WebPillangó főoldal
Oldalak: 1 [2] 3 4 ... 29   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: PHP  (Megtekintve 197252 alkalommal)
Totya
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4


« Válasz #20 Dátum: 2007. 10. 30. - 23:51:01 »

Töltöttem le egy php login rendszert, kaptam is hozzá segítséget naggyából működik. Csak miután bejelentkezel, egy teljesen új, designtelen oldalra lép. azt kéne valahogy megoldani, hogy ha bejelentkeztél a bejelentkezés helyén legyenek
Üdvözöllek treamx a tagok részlegben
Kijelentkezés. | Összes tag! | Profilod.
ezek, és ha ezek közül menüre kattintok, akkor az meg a hírek helyén jelenjen meg.

Szvsz szedd külön a bejelentkezést és a regisztrációt.
Az oldal tartalma legyen div-ben, get-el pedig linkben add át, mit akarsz benne megjeleníteni.

A kérdéses div-et így tudod feltölteni:

Kód:
if (isset($_GET['id']) and $_GET['id'] != '')
{
if (is_file($_GET["id"].".php"))
{
include($_GET["id"].".php");
}
else
{
include("error.php");
}
}
else
{
include ("default.php");
}

Ezután így hivatkozol pl: a regisztrációs oldalra, ha az reg.php: index.php?id=reg
és így szépen megjelenik az adott div-ben.
De így betöltheted a menük alatti részeket is az adott div-be, pl: index.php?id=munkaim

--

De látom, még nem megy a reg Mosolyog
Akkor nem késő szólnom, hogy minden bejövő adatot ellenőrizz le.
e-mail-hez sem csak annyit írunk, hogy valós címet adj meg, hanem megnézzük, az-e Mosolyog

Kód:
if (eregi("^[[:alnum:]][a-z0-9_.-]*@[a-z0-9.-]+\.[a-z]{2,4}$",$email))

Ha nem, visszadobjuk, újra próbálkozhat.

Szerk. (Tupacko): nem írunk két hozzaszólást egymás után, van szerkesztés gomb, vagy gondoljuk meg mit írunk és írjuk le azt egyszerre Mosolyog Fórum szabályzat  Kacsint
« Utoljára szerkesztve: 2007. 10. 31. - 08:57:19 írta Tupacko » Naplózva
Totya
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4


« Válasz #21 Dátum: 2007. 10. 31. - 17:46:33 »

OFF: nem hinném, hogy ez egy ilyen "aktív" fórum esetében olyan hatalmas nagy gond lett volna, főleg, hogy a segítő szándék dominált.
Ha mégis, akkor köszönöm a lehetőséget, viszlát Mosolyog
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #22 Dátum: 2007. 10. 31. - 18:18:22 »

Ne essen sértődés, nem leszólás volt. Tudom, nem a legakítvabb a fórum, de majd kialakul, legalábbis remélem. Azért szóltam, mert másoknak is szóltam és az elkövetkezőkben is szólni fogok, mivel ha valakinek nem szólok, akkor a többiek megmondják, hogy bezzeg XYZvel kivételt teszek. Egyszerü kis fórum szépségápolás.
Sajnálom, ha megsértettelek.  Határozatlan
Naplózva
Balou

Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 140


WWW
« Válasz #23 Dátum: 2008. 01. 10. - 20:41:11 »

Sziasztok!

Lenne egy eléggé fontos kérdésem...de előre leszögezem, IQ negatív vagyok a PHP-hez,és sajna asszem ez jódarabig így is fog maradni Szomorú (Ezzel azt akarom mondani,hogy kicsit szájbarágós válaszra lesz tán szükség Vigyorog )

Szóval...van egy bolt weboldala..határozottan nem webshop! Viszont ki vannak rakva a termékek..most épp egy táblázattal,de így baromi nagy,stb..és azt szeretném kérdezni,hogy hogyan lenne a legegyszerűbb megoldani egy php-s admin feladatkört ehhez?
Azt már megszültem,hogy valószínűleg az alábbi mezőkre lesz biztos szükség az adattáblámban: termeknev,ar,kategoria.És gondolom kell egy id és kulcsnak meg indexnek..
És itt elakadtam..gondolom egy sima csatlakozás kell,meg egy form aztán jóéjszakát...aham,viszont letöltöttem egy csomó leírást iylen téren,és bármelyik kódjait néztem,localhoston nem műköldtek :S (easyphp 1.7 ill 1.8 alatt)
Naplózva

Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #24 Dátum: 2008. 01. 10. - 23:00:27 »

Húú, én azt tanácsolnám, hogy amíg nincs egy jó PHP/MySQL alapod, addig ne nagyon vágd a vejszéd ekkora dologba. Egy webshop nagy munkával jár. Inkább elszőször kisseb dolgokat próbálj megvalósítani, aztán jöhet a nehezebb fele is a dolgoknak. Ne érts félre, nem lebeszélni akarlak csak, ha nem értesz a PHPhoz és a MySQLhez, akkor sajnos nem megvalósítható.
Jó tanulást!
Naplózva
Balou

Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 140


WWW
« Válasz #25 Dátum: 2008. 01. 11. - 00:28:24 »

Szia!

Ez az,hogy én kezdeném alapabb dolgokkat is,csak perpill 1 időpont van,amiokr tudok gyakorolni: a meló ideje Vigyorog Mert kevés melónk van,van szabad időm bent..viszont a net behalt,valszeg egy jóideig nem is kapjuk vissza...és localhoston valahogy nem szokott stimmelni a php-zás :S
És ez nem konkrét webshop..csak egy adatbázisra épülő terméklista...szal nem lehetne online rendelni,meg ilyenek..( az íjászat valahogy nem az az ág,ahol nagy kereslet lenne webshopra Vigyorog )
Naplózva

Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #26 Dátum: 2008. 01. 11. - 09:28:39 »

Ha jol ertem, akkor csak ki akarod listazni egy adatbazis tartalmat, amit majd a kello keppen formalssz XHTML es CSS segitsegevel. A megoldas a kovetkezo:
1. csatlakozol az adatbazsihoz
2. kivalasztod az adatbazist
3. letrehozod a lekerest (sql tudas szukseges, alapok lekeres az ilyen: SELECT oszlop_nev{[, oszlop_nev2]} FROM tabla_nev{[, tabla_nev2]} )
4. kiiratod HTMLbe
5. lezarod a kapcsolatot

Ha nem tudod, hogy is van ez, itt talalsz utbaigazitast: http://webpillango.org/kategoria/adatbazis-kezeles/mysql/

A localhostos dolog tobb ok miatt is nem mukodhet jol, pl. nem jok a php/apache/mysql beallitasaid vagy csak egyszeruen nem jol hivatkozol. Pontosan miben jelentkezik a gond?
Naplózva
sure
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2


« Válasz #27 Dátum: 2008. 01. 11. - 13:50:02 »

Sziasztok!

Letöltöttem egy PHP-kódot, ami a látogatókat számolja IP-cím alapján. Minden oké, de csak odáig jut el vele, hogy az IP-címet beleírja a fájlba, de azt már nem írja ki, hogy mégis hányan látogattak!. Íme a kód:
Kód:
<?
/* Just put this code into your index page, and put $unique_ip wherever you want the counter number.  Be careful because the ip list file must be world changeable.
  this is just a quick and dirty.  If you feel that you want to flame me for this, don't bother,I know it sux.
  Thanx,

  joe

*/




//-------------------------------------------------------------------begin ip_filter
 function ip_filter($ip_array, $ip_number)
 {
  //This function checks if $ip_number is in an array of IP addresses
  //parameters = an array of ip addresses and an IP address
  //returns the ip address if the address is not already in the array
  //returns 999 if the ip address is in the array
  $ip_add=0;
  for($n=0;$n<count($ip_array);$n++)
    {
      if($ip_add != 999 and $n > 0)
          {
          if(strcmp(trim($ip_array[$n]), $ip_number) == 0)
            {
              $ip_add=999;
            }
          else{$ip_add = $ip_number;}
         }
    }
   global $unique_ip;
   $unique_ip=count($ip_array);
   return($ip_add);
 }
 //-------------------------------------------------------------------end of ip_filter



 //------------------------------------------------------------------begin ip_list_read
 function ip_list_read($read_file)
 {

  if($counter_file = fopen($read_file, "r+"))
  {

    $p=0;
    while(!feof($counter_file))
    {
      $p++;
      $counter_file_field[$p] = fgets($counter_file, 1024);

    }
  }

  fclose($counter_file);
  return($counter_file_field);
  }
  //------------------------------------------------------------------end of ip_list_read


  //-------------------------------------------------------------------begin ip_array_write
  function ip_list_write($file_name, $ip_number)
  {
  //
  //
  //
  //           as of now the file that keeps the ip list must be created, but
  //            it would be easy to change the switch on the fopen() function.
  //
  //
  //

    if($counter_file = fopen($file_name, "a"))
    {
      if($ip_number != 999)
      {
        fwrite($counter_file, $ip_number . "\n");
      }
    }

    fclose($counter_file);
  }
  //------------------------------------------------------------------end of ip_list_write


$z=ip_list_read("counter.txt");
$ip_address=$REMOTE_ADDR;
$y=ip_filter($z,$ip_address);
ip_list_write("counter.txt",$y);



//------------------------------------------------------------------------------------------end of counter code---------------------------------------------
?>

Ha valaki tud, segítsen! Annyira nagyon nem értek a PHP-hez Mosolyog A kód szerintem jóképű, eddig nem angyon találtam olyat, ami IP alapján megy és működne. Van egy másik is, az ki is írja, de örökké egyest ír ki, bárki nézi is meg az oldalt. Ha meg a számlálófájlba beírok egy konkrét számot, akkor naná hogy az nem fog változni. Előre is kösz a segítséget!
« Utoljára szerkesztve: 2008. 01. 11. - 13:53:41 írta sure » Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #28 Dátum: 2008. 01. 11. - 15:16:01 »

Azt írja a kód elején található leírás, hogy tedd oda a $unique_ip változót, ahol megszeretnéd jeleníteni az online látogatók számát. Ezt PHPval a következő képpen írathatod ki:
Kód:
<?php echo $unique_ip?>
vagy
Kód:
<?= $unique_ip ?>
Más módszer is van, de ezek a leghasználotasabbak és ezek biztosra müködnek.
Sok sikert!
Naplózva
Balou

Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 140


WWW
« Válasz #29 Dátum: 2008. 01. 11. - 15:45:45 »

Ha jol ertem, akkor csak ki akarod listazni egy adatbazis tartalmat, amit majd a kello keppen formalssz XHTML es CSS segitsegevel. A megoldas a kovetkezo:
1. csatlakozol az adatbazsihoz
2. kivalasztod az adatbazist
3. letrehozod a lekerest (sql tudas szukseges, alapok lekeres az ilyen: SELECT oszlop_nev{[, oszlop_nev2]} FROM tabla_nev{[, tabla_nev2]} )
4. kiiratod HTMLbe
5. lezarod a kapcsolatot

Ha nem tudod, hogy is van ez, itt talalsz utbaigazitast: http://webpillango.org/kategoria/adatbazis-kezeles/mysql/

A localhostos dolog tobb ok miatt is nem mukodhet jol, pl. nem jok a php/apache/mysql beallitasaid vagy csak egyszeruen nem jol hivatkozol. Pontosan miben jelentkezik a gond?

Egen,ez a része stimt is,nekem az "adatbevitel" része az,ami kérdéses kicsit,de gondolom ez csak azért,mert szar a localhost..ami azt a hibát csinálja,hogy mindig kiírogatja,hoyg nincs ilyen változó beállítva..és ezt csak az űrlapos kódoknál..tehát csinálok pl egy tök egyszerű formot,1 mezővel,meg egy submittal,úgy,hogy ha rányomok a submitra,akkor a FORM actionjében megadott feldolgoz.php kiíratja a beírt szöveget..ehelyett kiírja,hogy nincs ilyen változó,pedig megnéztem,nem gépeltem el...és minden ilyennel ezt csinálja..
Naplózva

sure
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2


« Válasz #30 Dátum: 2008. 01. 11. - 18:31:42 »

na, köszi!  Kacsint műxik is, de az első 3 frissítésnél beleszámolja az én ipmet, de utána már nem. Az vajon mér van
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #31 Dátum: 2008. 01. 11. - 18:52:47 »

Balou: a localhost nem szar, csak nem nem vettel figyelembe egy aprosagot, megpedig azt, hogy alapbol nem veszi at (biztonsagi okok miatt) $ez-postban-jott, $ez-getben-jott es hasonlo valtozokat, hanem a kovetkezo keppen kell hivatkozz ra: $_POST['ez-postban-jott'], $_GET['ez-getben-jott']
sure: te is latogato vagy, bar az furcsa, hogy csak harom frissitesig
Naplózva
Balou

Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 140


WWW
« Válasz #32 Dátum: 2008. 01. 12. - 00:22:40 »

Aham..Mosolyog Értem..de akkor miért nem találtam sehol se említést erről 5 php tanulmányban sem? Szomorú Nem értem... De most akkor egy hülye kérdés..csak localhoston van ez így,vagy élesben is?
Naplózva

Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #33 Dátum: 2008. 01. 12. - 12:53:24 »

Balou ... localhost is normal server ... szoval, ahol olyan a beallitas ugy van, ahogyan azt mondtam. Van ahol lehet direkt valtozot is kerni, van ahol csak a tombokbol lehet kiszedni. Mindenkeppen ajanlom, a tombbol kiszedos modszert. Hogy miert nem irta sok leirasban, azert mert ez eleg nyilvanos dolgonak szamit. Vegulis mukodik, ahogyan irtam?
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #34 Dátum: 2008. 02. 13. - 16:14:58 »

Sziasztok. Elég nagy kéréssel/kérdéssel fordulok hozzátok. Kezdő php-s vagyok, de az oldalamra kéne vmi login rendszer. A regisztráció már megvan, azt félig "letöltöttem" de átis alakitottam néhány dolgot, van benne 1 hiba. Leginkább a login része kéne. Nem azt kérem, hogy egy kész kódot írjatok le, csak hogy naggyából mit/hogy kéne csinálnom.

Fúú, ezt nem ide akartam, kérlek tegye át vki a PHP topicba  Nem szól szám
« Utoljára szerkesztve: 2008. 02. 13. - 16:25:07 írta TreamX » Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #35 Dátum: 2008. 02. 13. - 16:51:36 »

Ez talán segítségedre lesz: http://www.tutorial.hu/login-rendszer-honlapra/
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #36 Dátum: 2008. 02. 13. - 17:06:36 »

Hát igazából, nemtudtam megcsinálni Szomorú

Egy elképzelésem van, csak megvalósítani nemtom, meg lehet hogy nemjó, de azé leírom.

Szóval ugye, az lenne az első, hogy kiolvassa a nick táblából, a regisztrált tagokat.
Ha valaki belép, akkor megnézi hogy szerepel e a táblába, ha igen akkor ugye továbbmegy.
Ha nem, akkor vagy a jelszó, vagy a felhasználónév nem egyezik, vagy nincs.
Aztán ha bejelentkezett akkor pedig kiirja a lehetőségeket (Profil, Privát üzenetek, stb..)
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #37 Dátum: 2008. 02. 13. - 17:52:00 »

Megpróbáltam csinálni egy "Elfelejtetted a jelszavad?" részt...
szerintetek  ez a kód jó? Bocsi ha nagy hibák vannak benne, kezdő vagyok Mosolyog
Kód:
<?php 
print "<form method=post action='index.php?page=kuld'>";
print 
"<ul class='ulreg'>Felhasználóneved: <input type=text name='nick'></ul>";
print 
"<ul class='ulreg'>E-mail címed: <input type=password name='mail'></ul>";
print 
"<ul class='ulreg'><input type=submit name='mehet'></form>";
?>

<?php
include ("config.php");
$table mysql_query("SELECT * FROM nick (id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY, nev varchar(20), msn varchar(20), weboldala varchar(30), jelszo varchar(50), mail varchar(40))");  
$ellenoriz mysql_query("select nev from nick where nev = '$nick'");  
$ellenoriz2 mysql_query("select mail from nick where mail = '$mail'");  
$szam mysql_num_rows($ellenoriz);  
$szam2 mysql_num_rows($ellenoriz2);
if ( 
$nick == "" && $mail == "" )
{
print 
"A jelszót sikeresen kiküldtük!";
}
else
{
if ( 
$nick != "" && $mail != "" );
{
print 
"A felhasználónév és az email cím nem egyezik!";
}
{
if ( 
$nick == "" && $mail != "" );
{
print 
"Az e-mail cím nem jó!";
}
{
if ( 
$nick != "" && $mail == "");
{
print 
"A felhasználónév nem jó!";
}
}
?>
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #38 Dátum: 2008. 02. 13. - 18:26:31 »

Az az érzésem, hogy egyszer azt kellene meggondold, hogy is müködik az egész. Szóval, a te szkriptedben minden képpen lefut a form kiírás is, az ellenörzés is és a kiküldés is. Semmi feltétel nics, hogy mi kellene lefusson Szomorú Az SQL sm helyes (egy része). Újraírni nem szeretném, mert abból nem tanulsz annyit, mintha te írnád újra, de leírom, én hogyan gondolkodnék:

1. megnézem, ha van valami adat küldve ( isset($_POST['valami']) )
2. ha nincs, kiírom az ürlapot
3. ha van, feldolgozom:

a. megnézem, ha van felhasználó az adott email címmel
b. ha nincs, hibát adok
c. ha van, elküldök egy linket, ahol majd meg tudja adni az új jelszavat

SQL példa:

SELECT `nev`, `email` FROM `felhasznalo` WHERE `nev` = 'a_bekuldott_nev' AND `email` = 'a_bekuldott_email' LIMIT 1

Jó szórakozást Mosolyog
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #39 Dátum: 2008. 02. 13. - 19:09:21 »

Az a baj, az SQL -hez annyira sem értek, mint a phphez Szomorú
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3 4 ... 29   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: