WebPillangó főoldal
Oldalak: [1] 2 3   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: JavaScript  (Megtekintve 23073 alkalommal)
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Dátum: 2007. 09. 08. - 19:01:53 »

A szeretett JS is kap egy saját témát, elvégre sok érdekes és hasznons dolog elérhető általa.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #1 Dátum: 2008. 01. 24. - 14:07:30 »

A megoldás: http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/cmotiongallery.htm
Naplózva
Balou

Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 140


WWW
« Válasz #2 Dátum: 2008. 01. 24. - 15:27:13 »

Ezer hála és köszi a segítséget Mosolyog No meg bocsi,hogy rossz helyre írtam  Zavart
Naplózva

Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #3 Dátum: 2008. 01. 24. - 19:46:34 »

Semmi gond, ma nyugodt voltam, nem töröltem a másik írást sem Mosolyog Megaztán szívesen.
Naplózva
dying.inside

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 46


« Válasz #4 Dátum: 2008. 01. 27. - 14:16:20 »

sziasztok, az osztályom honlapján (tudastarlap.extra.hu) egy javascriptet használtam. ez a javascript a linkeknél működik, és a lényege, hogy ha rávisszük az egeret, akkor a link egy lágy átmenettel változik fehérré. a problémám az, hogy ha először rávisszük az egeret, átmenet nélkül változik, aztán ha újra ráviszem, akkor már jó lesz. tudnátok segíteni? (részletek a forráskódban). és lehet hogy lehülyéztek de elég láma vok javascripthez Vigyorog a javascript kód linkje: tudastarlap.extra.hu/menuhalvany.js
előre is köszi a segítséget!
Naplózva

[ dying.inside ]
tudastarlap.extra.hu
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #5 Dátum: 2008. 01. 27. - 19:14:55 »

1. senki nem hülyéz le senkit, erről én teszek.  Kacsint
2. nem látom értelmét az egésznek, hogy szép lassan menjen át más színbe ... részletkérdés. A hiba ott keletkezhet, hogy először nincs beállítva valami, ami csak az után állítódik be, hogy egyszer fölé mész a linknek, majd legördülsz róla.
Naplózva
Csiga
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 37

Csúszómászó


WWW
« Válasz #6 Dátum: 2008. 03. 22. - 14:18:46 »

Kód:
function addmessage(){
if(document.uziform.nev.value="" || document.uziform.uzenet.value=""){
alert("Írj be nevet és üzit");
}else{
  new Ajax.Updater( 'uzik', 'add.php', {
     method: 'post',
     parameters: $('uziform').serialize(),
     onSuccess: function() {
       $('messagetext').value = '';
   $('nametext').value = '';
   $('emailtext').value = '';
     }
  } );
  }
}

Van ez a kis kódocska és annyi a gondom vele, hogy még véletlenül sem akar rendesen működni. A lényege annyi volna, hogy az ajaxupdatert csak akkor engedi futni ha ki van töltve a nev és uzenet is, ha nincs valamelyik akkor egy alert hogy nem írt valamelyikbe.
Ha nem írok, akkor nem dob ki üzit, nem is írja be az sql-be a cuccost, de újra tölti az egész lapot feleslegesen...
Mi lehet vele a gond?
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #7 Dátum: 2008. 03. 22. - 23:38:01 »

Gondolom, ha használod a dollár jelt, akkor prototype-t hasznász. Lehet a böngészők összeférhetetlensége a gond, mivel nem midenik ismeri ugyanúgy fel az IDkat. Próbáld ki úgy,  dollárt hívd meg a mezők IDjával, és azt ellenőrízd, ha netán üresek. Ha nem, akkor próbáld meg beírni az oldal betöltése után a címsorba a következőt, hogy ellenőrízd le a szövegmezők tartalmát:
Kód:
javascript: alert("A tartalom: '" + document.uziform.nev.value + "'.");
Naplózva
Csiga
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 37

Csúszómászó


WWW
« Válasz #8 Dátum: 2008. 03. 22. - 23:45:01 »

Közben rájöttem, hogy az if feltételével volt gond, ott nem tetszett a dolog pl Operának.

Kód:
function addmessage(){
  if(document.uziform.nev.value=="" || document.uziform.nev.value==null){
  alert("Írj be nevet!");
document.uziform.nev.focus();
}else if(document.uziform.uzenet.value=="" || document.uziform.nev.value==null){
alert("Írj be üzenetet!");
document.uziform.uzenet.focus();
}else{
  new Ajax.Updater( 'uzik', 'add.php', {
     method: 'post',
     parameters: $('uziform').serialize(),
     onSuccess: function() {
        $('messagetext').value = '';
    $('nametext').value = '';
      }
  } );
}
}

Így oldottam meg.

De így az a gond, hogy az egész oldalt újratölti a sima div helyett... Ezt nem bírom felfogni hogy miért csinálja, végülis nem olyan zavaró de nem ártana, ha csak azt az egy divet nyomná újra..
És igen, prototypet használok.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #9 Dátum: 2008. 03. 23. - 00:09:01 »

Sajnos erre nem tudom a választ, mivel nem vagyok híve az AJAXnak (nem igazán volt még értelme használjam, emgvoltam nélküle is). Persze ez nem azt jelenti, hogy nem tudom mi az, próbálgattam "offline", csupán nagy figyelmet nem szenteltem neki  Zavart
Naplózva
Csiga
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 37

Csúszómászó


WWW
« Válasz #10 Dátum: 2008. 03. 23. - 00:25:42 »

Végülis nem különösebben érdekes, ha nem fog tökéletesen úgy működni ahogy kell...
Köszi az eddigi segítségeket is.
Naplózva
AAron

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 96


WWW
« Válasz #11 Dátum: 2008. 05. 25. - 15:17:44 »

Azt hiszem JS témába tartozik a kérdésem.
Ha nem jól tudom akkor bocs hogy ide írom! Zavart
Szóval van ugye a LightboxJS honlap és láttam egy pár olyan weboldalt, ahol egy ilyen efektel jelent meg egy tartalom, de nem kép, hanem egy weoldal.
Tehát egy olyan hivatkozás volt ami egy weboldalt töltött be egy ilyen box-ba.
Pl: kapcsolatfelvétel
Volt egy link, hogy contact és ugyanúgy ahogy a LightboxJS, bejött egy ilyen form.
Ezt tehát én is meg szeretném valósítani, csak nem tudom, hogy keressem.
elképzelhetitek, hogy kerestem... Vigyorog de semmi.
Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm.

Naplózva

üdv.
Aaron
AAron

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 96


WWW
« Válasz #12 Dátum: 2008. 05. 25. - 17:18:59 »

Nos sikerűlt a "barátomtól" lelesni egy két linket és megtaláltam a választ.
Akit még érdekel, hogy mire gondoltam az itt megtekintheti.
http://www.ericmmartin.com/simplemodal/
Naplózva

üdv.
Aaron
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #13 Dátum: 2008. 05. 25. - 21:26:17 »

Köszi az észrevételt Mosolyog Én minde esetre a magyar fejlesztésű http://www.clearbox.hu/ -ot ajánlom. Nagyon okos.
Naplózva
AAron

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 96


WWW
« Válasz #14 Dátum: 2008. 05. 27. - 09:39:16 »

Na ez még jobb mert amit én linkeltem azt WordPressben lehet használni:)
Naplózva

üdv.
Aaron
kovger

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 89


WWW
« Válasz #15 Dátum: 2008. 05. 28. - 20:32:16 »

Gondolom sokaknak okozott már problémát az a dolog, hogy szerettek volna iframe-val beilleszteni az oldalukba pl. egy vendégkönyvet de sok üzenet után görgetve kellett ezeket olvasni.
Most azt a kódot írom le nektek, hogy hogyan tudtok egyszerűen szöveghez alkalmazkodó iframe-t beszúrni.

Kód:
<div id="hely" style="border-style: solid; border-width: 0px">
<iframe src="oldalnev.html" width="0" height="0" name="keret" onload="document.getElementById('hely').innerHTML=keret.document.body.innerHTML" style="display:none">
</iframe>
Remélem tudtam segíteni.
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #16 Dátum: 2008. 05. 29. - 00:45:12 »

A probléma csak az, hogy már rég kiment divatból az iframe és frame, ráadásul biztonsági okok miatt is elavult Vigyorog Aki teheti, ne használjon iframet.
Naplózva
Balou

Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 140


WWW
« Válasz #17 Dátum: 2008. 06. 14. - 19:54:44 »

Hello!

Lenne egy eléggé fontos kérdésem... régebben is használtam egy ajaxra épülő JS scrollt, de nem találom sehol :S Nem tudna valaki egy linket mondani?Vagy egy olyan scriptet adni, ami egy javascriptes vertikális scroll, ami úgy működik,hogy ha pl a lefele mutató nyílra viszem az egeret, akkor a div-ben lévő szöveg lefele megy,stb.. Kerestem gúglival is,de konkrétan azt,amire szükségem lenne, nem igazán találtam meg :S
Naplózva

Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #18 Dátum: 2008. 06. 15. - 18:59:43 »

Néhány link egyedi tartalom görgető JavaScriptre (custom scrollbar):
http://www.hesido.com/web.php?page=customscrollbar - ajánlat (nagyon jól néz ki, normál görgetősávval is, nem csak nyilakkal lehet görgetni)
http://www.java2s.com/Code/JavaScript/GUI-Components/Customscrollbar2.htm - egy másik módszer

Több, mint valószínű, hogy ilyenre gondoltál Mosolyog
Naplózva
Balou

Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 140


WWW
« Válasz #19 Dátum: 2008. 06. 16. - 20:02:19 »

Igen,valami ilyesmire, de mégse..vagy már nem tudom...az első nagyon káoszos nekem, teljesen belezavarodtam,hogy mi is az, ami kéne nekem belőle és mi az, ami nem Vigyorog A másodikat meg sehogyse bírtam működésre bírni :S

Ez az oldal (még félkész): http://dreamgraphx.extra.hu/HereditasCorvi/ A Magunkról résznél csináltam meg egyenlőre hogy a scrollt tudjam ellenőrizni..
Naplózva

Oldalak: [1] 2 3   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: