tudok ajanlani Mosolyog

Jo munkat!
Naplózva
lowert
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 111


« Válasz #138 Dátum: 2010. 06. 29. - 21:08:49 »

Köszi a tanácsot! Ismerem őket, de valahogy nekem mindig is az volt a bajom ezekkel, hogy túl vannak komplikálva, és olyan funkciókat tartalmaznak, amire nekem egyáltalán nincsen szükségem. WYSIWYG post-editor, hogy egyet említsek. Ezért döntöttem úgy, hogy belefogok egy saját CMS fejlesztésébe. Már kész van a regisztráció, az új bejegyzések létrehozása lehetőség, a kommentelés lehetősége, mások profiljának megtekintése, némi admin funkciót is implementáltam már, tehát egész jól állok vele. Ráadásul ha az egészet én építem fel, akkor nem kell bajlódnom a WP saját függvényeinek megtanulásával, mert nyilván amit én csinálok, azt könnyebben meg tudom jegyezni, illetve fel tudom használni később. Egyébként a bővíthetőségét is megoldottam azáltal, hogy objektum-orientált a teljes rendszer. Ettől függetlenül lehetséges, hogy mégiscsak megnézem ezt a Wordpress-t magamnak...
Naplózva
lowert
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 111


« Válasz #139 Dátum: 2010. 06. 29. - 23:13:11 »

Hoppá, teljesen félreértettem az előző hozzászólásodat... Úgy értettem, hogy azt mondod, hogy saját CMS helyett inkább azokkal próbálkozzak :) Megnézegetek egyet-kettőt, gyűjtök pár ötletet!
Naplózva
Oldalak: 1 ... 5 6 [7] 8   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: