WebPillangó főoldal
Oldalak: [1] 2 3 ... 29   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: PHP  (Megtekintve 152947 alkalommal)
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
PHP
« Dátum: 2007. 09. 07. - 22:35:32 »

Bármi, ami PHPval kapcsolatos!
Naplózva
nemo
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2


PHP
« Válasz #1 Dátum: 2007. 10. 20. - 18:45:16 »

Kezdő PHP-s vagyok. Eddig nem nagyon foglalkoztam ezzel a programnyelvvel, amig nem futottam össze az R. E. loginnal. Lenne egy kérésem, aki tud segítsen:
Szeretnék készíteni egy mappából fájlkiolvasot, amely tartalmát egy oldalon elhelyezett táblázatban jeleniti meg, és x időn belül frissití magát. A táblázat legyen mondjuk 3 oszlopos és kommentezni is lehessen. A kommentezés nem életbevágó. Ahogy írtam kezdő vagyok, így ezt a program jelen állapota "0".

Segítségeteket előre is köszönöm: Nemo
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #2 Dátum: 2007. 10. 20. - 21:41:41 »

Szia!
Nem ajánlott dolog a szerver oldali fájlokat kilistázni, még ha azok letölthetőek sem! Én azt javasolnám, hogy inkább csak egy adatbázisban tárold a neveket, de fizikailag ne létezzenek, azon a néven, az állományok.
Ha félreértettelek és csak valami olyasmi kell, ahol számon tudod tartani az X mappában felgyűlt fájlokat, ami időnként frissűl, akkor arra is fog válaszolni valaki, csak gondoltam, hogy ez a részlet is számít a döntésben Mosolyog
Naplózva
nemo
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2


« Válasz #3 Dátum: 2007. 10. 21. - 04:31:42 »

Én igazság szeint egy képfájl kiolvasot szeretnék készíteni. Tudom, hogy az internet teli van free gallery-kal, de azok mind teli vannak különböző logokkal, meg egyébb dolgokkal, ami nem biztos, hogy illik mondjuk egy szolid honlapra.
Ha valaki tud segíteni megköszönném.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #4 Dátum: 2007. 10. 21. - 12:48:27 »

Szerintem a gond az lehet, hogy nem néztél eléggé szét, mivel rengeteg jó galéria van:
http://gallery.menalto.com/
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/lightbox2/index.htm
http://jquery.com/demo/thickbox/

Ha egyik sem tetszik, amit valahogy kétlek Mosolyog akkor:
Kód:
<?php
$konyvtar 
"/valami/valami2/";

if (
is_dir($konyvtar)) { //megnezem, ha letezik a konyvtar
    
if ($resource opendir($konyvtar)) { //ha megtudtam nyitani
        
while (($fajl readdir($resource)) !== false) { //szedem ki a fajlokat
            
echo "fájlnév: ".$fajl." \n"//irom ki a fajlokat
        
}
        
closedir($resource); //bezarom
    
}
}
?>
Naplózva
ColdFly
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 13


« Válasz #5 Dátum: 2007. 10. 22. - 22:56:22 »

Üdv Tupacko!

Lenne itt egy hír kiíró scriptem, s szeretném megoldani, hogy legyen lapozás Mosolyog
ha tudsz segíteni, kérlek bővítsd ki a kódot! Mosolyog Köszi Bibííí

íme a kódrészlet:
Kód:

}else{

$parancs="SELECT * FROM hirek order by datum desc limit 10";
$eredmeny= mysql_query($parancs, $kapcsolat);
echo '';
echo('<p align="center"><table border="0" style="valign: middle" class="hir" width="500" cellspacing="0"  cellpadding="0">');
while ($egy_sor = mysql_fetch_object($eredmeny))
{
$_cim = $egy_sor->cim;
$_datum = $egy_sor->datum;
$_bevezeto = $egy_sor->bevezeto;

echo '<tr><td align="justify" style="font-family:verdana; font-size:11;  background-repeat: repeat-x; "><b>'.$_cim.'</b><br/><font color="#000000">'.$_datum.'</font></td></tr>';
echo '<tr><td colspan="3" align="left" class="newsmain">'.$_bevezeto.'</td>';
echo '</tr><tr><td><a href="index.php?page=news&amp;cikkid='.$egy_sor->id.'">Tovább>></a><br/><br/></td></tr>';

}
echo "</table>";
}

Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #6 Dátum: 2007. 10. 23. - 10:41:12 »

Nem átírtam a kódod, hanem megmutatom hogyan kell. Ha én írom át, abból te nem tanulsz  Mosolyog
Előszöris lekérem, hogy mi a lapszám. Ha nincs, vagy nem szám, akkor az első lapról indulok. Ha túl nagy a szám, akkor mysql alapból nem ad vissza egy eredményt sem, de hiba nem történik.

Kód:
<?php

if ( isset($_GET["offset"]) && is_numeric($_GET["offset"]) ){
  
$_nrPost $_GET["offset"];
}else{
  
$_nrPost 0;
}

$parancs="SELECT * FROM hirek order by datum desc limit ".$_nrPost.", 10";

?>

Itt van egy szimpla lapszám kiírás. Az {osszpost} helyére kérd le a mysqlből, hogy hány darab üzenet van összesen.

Kód:
<?php
  
for ( $i=0$i ceil({osszpost}/10); $i++ ){
    echo 
"<a href=\"index.php?offset=".($i*10)."\">".($i+1)."</a> ";
  }
?>

Ha valami nem működik, írjál és átnézem még. Előfordulhat, mert csak megírtam notepadba, mert most nem áll egyéb a rendelkezésemre.
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #7 Dátum: 2007. 10. 25. - 12:54:57 »

Üdv.  Igazából az a gondom, hogy az indexemet php-vá akarom "tenni" de már minden meg van benne irva, és ha php kén mentem el, sok dolog megváltozik. ebben kérnék segitséget.
Pl hiába irtam be cssbe hogy color: #000000; ,ha felé viszem az egeret, mégis sárga lesz Szomorú

itt: http://treamx.extra.hu/index.php
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #8 Dátum: 2007. 10. 25. - 15:15:42 »

Semmi koze, hogy a kiterjesztes html, htm, vagy php. A php szerveren fut. A generalt adat html lesz. Valamit elirtal esetleg, az lehet a gond. Nem tudja befolyasolni a kiterjesztes a weboldal tartalmat.
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #9 Dátum: 2007. 10. 25. - 19:39:42 »

Töltöttem le egy php login rendszert, kaptam is hozzá segítséget naggyából működik. Csak miután bejelentkezel, egy teljesen új, designtelen oldalra lép. azt kéne valahogy megoldani, hogy ha bejelentkeztél a bejelentkezés helyén legyenek
Üdvözöllek treamx a tagok részlegben
Kijelentkezés. | Összes tag! | Profilod.
ezek, és ha ezek közül menüre kattintok, akkor az meg a hírek helyén jelenjen meg.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #10 Dátum: 2007. 10. 25. - 21:14:24 »

Sajnos, ha nem vagy konkrétabb, akkor nagyob segítséget nem tudok nyújtani, mint hogy:
ha be van jelentkezve, akkor írd ki a dolgokat. Gondlom sessionben menti a dolgokat, szóval könnyű ellenőrizni, hogy be van jelentkezve.
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #11 Dátum: 2007. 10. 25. - 21:21:49 »

Szóval akkor itt lenne az alap oldal: http://treamx.extra.hu/
Ha bejelentkezel akkor meg ez jön ki: http://treamx.extra.hu/php/login/
(mármint ha regelve vagy)
És ezt a részt kéne berakni
http://treamx.extra.hu/ - bejelentkezés helyére, ha pedig rákattint
Kijelentkezés. | Összes tag! | Profilod.
Valamelyikre akkor az a
http://treamx.extra.hu/ hírek helyén jelenjen meg
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #12 Dátum: 2007. 10. 25. - 22:26:46 »

Csak arra nem gondoltál, hogy PHP szerver oldalon fut. A linkekkel semmit nem segítettél. Szomorú Esetleg, ha megadnád, honnan töltötted le a beléptetőt.
A megoldást abban látom, hogy megkeresed az oldalt, ami a belépés után jön be, és beírod, amit meg szeretnél jeleníteni.
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #13 Dátum: 2007. 10. 26. - 09:22:10 »

http://php-script.hu/index.php?old=phpscript.php&katid=10&id=92 innen töltöttem le.

Ebben van alapból admin menü, és arra gondoltam h majd egyszer kikéne ezt ugy fejleszteni h ebből az adimnból már lehessen a hírt irni stb...
« Utoljára szerkesztve: 2007. 10. 26. - 09:23:54 írta TreamX » Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #14 Dátum: 2007. 10. 26. - 11:00:55 »

Sajnos nincs időm más munkáját átírni és nem is nagyon szeretem, nem szép dolog. Én azt tanácsolom, hogy keresd meg a megfelelő helyet és oda írd be amit szeretnél, vagy töltsél le valamilyen CMSt vagy blogot és inkább annak készíts egy sablont, ha még nem tudod elég jól a PHPt, hogy eldöntsd, mit hova kell beszúrni.
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #15 Dátum: 2007. 10. 26. - 11:30:36 »

persze, nem is gondoltam rá, hogy Te ird át vagy csináld meg!
Naplózva
Csiga
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 37

Csúszómászó


WWW
« Válasz #16 Dátum: 2007. 10. 29. - 22:20:19 »

Kód:
if($_POST[kuldes]){
$query = "UPDATE hirek SET bekuldo =".$bekuldo.", hircim = ".$hircim.", hirszoveg = ".$hirszoveg.",  WHERE hirek.id = ".$id." LIMIT 1 ";
mysql_query($query);
}

Volna egy ilyen kódom, de valamiért nem akarja updatelni az adatbázist. Hol lehet a hiba?
Valaki tud segíteni?
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #17 Dátum: 2007. 10. 29. - 22:31:04 »

Sajnos több hiba is akad:
1. így döntsd el, hogy van vagy nincs igény az updatere:
Kód:
if ( isset($_POST["kuldes"]) ) ...
Ha nem azt nézed, hogy van-e megfelelő változó, abban az esetben, ha nincs ilyen változó, akkor hibát ad, illetve ha nem True, akkor megint csak nem fog belépni (igaz, beállítás függő, van, hogy csak a 0 és a false az az érték, amire nem lépik be az if-be).
2. a tömbben a kulcsot, ha szöveg, akkor tedd vagy aposztrófok közé vagy idézőjelek közé
3. ez mar nem szintakszis, de jo volna levedni az adatbazisba beirt ertekeket strip_tags-szel vagy htmlentities-szel
Naplózva
Csiga
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 37

Csúszómászó


WWW
« Válasz #18 Dátum: 2007. 10. 29. - 22:44:27 »

Az általad leírt módon sem megy sajna Szomorú
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #19 Dátum: 2007. 10. 29. - 22:53:41 »

Meg van a hiba, ami fölött átcsúszott a figyelmem. Nem kell vesző a végére:
Kód:
hirszoveg = ".$hirszoveg.",
Naplózva
Oldalak: [1] 2 3 ... 29   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: