WebPillangó főoldal
Oldalak: 1 [2] 3 4 ... 8   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Weboldalkészítés kérdések  (Megtekintve 53279 alkalommal)
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #20 Dátum: 2008. 07. 21. - 21:40:19 »

Elsősorban üdv a fórumon Mosolyog Nos, ez egyrészt CSS téma, de mivel egy WYSIWYG szerkesztővel dolgoztál itt is megállja a helyét. Az elcsúszás sajnos eredhet a böngészők összeférhetetlenségéből is. Elsősorban nézd meg, hogy a te Dreamweavered milyen beépített böngészőt használ. Végülis, nem igazán tudom, hogy vannak a formázások a vizuális szerkesztőkben, de ha nem külső állományból szedi az információt, az is lehet, hogy összekavarodnak valami öröklődések az elemek közt.
Esetleg írjál a CSS témába, ha külső CSS állomány van, csatolhatod is. Vagy adj egy linket, ahol megtekinthetnénk az oldalt.
Naplózva
Balou

Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 140


WWW
« Válasz #21 Dátum: 2008. 08. 28. - 00:27:50 »

Sziasztok!

Kicsit filózgatnom kellett,hogy vajh' hova is illik eme kérdés, de azt hiszem, ide Mosolyog

Szóval van itten nekem ez a grafikám: http://dreamgraphx.extra.hu/dreamgraphxbt/dgcopy.jpg. Mint látható, a menü, meg úgy az egész tartalmi rész, kicsit transparens jellegű. Fogtam, szépen fölslice-olgattam (ez aztán a magyar szó Vigyorog ), persze úgy,hogy a háttér ne legyen ott...elkezdem kódolni,és jön a fekete leves..ahol a képen,illetve PS-ben szépen overlay-es keret van,tehát a háttér színével játszik, ott még a Mozilla Firefox is kiakad,és egy borzalmas fehér izét rak oda..ha meg háttérrel rakom,akkor eléggé macerás lenne pont ugyan oda rakni..meg az ismétlődés is ki lenne zárva 1 nagyobb tartalomnál,stb... valami ötlet esetleg? Főleg,mert nem igazán értem, hogy mi baja van...mivel kb 3 hónapja ugyan úgy csináltam egy transparenses tartalmú oldalt, de ott simán megette...lehet,hogy az overlay-es résznél nem tetszik valami a FF-nak?Bár az eléggé lehetetlen...
Naplózva

Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #22 Dátum: 2008. 08. 28. - 09:20:03 »

Még egy ideig nem jó ötlet a transzparenciával íly módon játszani, mert nem eléggé támogatott. Ha nagyon transzparensnek akarsz valamit, akkor az legyen egy kissebb elem és mentsd el képnek. Természetesen ez csak úgy néz ki, mintha áttetsző lenne, mert valójában egy kép, de sajnos napjainkabn még ez van.
Szinte minden böngésző képes valamilyen féle képpen megjeleníteni átlátszóságot, de nagyon eltérő módon teszik ezt. Ráadásul nem lehet csak a háttér áttetsző, de az egész tartalom áttetszőbb lesz. Hiába állítód a belső elem áttetszöségét nullára (vagyis a láthatóságát 100%ra), nem számít Szomorú
Kb. ennyit erről a témáról.
Naplózva
Balou

Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 140


WWW
« Válasz #23 Dátum: 2008. 08. 28. - 11:17:07 »

Magyarul "hiába" szültem meg ezt, mert nem lehet megcsinálni...király.... Sír Sír
Naplózva

Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #24 Dátum: 2008. 08. 28. - 13:37:43 »

Neméppen. Egyrészt, a design jól mutat referenciaként a kreativitásodról téve bizonyságot. Másrészt, ha nagyon fontos, sok munkával, JavaScriptekkel és több külső CSS fileval meg lehet oldani, hogy működjön az oldal crossbrowser, csupán nem tudom, ha megéri egy kissebb oldal a sok erőfeszítést. Ha egy olyan oldal lenne, amiből sok-sok anyagi nyereséged lenne vagy valami más módon kárpótolna, azt mondanám ugorj fejest a dologba Mosolyog
Te döntesz.
Naplózva
iPatrick

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9


« Válasz #25 Dátum: 2008. 10. 25. - 16:48:01 »

Sziasztok! Új vagyok még a fórumon, de ez előtt is sokat olvasgattam már a webpillangót és nagyon jó kis oldalnak tartom. Grat Tupacko-nak !  Kacsint
Nos a lényegre térve, eddig is foglalkoztam már weboldalak készítésével (HTML, CSS, JS, PHP, MYSQL, stb.), a szakirány ahol tanulok az szintén erről szól, de most vágok bele először a CMS-be, ezen belül is a WordPress-t szemeztem ki magamnak elsőre. Célom, hogy a Webpillangó-hoz hasonló, elsősorban design-nal és saját képeimmel, valamint programozással foglalkozó portált készítsek. Kérdésem az volna érdemes-e mindebbe WordPress-el belefogni? Ezen kívül örülnék pár jótanácsnak az egész projekttel kapcsolatban. Előnyömre válna. Mosolyog Köszönöm szépen a segítséget!
Üdv: iPatrick
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #26 Dátum: 2008. 10. 26. - 10:47:08 »

Először is üdv a fórumon! Érezd jól magad.
Nos, a WordPress bár blog motornak indult és az egyszerűség jellemezte, ez mára már elmúlt. Szerintem a WordPress az egyik legérdemesebb hasonló célú, kis és közepes kiterjedősű portál elkészítéséhez és üzemeltetéséhez. A Joomla és Drupal is erős motor, de személy szerint úgy érzem, hogy túlságosan elvan komplikálva. Ha arra gondolsz, hogy olyan oldalak is WordPress alapon futnak, mint például a PSDtuts.com, akkor azt hiszem nem is kell többet mondjak.
Sok sikert!
Naplózva
iPatrick

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9


« Válasz #27 Dátum: 2008. 10. 26. - 16:54:41 »

Fellépett egy kisebb probléma fejlesztgetés közben, amit nem tudok mire vélni... szóval, extránál vagyok, és épp azt állítottam be, hogy a címsor hierarchikus szerkezetben küldje az adatokat, amikor is dobott egy server errort az extra (mindez tegnap történt) és azóta is azt írja az oldalamra, hogy nem található... Szerintetek az volt a baj hogy variáltam a címsort, vagy épp egy extra szervert szünetelnek éppen?
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #28 Dátum: 2008. 10. 26. - 19:22:28 »

Ha jól értem a gondot, akkor az lesz a gond, hogy a Wordpressed készített egy .htaccess állományt, ami viszont az .extra.hu-nál nem engedélyezett. Lépj fel fptn és töröld. Lehet nem látszik, mert a ponttal kezdődő állományok rejtett állományként vannak kezelve sokesetben. Ha így van, próbáld a következő képpen törölni (Total Commanderrel működik, másnál nem tudom, hová kell beírni direkt a parancsokat):
DELE .htaccess
Ezt követően felugrik egy ablak és vagy igazat ad, vagy szól, hogy nem létezik az állomány.
Ha nem oldja meg a problémád, írj az extra ügyfélszolgálatának. Egészen biztos van megoldás.
Naplózva
iPatrick

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9


« Válasz #29 Dátum: 2008. 10. 26. - 20:37:36 »

Ezer hála és köszönet, probléma megoldva! Mosolyog De ha már itt tartunk megkérdezném, mi is pontosan a .htaccess? sokat hallottam már róla, de fogalmam sincs róla.  Zavart
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #30 Dátum: 2008. 10. 26. - 21:40:29 »

Szívesen!
Nos, egy elég komplex dolog a .htaccess. Egy szöveges állomány, ASCII, nem lehet UTF-8 vagy egyéb komplexebb kódoltságú állomány (ha tévedek, javítsatok ki Mosolyog). Apache szervereken működik és általában arra  van használva, hogy egy-egy domainnek/mappának egyedi beállításokat adjunk, pl.:
egyedi hibaoldal
átirányítások
rewrite-ok: mod_rewrite (címsorújrairások?)
jelszavas védelem
látogatók szűrése, tiltása
stb.

A Google elég sokat elárul róla (főleg, ha angolul nézel utána).
Naplózva
iPatrick

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9


« Válasz #31 Dátum: 2008. 10. 27. - 16:52:28 »

Már találtam töredékeket a webpillangón a témáról, de nem volt teljesen tiszta, úgyhogy feltenném a kérdést, hogy miképp valósítható meg a "Read more" módszer a bejegyzéseknél? Nagyon hosszú bejegyzést tennék ki a lapra, és nem túl praktikus megoldás, hogy több száz sort lefoglal egyetlen bejegyzés... Előre is köszi a tippet!
« Utoljára szerkesztve: 2008. 10. 27. - 17:01:35 írta iPatrick » Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #32 Dátum: 2008. 10. 27. - 17:53:17 »

Légyszíves a további WordPresses kérdéseket a megfelelő helyen tedd fel Mosolyog A választ is ott találod: http://forum.webpillango.org/index.php/topic,41.40.html
Naplózva
dying.inside

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 46


« Válasz #33 Dátum: 2008. 10. 29. - 16:19:51 »

Sziasztok!
Nagyon régen jelentkeztem, most viszont fontos kérdésem volna. Az a helyzet, hogy nekem van egy oldalam, azon pedig egy táblázat. Az a kérdésem, hogy az a 3-4px üres hely, ami a táblázat fölött ill. mellett van, az eltüntethető valahogyan? Úgy, hogy ne legyen szünet a táblázat és az oldal teteje, oldala között. Ha igen, hogyan? Köszi előre is!
Naplózva

[ dying.inside ]
tudastarlap.extra.hu
Hutchington
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9


« Válasz #34 Dátum: 2008. 10. 30. - 07:21:28 »

CSS-be:
Kód:
body{
    margin:0;
    padding:0;
}

Nem tudom milyen CSS-t írtál hozzá, elképzelhető hogy a table elemed is kapott margót. Ha fenti nem, vagy csak részben oldja meg, akkor:
Kód:
table{
    margin:0;
    padding:0;
}

Üdv,
Hutchington

u.i.: ezt a kérdést szerintem inkább a css témában kellett volna feltenni.
Naplózva
dying.inside

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 46


« Válasz #35 Dátum: 2008. 10. 30. - 12:09:39 »

Köszi 1000x!
Nem gondoltam, hogy köze lesz a css-hez, azért írtam ide...  Hááát
Naplózva

[ dying.inside ]
tudastarlap.extra.hu
loN1221
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3


« Válasz #36 Dátum: 2008. 12. 12. - 17:48:53 »

Sziasztok!
Mondhatni nem vagyok kezdő a photoshop+programozás dolgokba, de mégis, most kezdek egy új részbe Mosolyog
Mondom is a problémám:

Amikor csinálok 1 weboldalt PS-ban, és feldarabolom, elmentem, és mikor írok rá valamit, minden elcsúszik...
A forrásban minden EGY DARAB táblázatban helyezkedik el, ami szerintem nem valami előnyös dolog.
Na most...
Mit tanácsoltok mit tegyek, hogy ne csússzon el a kész sablonom?

A válaszokat előre is köszönöm! Mosolyog
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #37 Dátum: 2008. 12. 12. - 20:34:08 »

Egyreszt, a mai vilagban abszolut nem elonyos a tablazatos oldalfelepites. A kepet datrabold fel Photoshoppban, majd vegez egy DIV alapokra strukturalt, XHTML/CSS sitebuildet.
Naplózva
loN1221
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3


« Válasz #38 Dátum: 2008. 12. 13. - 19:16:12 »

Szia Tupacko!
Ezt ugye úgy érted, hogy írjam meg kézzel a DIV eket, és CSS el pozicionáljam őket?
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #39 Dátum: 2008. 12. 13. - 23:31:12 »

Igen, ezt pontosan ugy ertem!
Jo munkat Mosolyog
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3 4 ... 8   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: