WebPillangó főoldal
Oldalak: 1 [2] 3   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: JavaScript  (Megtekintve 23078 alkalommal)
kovger

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 89


WWW
« Válasz #20 Dátum: 2008. 08. 28. - 13:13:39 »

Leszeretnék jelszavazni az oldalamon egy oldalt.
Találtam egy javascript popup-os jelszókérőt, de mindig kéri, ha megnyitok egy oldalt pl így.: oldalnevem.php?old=blabla.
Tehát olyan kéne, ami csak az oldalnevem.php résznél kéri a jelszót.
Íme a kód
Kód:
<head>
<SCRIPT language="JavaScript">
<!--
var password;
var pass1="jelszó";
password=prompt('Hoppácska! Ide csak jelszóval léphetsz be','');
if (password==pass1){alert('Megfelelő jelszó!!');}
else{window.location="http://ide dob ha nem jó a jelszó.hu";}
//-->
</SCRIPT>
</head>
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #21 Dátum: 2008. 08. 28. - 15:45:52 »

El kell, hogy keserítselek. JSel nem lehet megfelelően levédni egy oldalt. Ennek igen egyszerű oka van. A JS kliens oldali nyelv. Ez annyit tesz, hogy az oldalt látogató személy számítógépén fut le. Na már most, akkor a helyes jelszó is a kliens gépén kell legyen. Néz egy forráskódot, és belép. Ennyit a védelemről.
Szépen meglehet odlani viszont PHPból. Egy egyszerű változat:
Kód:
<?php
session_start
();

if ( isset(
$_POST['doLogin']) ){
  if ( !isset(
$_POST['user']) || !isset($_POST['pass']) ){
    echo 
'Add meg a felhasznalot es a jelszot.';
  } else {
    if ( 
strcmp($_POST['user'], 'ide a felhasznalo') == && strcmp($_POST['pass'], 'ide a jelszo') == ){
      
$_SESSION['isLoggedIn'] = true;
    }
  }
}

if ( 
$_SESSION['isLoggedIn'] === true ) {
  
header('Location: vedett.php');
} else { 
?>

<form method="post" action="belepo.php">
<input name="user" />
<input type="password" name="pass" />
<button type="submit" value="1" name="doLogin">Belepes</button>
</form>
<?php
}
?>


Természetesen meglehet írni sokkal biztonságosan is és sokkal komplikáltabban is, hogy külön hibát adjon, ha csak a jelszó vagy csak a felhasználó nincs kitöltve, vagy ha valamelyik nem helyes. Úgy is lehet, hogy a jelszót lekódolod MD5el majd a kapott kódot írod be a jelszó összehasonlításhoz, és akkor ha valamiért nem fut le a PHP, akkor sem tudódik ki a jelszavad, mivel csak egy hash-t fog látni az illető. Stb. Most az egyszerűségre törekedtem.
Ha van valami kérdés, fogd meg a kódot és gyere át vele a PHP topicba. Előtte viszont nem bánom ha rákeresel a fórumon, ha már nem volt ilyen téma, mert valahonnan emlékszem rá Mosolyog A munkamenet (session) használatáról van egy kiterjedt leírás az oldalon. Ajánlom figyelmedbe, ha nem tudod, miként kell bánni vele.

Sok sikert!
Naplózva
anatre

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 41


WWW
« Válasz #22 Dátum: 2008. 12. 27. - 09:09:19 »

Hali. Mostanaban kezdtem el a javascriptel is foglalkozni, mivel az oldal amin most dolgozok ezt is kivanja...

Az lenne a nagy problemam, hogy akarok egy reg urlapot csinalni, aminek pl. ha a nev mezo nincs kitoltve, vagy nem eleg karakterbol all, akkor a input mezo melle! irja ki a hibat.

Kód:
<script language="javascript">

function regact() {
if(!document.form.cb.checked) {
document.form.mehet.disabled = true;
}
else {
document.form.mehet.disabled = false;
}
}

function mezok() {
if(document.form.nev.value == "") {
document.form.nev.value = "Toltsd ki a mezot!";
}
if(document.form.nev.length.value <= "3") {
document.form.nev.value = "Nem eleg hosszu a neved!";
}
}

</script>

<form method="POST" name="form" action="<?php $PHP_SELF ?>">
<ul>nev:</ul>
<ul><input type="text" name="nev" onBlur="mezok()"><p name="hiba"></p></ul>
<ul>Elfogadom <input type="checkbox" name="cb" onClick="regact()"></ul>
<ul><input type="submit" name="mehet" value="ok" disabled="true"></ul>
</form>

Eddig itt tartok, mert csak tesztelem, amig nem jottem ra hogy hogy is van ez, addig a reg hez sem erdemes hozzafogni.
Naplózva
Tas
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 35


« Válasz #23 Dátum: 2009. 01. 04. - 21:12:08 »

Kód:
<html>
<head>
<script language="javascript">

function regact() {
if(!document.form.cb.checked) {
document.form.mehet.disabled = true;
}
else {
document.form.mehet.disabled = false;
}
}

function mezok() {
if(document.form.nev.value == "") {
document.getElementById('hiba').innerHTML = "Toltsd ki a mezot!";
}
else if(document.form.nev.value.length <= 3) {
document.getElementById('hiba').innerHTML = "Nem eleg hosszu a neved!";
}
}

</script>
</head>
<body>

<form method="POST" name="form" action="<?php $PHP_SELF ?>">
<ul>nev:</ul>
<ul><input type="text" name="nev" onBlur="mezok()"><p id="hiba"></p></ul>
<ul>Elfogadom <input type="checkbox" name="cb" onClick="regact()"></ul>
<ul><input type="submit" name="mehet" value="ok" disabled="true"></ul>
</body>
</html>

Saját kódod kicsit módosítva, javítgatva egy-két helyen. A mezok fgv. 2. if feltételét én else if-re cseréltem, mert így akkor is ad hibát ha nincs kitöltve a név meződ és nem csak akkor ha túl rövid a név.
Naplózva
kovger

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 89


WWW
« Válasz #24 Dátum: 2009. 03. 06. - 16:06:15 »

Hogy lehet azt megoldani, hogy rákattolok pl a "vastag(B)" szóra akkor a "<b></b>" tag megjelenne a szövegmezőben?
Lehet, hogy nem ide tartozik. Bocsi
Naplózva
lowert
Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 111


« Válasz #25 Dátum: 2009. 03. 06. - 17:37:18 »

Szövegmező alatt mit értesz? Címsor, űrlapnál a szöveges bemenet stb. ?
Naplózva
kovger

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 89


WWW
« Válasz #26 Dátum: 2009. 03. 06. - 17:55:57 »

Igen! Textarea

Egy külföldi oldalon megtaláltam a megoldást!
Itt a minta:
Kód:
<script type="text/javascript">
function blah() {
   var ta = document.getElementById("test");
   if (document.selection) {
      str = document.selection.createRange().text
      document.selection.createRange().text = "<B>" + str + "</B>";
      return true;
   }
   else if (ta.selectionStart) {
      var startPos = ta.selectionStart;
      var endPos = ta.selectionEnd;
      var str = ta.value.substring(startPos, endPos);
      ta.value = ta.value.substring(0, startPos) + "<B>" + str + "</B>" + ta.value.substring(endPos, ta.value.length);
      return true;
   }
   else {
      return false;
   }
}
</script>
<input type="button" value="Bold" onclick="blah()" />
<br />
<textarea id="test" style="height:150px">
This is a test to see if the bold tags will work.
</textarea>
« Utoljára szerkesztve: 2009. 03. 06. - 18:40:52 írta kovger » Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #27 Dátum: 2009. 03. 06. - 21:16:19 »

A lényeg, hogy működik Mosolyog
Naplózva
Piszi
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 10


« Válasz #28 Dátum: 2009. 03. 30. - 17:42:31 »

Sziasztok!

Akadt némi problémám és nem tudok egyszerűen rájönni mi van. Azért ide írom mert javascript-el kapcsolatos de nem biztos, hogy konkrétan a js-ben van a hiba.

Próbálom IE6-ra ráerőszakolni, hogy a png-ket transparensnek lássa ami egész addig működik is amíg nem akarok a:hover-t használni.
Találtam egy js-t ami elviekben megoldja ezt a problémát és a példa oldal működik is rendesen de amikor én csináltam magamnak egy teszt oldalt sehogy sem akar működni.
ezt a megoldást próbálom használni: http://www.ideashower.com/our_solutions/png-hover/
A teszt oldalam meg így néz ki (a head részt kihagyom) :
Kód:
<body>
<div id="container">
  <ul id="nav">
    <li><a id="item1" href="#">Link</a></li>
    <li><a id="item2" href="#">Link</a></li>
    <li><a id="item3" href="#">Link</a></li>
  </ul>
</div>
<!--[if IE 6]>
    <script type=”text/javascript” src=”pngHover.js”></script>
 <![endif]-->
 </body>
Az index.html-em és a js + a transparent.gif is ugyanabban a mappában vannak.
A css-em meg ugyan úgy néz ki mint a fent linkelt mintaoldalon csak annyi a különbség, hogy más képet és más id nevet használtam a linkekhez
Beállítottam a js-ben az id-t nem sokat gondolkoztam ua. írtam mint a mint a minta csak a gif elérési útvonalát változtattam.
Próbáltam, hogy az IE6 specifikus részt a /ul alá teszem meg a /div alá de akkor sem ment viszont nekem meg muszáj png-t használnom a design miatt és már totál kész vagyok, hogy egy js-sem műkszik azaz egy igen jelenleg azt használom csak az nem támogatja a hover-t.

ezt az egészet meg majd egy joomla-ra kéne megoldani de a pngfix-ek amik vannak a joomla-hoz persze, hogy nem működnek de mindegy is megoldanám valami ilyesmi script-el, ha működnének.

Esetleg valami ötlet??
Naplózva
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #29 Dátum: 2009. 03. 31. - 12:57:13 »

Valamit nem épp úgy vettél át, mert akkor működne Mosolyog Nézd meg ezeket a linkeket, CSS megoldást kínál (ugyan az, mint a JS, csak itt te teszed rá CSSből a szűrőket és így azoknál is fog müködni, akinek nincs JS támogatás):
http://www.howtocreate.co.uk/alpha.html
http://www.webmasterworld.com/forum83/7828.htm
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms532969.aspx
Naplózva
André
Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 42


WWW
« Válasz #30 Dátum: 2009. 04. 13. - 11:41:20 »

Sziasztok!


Az oldalam készítése során ismét megakadtam. A rész a Letöltések lenne, a kérdés pedig egy olyan lapozó script amit az UrbanFonts használ, ( http://www.urbanfonts.com/fonts/top-100-fonts.htm ). Az oldalra semmilyen tartalomkezelö rendszert nem szeretnék fölrakni, egy egyszerű szkriptre lenne szükségem egy kis használati / beágyazási magyarázattal.


Köszi, André
Naplózva

FiLMLETöLTÉS.ORG | Ingyenes Film Letöltés, Napról napra egyre több film Mosolyog
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #31 Dátum: 2009. 04. 14. - 10:03:42 »

A lapozo szkript megirasa, ez esetben, teljesen rajtad mulik. Kell egy valtozo, amivel megadod, hany elem jelenjen meg az oldalon: ez a szkriptben van, nem kulso valtozo. Kell egy olyan valtozo, ami GET-ben jon, ami meghatarozza, hanyadik oldalon vagy. Ellenorizd, hogy szam legyen! Amikor jon egy lapozos keres, akkor kiirod a megfelelo dolgokat:

Kód:
$elemSzam = 10;
$kezdoIndex = 0;

if ( isset($_GET['oldal']) && is_int((int) $_GET['oldal']) ){
  $kezdoIndex = $_GET['oldal']*$elemSzam;
}

...

SELECT ... FROM ... WHERE ... ORDER BY ... LIMIT {$kezdoIndex}, {$elemSzam}

Valalmi hasonloban tod a fejed es meg jo lesz! Mosolyog
Naplózva
Balou

Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 140


WWW
« Válasz #32 Dátum: 2009. 06. 27. - 14:09:50 »

Sziasztok!

Van egy kis problémám...van egy hide/see effekt-es JS-es menüm egy wp-s oldalon...viszont amikor rábökök egy menüpontra, ugye újratölti az egészet, aminek hatására az adott menü becsukódik...valakinek valami ötlet, hogy hogyan lehetne megoldani,hogy ezt ne tegye? A menü linkjei elég sokfélék, van,ahol /oldalneve van, de van, ahol egy post-kategória linkje,mert azt hívja meg...

Kód:
//** Tab Content script v2.0- © Dynamic Drive DHTML code library (http://www.dynamicdrive.com)
//** Updated Oct 7th, 07 to version 2.0. Contains numerous improvements:
//   -Added Auto Mode: Script auto rotates the tabs based on an interval, until a tab is explicitly selected
//   -Ability to expand/contract arbitrary DIVs on the page as the tabbed content is expanded/ contracted
//   -Ability to dynamically select a tab either based on its position within its peers, or its ID attribute (give the target tab one 1st)
//   -Ability to set where the CSS classname "selected" get assigned- either to the target tab's link ("A"), or its parent container
//** Updated Feb 18th, 08 to version 2.1: Adds a "tabinstance.cycleit(dir)" method to cycle forward or backward between tabs dynamically
//** Updated April 8th, 08 to version 2.2: Adds support for expanding a tab using a URL parameter (ie: http://mysite.com/tabcontent.htm?tabinterfaceid=0)

////NO NEED TO EDIT BELOW////////////////////////

function ddtabcontent(tabinterfaceid){
this.tabinterfaceid=tabinterfaceid //ID of Tab Menu main container
this.tabs=document.getElementById(tabinterfaceid).getElementsByTagName("a") //Get all tab links within container
this.enabletabpersistence=true
this.hottabspositions=[] //Array to store position of tabs that have a "rel" attr defined, relative to all tab links, within container
this.currentTabIndex=0 //Index of currently selected hot tab (tab with sub content) within hottabspositions[] array
this.subcontentids=[] //Array to store ids of the sub contents ("rel" attr values)
this.revcontentids=[] //Array to store ids of arbitrary contents to expand/contact as well ("rev" attr values)
this.selectedClassTarget="link" //keyword to indicate which target element to assign "selected" CSS class ("linkparent" or "link")
}

ddtabcontent.getCookie=function(Name){
var re=new RegExp(Name+"=[^;]+", "i"); //construct RE to search for target name/value pair
if (document.cookie.match(re)) //if cookie found
return document.cookie.match(re)[0].split("=")[1] //return its value
return ""
}

ddtabcontent.setCookie=function(name, value){
document.cookie = name+"="+value+";path=/" //cookie value is domain wide (path=/)
}

ddtabcontent.prototype={

expandit:function(tabid_or_position){ //PUBLIC function to select a tab either by its ID or position(int) within its peers
this.cancelautorun() //stop auto cycling of tabs (if running)
var tabref=""
try{
if (typeof tabid_or_position=="string" && document.getElementById(tabid_or_position).getAttribute("rel")) //if specified tab contains "rel" attr
tabref=document.getElementById(tabid_or_position)
else if (parseInt(tabid_or_position)!=NaN && this.tabs[tabid_or_position].getAttribute("rel")) //if specified tab contains "rel" attr
tabref=this.tabs[tabid_or_position]
}
catch(err){alert("Invalid Tab ID or position entered!")}
if (tabref!="") //if a valid tab is found based on function parameter
this.expandtab(tabref) //expand this tab
},

cycleit:function(dir, autorun){ //PUBLIC function to move foward or backwards through each hot tab (tabinstance.cycleit('foward/back') )
if (dir=="next"){
var currentTabIndex=(this.currentTabIndex<this.hottabspositions.length-1)? this.currentTabIndex+1 : 0
}
else if (dir=="prev"){
var currentTabIndex=(this.currentTabIndex>0)? this.currentTabIndex-1 : this.hottabspositions.length-1
}
if (typeof autorun=="undefined") //if cycleit() is being called by user, versus autorun() function
this.cancelautorun() //stop auto cycling of tabs (if running)
this.expandtab(this.tabs[this.hottabspositions[currentTabIndex]])
},

setpersist:function(bool){ //PUBLIC function to toggle persistence feature
this.enabletabpersistence=bool
},

setselectedClassTarget:function(objstr){ //PUBLIC function to set which target element to assign "selected" CSS class ("linkparent" or "link")
this.selectedClassTarget=objstr || "link"
},

getselectedClassTarget:function(tabref){ //Returns target element to assign "selected" CSS class to
return (this.selectedClassTarget==("linkparent".toLowerCase()))? tabref.parentNode : tabref
},

urlparamselect:function(tabinterfaceid){
var result=window.location.search.match(new RegExp(tabinterfaceid+"=(\\d+)", "i")) //check for "?tabinterfaceid=2" in URL
return (result==null)? null : parseInt(RegExp.$1) //returns null or index, where index (int) is the selected tab's index
},

expandtab:function(tabref){
var subcontentid=tabref.getAttribute("rel") //Get id of subcontent to expand
//Get "rev" attr as a string of IDs in the format ",john,george,trey,etc," to easily search through
var associatedrevids=(tabref.getAttribute("rev"))? ","+tabref.getAttribute("rev").replace(/\s+/, "")+"," : ""
this.expandsubcontent(subcontentid)
this.expandrevcontent(associatedrevids)
for (var i=0; i<this.tabs.length; i++){ //Loop through all tabs, and assign only the selected tab the CSS class "selected"
this.getselectedClassTarget(this.tabs[i]).className=(this.tabs[i].getAttribute("rel")==subcontentid)? "selected" : ""
}
if (this.enabletabpersistence) //if persistence enabled, save selected tab position(int) relative to its peers
ddtabcontent.setCookie(this.tabinterfaceid, tabref.tabposition)
this.setcurrenttabindex(tabref.tabposition) //remember position of selected tab within hottabspositions[] array
},

expandsubcontent:function(subcontentid){
for (var i=0; i<this.subcontentids.length; i++){
var subcontent=document.getElementById(this.subcontentids[i]) //cache current subcontent obj (in for loop)
subcontent.style.display=(subcontent.id==subcontentid)? "block" : "none" //"show" or hide sub content based on matching id attr value
}
},

expandrevcontent:function(associatedrevids){
var allrevids=this.revcontentids
for (var i=0; i<allrevids.length; i++){ //Loop through rev attributes for all tabs in this tab interface
//if any values stored within associatedrevids matches one within allrevids, expand that DIV, otherwise, contract it
document.getElementById(allrevids[i]).style.display=(associatedrevids.indexOf(","+allrevids[i]+",")!=-1)? "block" : "none"
}
},

setcurrenttabindex:function(tabposition){ //store current position of tab (within hottabspositions[] array)
for (var i=0; i<this.hottabspositions.length; i++){
if (tabposition==this.hottabspositions[i]){
this.currentTabIndex=i
break
}
}
},

autorun:function(){ //function to auto cycle through and select tabs based on a set interval
this.cycleit('next', true)
},

cancelautorun:function(){
if (typeof this.autoruntimer!="undefined")
clearInterval(this.autoruntimer)
},

init:function(automodeperiod){
var persistedtab=ddtabcontent.getCookie(this.tabinterfaceid) //get position of persisted tab (applicable if persistence is enabled)
var selectedtab=-1 //Currently selected tab index (-1 meaning none)
var selectedtabfromurl=this.urlparamselect(this.tabinterfaceid) //returns null or index from: tabcontent.htm?tabinterfaceid=index
this.automodeperiod=automodeperiod || 0
for (var i=0; i<this.tabs.length; i++){
this.tabs[i].tabposition=i //remember position of tab relative to its peers
if (this.tabs[i].getAttribute("rel")){
var tabinstance=this
this.hottabspositions[this.hottabspositions.length]=i //store position of "hot" tab ("rel" attr defined) relative to its peers
this.subcontentids[this.subcontentids.length]=this.tabs[i].getAttribute("rel") //store id of sub content ("rel" attr value)
this.tabs[i].onclick=function(){
tabinstance.expandtab(this)
tabinstance.cancelautorun() //stop auto cycling of tabs (if running)
return false
}
if (this.tabs[i].getAttribute("rev")){ //if "rev" attr defined, store each value within "rev" as an array element
this.revcontentids=this.revcontentids.concat(this.tabs[i].getAttribute("rev").split(/\s*,\s*/))
}
if (selectedtabfromurl==i || this.enabletabpersistence && selectedtab==-1 && parseInt(persistedtab)==i || !this.enabletabpersistence && selectedtab==-1 && this.getselectedClassTarget(this.tabs[i]).className=="selected"){
selectedtab=i //Selected tab index, if found
}
}
} //END for loop
if (selectedtab!=-1) //if a valid default selected tab index is found
this.expandtab(this.tabs[selectedtab]) //expand selected tab (either from URL parameter, persistent feature, or class="selected" class)
else //if no valid default selected index found
this.expandtab(this.tabs[this.hottabspositions[0]]) //Just select first tab that contains a "rel" attr
if (parseInt(this.automodeperiod)>500 && this.hottabspositions.length>1){
this.autoruntimer=setInterval(function(){tabinstance.autorun()}, this.automodeperiod)
}
} //END int() function

} //END Prototype assignment
Naplózva

Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #33 Dátum: 2009. 06. 27. - 18:37:56 »

Tudsz adni egy linket? Mosolyog Az a nagy helyzet, hogy ha JS menu, akkor nem igazan tudod "szerver oldalon kinyitni", amit a kliens kell lasson. Igazan ertelmet sem latom. Ez a Digg szeru navigacios dolog? Ha igen, akkor megoldhatod ugy, hogy megjegyzed valahol, melyik linkhez milyen alap menufelallitas talal es azt generalod, mint alap menu, amit a latogato megpillant. Pl. valami.hu/oldal1 = 1, valami.hu/oldal2 = 2, valami.hu/kategoria/kat = 3 Ha az oldal1 vagy oldal2 a latogatott oldal, egyszeru dolgod van. Amennyiben egy olyan bejegyzes van megnyitva, ami a kat kategoriaba tartozik, akkor azt a menut kell generald. Ezt egyszeru megtudni, van ra WP sablon fuggveny, amivel meg tudod kerdezni, milyen kategoriakhoz tartozik a bejegyes.
Sok sikert!
Naplózva
Balou

Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 140


WWW
« Válasz #34 Dátum: 2009. 06. 27. - 19:20:29 »

Szia! Jelenleg itt van az oldal: www.probaoldal.misz.hu

Maga a menü manuálisan van megírva, nem generált menüről van szó...egy verziót már találtunk, csak az a dinamikus linkeket nem kezeli le és így nem jó..
Naplózva

Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #35 Dátum: 2009. 06. 28. - 11:06:08 »

Nalam semmi sem nyilik le, szoval nem tudom mar, mit is akarsz Mosolyog Ha jol ertem, neked az kell, hogy pl. ha van egy kategoria, akkor annak az aloldalait mutassa az almenuben, ha pedig egy oldal, akkor annak az aloldalait. Ezekre vannak WP sablon fuggvenyek. Ha ugy akarod, hogy csak akkor mutassa, ha az eger folemegy, vagy nem tudom milyen JSrol meseltel Mosolyog, akkor azt szerver oldalon nem tudod megoldani ... nincs is amit, mert kliens oldalaon, az eger mozdulata szerint kell latszodjon.
Naplózva
Balou

Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 140


WWW
« Válasz #36 Dátum: 2009. 06. 28. - 13:31:16 »

Bocsi, lemaradt a magyarázat fele valamiért...:S

Szóval, az oldalon belül a Szakágak fölső menüpontra bökj Kacsint annak a sidebar-jában van ez a fajta lecsúszós menü..
Naplózva

AAron

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 96


WWW
« Válasz #37 Dátum: 2009. 06. 28. - 14:00:06 »

Én Flashben szeretnék alkalmazni Lightbox JS-t.
Tehát hogy ha egy flash gombom van, és szeretném ha úgy használná ezt az efektet mint egy html-ben megírt gomb. Ez lehetséges?

közben megtaláltam:
már csak kivitelezni kellene.
http://blog.codefidelity.com/?p=18
« Utoljára szerkesztve: 2009. 06. 28. - 14:04:03 írta AAron » Naplózva

üdv.
Aaron
Tupacko
WebPillangó

Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 966


WWW
« Válasz #38 Dátum: 2009. 06. 30. - 19:16:13 »

Balou: necces dolog, mivel JSt nem tudsz szerveroldalon futtatni :| Viszont azt megtudod oldani, hogy az oldal betoltodesere rateszed azt a fuggvenymeghivast, ami lenyitja a kello almenut (hasonlo keppen, mint amit regebb irtam): kikeresed a fokategoria IDjat, aminek a dobozat ki kell nyitani es beirod az onLoad eventre, hogy nyit('valami') ... legalabbis valami hasonlo modszerrel megoldhato, szerintem.

AAron: koszi, hogy megosztottad Mosolyog
Naplózva
anatre

Új tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 41


WWW
« Válasz #39 Dátum: 2009. 07. 06. - 09:53:31 »

Elég nagy kér(d)ésem lenne, és sürget az idő is.
Elvállaltam egy hitelügyintézős oldal egy részét, csak a js (ajax?) részére nem gondoltam.

Szóval annyi lenne a dolog, hogy van 2 lenyiló menüm, Megye és Város kiválasztással.
Ezeket SQL-ben tárolom.
Ha kiválaszt az illető egy megyét, akkor azt kéne megoldani hogy frissités nélkül a városokhoz már csak azokat adja le, amelyek az adott megyékben vannak.
Ez megoldható lenne? Nem bánom ha komplett kóddal leptek meg, mivel mint mondtam nincs időm sz*rakodásra, de ha alaposan elmagyarázzátok úgy is jó, de én semmit nem értek a js hez (ajaxhoz).
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: