WebPillangó főoldal
Oldalak: [1] 2   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: MySQL  (Megtekintve 16857 alkalommal)
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Dátum: 2007. 09. 08. - 18:54:47 »

Adatbázis kezelés MySQLlel? Valami gond merűlt fel? Jó témában jársz, tedd fel nyugodtan a kérdésed!
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #1 Dátum: 2008. 03. 07. - 17:24:27 »

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'NOT NULL' at line 1

Mi lehet a gond? Szomorú

meg hogy tudom megcsinálni hogy ugye feltöltésnél elküldöm mysql-be az adatokat. de hogy tom azt megcsinálni, hogy a file- amit feltölt, annak is kiirja a linkjét, vagyis bejegyezze, hogy később majd adminból kitudjam szedni ne ftp-n kelljen keresgélni a filet?
« Utoljára szerkesztve: 2008. 03. 07. - 17:27:32 írta TreamX » Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #2 Dátum: 2008. 03. 07. - 20:10:13 »

Kód nélkül, hogy mondja meg bárki is, hogy mi a gond a kóddal? Vigyorog A "NOT NULL" környékén valamit elnéztél ... így ennyit tudok Szomorú A kérdésed nem értem Szomorú
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #3 Dátum: 2008. 03. 08. - 18:15:17 »

#1075 - Incorrect table definition; there can be only one auto column and it must be defined as a key
mért irja ki mindig ha egy automatikusan növekvő id-t akarok csinálni? Szomorú
típus: INT
Hossz: 11
Not NULL
auto_increment
Már megvan a válasz:
Elsőlegesbe kell tenni
« Utoljára szerkesztve: 2008. 03. 08. - 18:17:55 írta TreamX » Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #4 Dátum: 2008. 03. 08. - 20:55:26 »

Azért ide írom, mert ugy tudom h ezt SQL-ből kell.
Hogy tudom megcsinálni, hogy ha pl van már vagy 53 hír, vagy tök mind1 mennnyi, én csak a legutolsót, szóval ami a legfrissebb, csak azt jelenitsem meg?
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #5 Dátum: 2008. 03. 09. - 11:23:55 »

Az korábbi kérdésedre a válasz, ahogyan írtad, hogy Primary Key kell legyen az oszlop.
Kód:
SELECT * FROM `tabla` ORDER BY `id` DESC LIMIT 1
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #6 Dátum: 2008. 03. 09. - 11:26:44 »

jaja, már meg találtam, köszi Kacsint
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #7 Dátum: 2008. 03. 09. - 17:38:06 »

Notice:

mysql_query(): MySQL error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' com='' ORDER BY id DESC' at line 1 in /nfs/extra/v/vt/vtpc/wwwroot/index.php: include on line 142
in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 36

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /nfs/extra/prepend/prepend.php(120) : system created function on line 36

Mért irja ki ezt mindig?

ez a kód azon része:
$kapcsolat = mysql_query("SELECT * FROM `versenyek` WHERE id='$id' , com='$com' ORDER BY id DESC ");
$id = $_GET['id'];
$com = $_GET['id'];
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #8 Dátum: 2008. 03. 10. - 10:25:32 »

Mert SQLben nincs vessző a WHEREben, hanem AND.
Naplózva
TreamX
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 165


WWW
« Válasz #9 Dátum: 2008. 03. 26. - 08:31:16 »

SQL-ből hogy tudom kimentteni az összes adatot, az összes táblával/mezővel együtt?
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #10 Dátum: 2008. 03. 26. - 20:35:27 »

Exportálod az adatbázist phpMyAdminból. Van egy olyan fül, hogy Export, aztán ott minden szépen le van írva: néhány kattintás és ott a backup a gépeden Vigyorog
Naplózva
kovger

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 89


WWW
« Válasz #11 Dátum: 2008. 12. 11. - 13:26:14 »

Hali!

Hogyan lehet azt megoldani, hogy a fusion_jooek -> joke_allow_ratings sorba (vagy mibe) a ˇnekem is tetszikˇ gomb megnyomása után a szám értéke +1 el nőne?
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #12 Dátum: 2008. 12. 12. - 20:22:14 »

Nem tudom mire hivatkozol Mosolyog Ez biztosan MySQL?
Naplózva
Piszi
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 10


« Válasz #13 Dátum: 2009. 03. 02. - 12:22:18 »

Hello!

kéne némi segítség mysql téren. szeretnék összekötni két különböző host-on lévő adatbázist pontosabban azon belül a felhasználókat és adataikat. De úgy, hogy az adatok csak az én adatbázisomban legyenek tárolva, ha ez nem volna elég Mosolyog azt is meg kéne oldani, hogy ha bejelentkezik valaki az oldalamon és azt is tudja követni, a bejelentkezési infót is adatbázisba tárolja le tehát elvileg megoldható csak arra nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan lehet.

Minderre azért van szükségem mert van egy, hogy is mondják szépen Mosolyog harmadik fél által fejlesztett rendelő cucc ami az ő szerverükön van tárolva és én csak egy ronda iframe-ben linkelem be az oldalamon. Mert nem volt olyan jó hozzám a fejlesztő, hogy megoldja azt, hogy pl: include-al tegyem be az oldalamra. Viszont elméletben nekik is van reg. felületük amihez még szintén nem kaptam meg a linket de amúgy sem lenne jó mert bizonyos okokból a saját host-omon szeretném a felhasználóimat tárolni és gondoltam a tettek mezejére lépek, és segítek nekik, hogy megoldjuk ezt a helyzetet bár némileg úgy érzem, hogy ezt nem nekem kéne de, ha másképp nem meg.

Ha van valakinek tippje, hogy lehetne ezt megoldani az ne tartsa vissza Vigyorog ja azért addig eljutottam, hogy engedélyt kell adnom nekik, hogy hozzáférhessenek a DB-hez.

Üdv
L.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #14 Dátum: 2009. 03. 02. - 17:06:17 »

Végülis, nem sokat értettem meg, de az hogy két adatbázist kezelj egyszerre, nem nehéz. A teendő annyi, hogy két kapcsolatot hozol létre és minden kapcsolat specifikus mysql parancsnál megadod a kapcsolat azonosítót, mint paraméter. A lénye, ahogyan írtad, hogy legyen jogod mindkét SQL szerverhez és adatbázishoz, illetve, hogy a tárhelyednek legyen joga külső SQL szervereket is lekérdezni (van ahol localhostra van csak jog).
Amúgy ez nagyon nem jó, hogy más szerveren lévő SQL adatbázishoz kell kapcsolódj, nagyban lassítja az oldalad. Nincs más megoldás? Köteles vagy a "kedves" harmadik fél alkalmazását használd?
Naplózva
Piszi
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 10


« Válasz #15 Dátum: 2009. 03. 09. - 18:46:38 »

Sajnos igen. Azaz azt szeretném, hogy ő használja az enyémet de kizárólag a userekkel kapcsolatos táblákat. Ez egy partneri megállapodás miatt van. Amúgy egy ételrendelő cuccról beszélünk csak azt szeretném elérni, hogy a felhasználók nálam regisztráljanak mert időnként egy-egy rendezvény kapcsán tartunk nyereményjátékot. Pl. legutóbb a KLM légitárs. felajánlásából lehetett repjegyet nyerni. Csak, ha a felhasználók a kajarendelő oldalon regisztrálnak akkor nyomon követhetetlen ki mikor regisztrált és miért. Mert én a saját oldalon bármikor kiegészíthetem egy plusz mezővel a regisztrációt pl.: azzal, hogy kiván e részt venni a nyeremény játékban a kajás cég fejlesztője nem fogja nekem adott esetben havonta cserélgetni a mezőket.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #16 Dátum: 2009. 03. 10. - 10:47:24 »

Ha a te DBd használja egy külső személy, akkor helyesebb, ha írsz egy APIt, amin keresztül joga van lekérni néhány adatot. Így a biztonsági része is meg van oldva, mert csak azokat az adatokat éri el, amit te adsz egy programozási rétegen keresztül (pl. kéri a neveket, te visszaadsz egy XMLt a nevekkel, majd ő azt úgy dolgozza fel, ahogy neki szükséges).
Köztes megoldás is létezik: írsz egy függvényt, amin keresztül SQL lekérdezéseket futtathat a te adatbázisodban, de csak a felhasználók táblán. Pl.:
Kód:
getData($columnNames, $where, $groupby, $orderby, $limit)

Ügyelni kell arra, hogy ne szúrjon be belső lekérdezést, ahol más táblával is dolgozhat, pl.:
Kód:
$where = "`id` = `id` OR (UPDATE `x` SET `x`.`y` = 'uj ertek')
Naplózva
kovger

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 89


WWW
« Válasz #17 Dátum: 2009. 05. 26. - 14:26:15 »

Van két táblám az egyik tartalmazza az eddigi cikkeket.
Most Wordpress-re szeretnék váltani, de a két tábla különbözik egymástól hogyan lehetne ezeket egyesíteni úgy, hogy megmaradjanak a cikkek?
A jelenlegi táblám így néz ki (többezer sor található benne)
Kód:
CREATE TABLE `cikkek` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `kat_id` int(6) NOT NULL default '0',
  `cim` text NOT NULL,
  `szoveg` text character set utf8 collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
  `datum` timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP,
  PRIMARY KEY  (`cikk_id`),
  UNIQUE KEY `cikk_id` (`cikk_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1243 ;
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #18 Dátum: 2009. 05. 26. - 15:31:07 »

Tul komplex a Wordpress adatbazisa, hogy ilyen egyszeruen at tudd rakni Mosolyog En amondo vagyok, exportalj par cikket Wordpressbol, nezd meg milyen formaju XMLt keszit. Exportald a te adatbazisod olyan formaju XMLbe, majd azt importald be Wordpressbe.
Naplózva
Piszi
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 10


« Válasz #19 Dátum: 2009. 12. 04. - 19:53:34 »

Hello,

Némi segítséget szeretnék kérni mert biztos én vagyok a béna de nem veszem észre mi a hiba.
Egy Virtemart funkciót akarok bővíteni de a hiba független a rendszertől csak gondoltam elmondom miről van szó Mosolyog
A lényeg, hogy az egyik tpl fájlban szeretném hozzáadni azt a funkciót, hogy a kosárba rakom gombnál legyen ott a sarjtermékek legördülője is mert alapból az van ehhez a tpl-hez beállítva, ha egy termék szülő termék akkor ne is tegyen oda kosár gombot.
Noss ezért csináltam egy két sql lekérdezést a tpl-ben és már van is legördülőm csak számomra egyenlőre ismeretlen okok miatt az első sarj terméket átudorja és csak a másodiktól teszi be a termékeket.
Ha valakinek sikerül észrevennie a hibát kérem segítsen rajtam Mosolyog
Én arra tippeltem először, hogy valahol a while miatt rossz de, ha az lenne akkor meg csak max egy termék kerülne a legördülőbe mert csak a while utolsó elemét tenné a lekérdezésbe vagy nem? Vagy már össze vissza beszélek?

itt a kód amit csináltam ( a kódban az egyetlen fix változó ami független az én kódomtól a $product_id mert ezt alapból lekérdezi a virtuemart ):
Kód:
$query = "SELECT product_id, product_name FROM jos_vm_product WHERE product_parent_id = '$product_id' AND product_publish='Y'";
$result = mysql_query( $query );

while ( $first = mysql_fetch_array( $result ) ) {
  $product_child_id = $first['product_id'];
  $product_parent_id = $product_id;
 
  if ( mysql_num_rows( $result ) < 1 ) {
    if ( $product_parent_id != "0" ) {
      $query2 = "SELECT product_id, product_name FROM jos_vm_product WHERE product_parent_id= '$product_id' AND product_parent_id<>0 AND product_publish='Y'";
      $result2 = mysql_query ( $query2 );
    }
  }
 
  if ( mysql_num_rows( $result ) > 0 ) {
    $html = "<input type=\"hidden\" name=\"product_id\" value=\"$product_id\" />";
    $html .= "<label for=\"product_id_field\">" . $VM_LANG->_( 'PHPSHOP_PLEASE_SEL_ITEM' ) . "</label>:<br />\n";
    if ( VM_CONTENT_PLUGINS_ENABLE == '1' ) {
      $html = "<select class=\"inputbox\" id=\"product_id_field\" name=\"prod_id[]\">\n";
      }
      $html .= "<option value=\"$product_id\">" . $VM_LANG->_( 'PHPSHOP_SELECT' ) . " -</option>";
      while ( $mydb = mysql_fetch_array( $result ) ) {
        $child_id = $mydb['product_id'];
        $html .= "<option value=\"" . $child_id . "\">" ;
        $query3 = "SELECT product_id, attribute_name FROM jos_vm_product_attribute_sku WHERE product_id='$product_id' ORDER BY attribute_list ASC";
        $result2 = mysql_query( $query3 );
        while ( $mydb2 = mysql_fetch_array( $result2 ) ) {
          $attribute_name = $mydb2['attribute_name'];
          $query4 = "SELECT attribute_name, attribute_value, product_id FROM jos_vm_product_attribute WHERE product_id='$child_id' AND attribute_name='$attribute_name'";
          $result4 = mysql_query( $query4 );
          while ( $mydb3 = mysql_fetch_array( $result4 ) ) {
            $html .= $mydb3['attribute_name'];
            $html .= $mydb3['attribute_value'];
          }
        }
        $html .= "</option>";
      }
      $html .= "</select>";
    }
    else {
      $html = "<input type=\"hidden\" name=\"product_id\" value=\"$product_id\" />\n" ;
      $html .= "<input type=\"hidden\" name=\"prod_id[]\" value=\"$product_id\" />\n" ;
    }
  }

echo $html;
Naplózva
Oldalak: [1] 2   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: